Friday, November 21, 2014

Julkissektorin julkinen mielenjulistus Helsingissä 19.11.2014 - Kuvallinen raportti tukimielenosoittajan näkökulmasta

Toissa päivänä keskiviikkona 19.11.2014 ehdin parin kuukauden tauon jälkeen osallistumaan mielenosoitukseen Helsingissä - Teen siitä alle tapahtumassa ottamieni valokuvien kanssa pienen raportin.

Kyseessä oli ns. Julkissektorin Julkinen Mielenjulistus! Sen facebook-sivulla sitä kuvaillaan näin: "POLIISIN, OIKEUSLAITOKSEN ja HÄTÄKESKUSTEN HENKILÖSTÖ järjestää HISTORIALLISEN MIELENILMAUKSEN Helsingissä marraskuussa. Sisäisen turvallisuuden puolesta 19. marraskuuta järjestettävälle marssille odotetaan eri puolilta maata jopa tuhatta osallistujaa.".

Tämän mielenilmauksen yhteyteen NSR - eli Nyt Saa Riittää -kansanliike järjesti tukimielenosoituksen, johon siis osallistuin muiden sen liikkeen ihmisten kanssa. Heitä ei tosin ollut kuin muutama kymmen paikalla, mikä oli sinänsä määrältään säälittävää.

Tapaus kokonaisuudessaan oli kuitenkin erittäin historiallinen, koska näin laajaa julkisen sektorin työläisten ja varsinkin turvallisuusviranomaisten eli poliisien itsensä järjestämää mielenilmausta ei ole oikeastaan ennen nähty maassamme!


Siinä kuvastui hyvin se, kuinka maamme yhteiskuntarakenteissa itsessäänkin on onneksi lupaavasti alettu heräämään todellisuuteen ja alettu havaitsemaan keskeisiä ongelmia! Juuri niitä, jotka oireina kuvaavat länsimaiden rappioprosessin etenemistä ja ilmenevät mm. tässä tapauksessa poliisien / laajemmin turvallisuusviranomaisten voimavarojen rajuina alasajoina länsieliittihegemonian aiheuttaman niukkuuspolitiikan kuristavan kouran tukahduttamana.

Tämänlainen julkisen sektorin huolestuminen ja havahtuminen ei silti sinällään vielä ole merkki kunnolla paremmasta käänteestä, koska taustalla kulissien takana täällä Suomessakin on poliisivaltiotyrannia-agendaa länsieliitin promotoitavana >> Siinä myös turvallisuus- ja oikeussysteemikysymyksissä korostuu juuri väestön neofeodaalinen kahtiajako ja sen pahentaminen imperiaalisen ja yksinapaisen länsivallan sementoimiseksi.

On siis huomioitava ja turvattava se, mitä varten turvallisuusviranomainen ja koko oikeussysteemi tulevaisuudessa on >> Onko se kaikkien kansalaisten turvallisuutta vai lähinnä vain eliitin ja / tai ns. spesiaali-intressien turvallisuutta varten?! Jälkimmäinen vaara ei ole mitenkään edistyksellistä eikä humaania eli se ei kuulu demokratiaan, mikä on alkanut länsimaissa valitettavasti unohtumaan niin monella muullakin tavalla!...

Tuosta väärästä suunnasta olikin merkkeinä mielenilmauksessa mm. se, kun Senaatintorilla mielenosoituksen päätapahtumassa puhujalavalla puheita ei saanut pitää kukaan muu kuin etukäteen sovitut muutamat kansanedustajat ja poliisiviranomaiset! Se siitä tukimielenilmauksesta!

Mielenilmauksen päätteeksi oli toisaalta virkistävää keskustella politiikkaa ja muitakin asioita hyvän ruoan äärellä muutaman aktivistin kanssa, joita seurassani olivat aikaisemmastakin tuttuun tapaan Arhi Kuittinen, Teemu Vehkala ja Auvo Rouvinen. Kiitokset heille taas mielenkiintoisista ajatuksista!

Tässä alla tarjoan yhdeksän ottamani valokuvan verran näkymiä ko. päivän mielenilmaukseen; kuvissa näkyy muutamia mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten tulette huomaamaan. Päivän säätilanne näkyy kuvissa myös hyvin; tuolloin lämpötila oli n. +2 astetta ja vallinneessa korkeapaineen etelä-lounaisreunan kaakkoistuulessa oli kuitenkin varsin kylmän tuntuista.


Kuvia noin kronologisessa järjestyksessä (vanhin ylinnä) mielenosoituksesta Helsingissä 19.11.2014 >>


Mielenosoitus 19.11.2014 - Kuva 9

Kuva 1 - Oikein hyvä periaate moneen asiaan, joka loisti Nyt Saa Riittää -kansanliikkeen järjestämän leipäjonon iskulauseena ko. mielenilmauksen yhteydessä Senaatintorin rappusten alapäässä.


Mielenosoitus 19.11.2014 - Kuva 8

Kuva 2 - Turvallisuus on tärkeää, kunhan sekin jakautuu tasapuolisesti ja humaanisti kaikille. Turvattomuus kansalaisten keskuudessa on toki lisääntynyt viranomaisresurssienkin alasajossa, mutta eliitti on yhä vankemmin "turvattu". Se on feodaalisen yhteiskunnan selvimpiä merkkejä!


Mielenosoitus 19.11.2014 - Kuva 7

Kuva 3 - Senaatintorilla reilut 1000 mielenosoittajaa ei täyttänyt vielä koko tilaa. Eduskuntatalolla ko. ihmismäärä olisi ollut paljon näyttävämpää, mutta sillä perinteisellä mielenilmauspaikalla oli alkanut porrasremontti.


Mielenosoitus 19.11.2014 - Kuva 6

Kuva 4 - Muutama kansanedustaja ja poliisiviranomainen piti puheita tuon tulevan joulukuusen viereisellä lavalla; iskulause "Meitä on liian vähän" toistui usein, mutta se kuvasi käänteispsykologisesti sitä, kuinka ko. mielenilmaus ja aktivismi muutenkin olisi "mitätöntä". Ei hyvä!


Mielenosoitus 19.11.2014 - Kuva 5

Kuva 5 - Eduskuntatalon rappusten remontti oli siis käynnistynyt työmaa-aitoineen (kansankielellä mielenosoitusestoaita) ja erikoisuutena noiden kahden "poliisi on ystävä" -tyypin lisäksi joku viranomainen tarkkaili meitä mielenosoittajia kiikarillaan tms. laitteella. Ehkä jopa taltioiden meitä kuviin / videolle. Sekin oli hyvin aikaamme kuvaavaa; kansanedustuslaitos on yhä vähemmän kansan puolella ja käyttäytyy ylimielisesti.


Mielenosoitus 19.11.2014 - Kuva 4

Kuva 6 - Mielenosoituskulkue venyi Musiikkitalolta tullessaan Mannerheimintiellä pitkälti yli 100 metriä pitkäksi. Tämä puolisen tuntia kestänyt kulkue keräsi hyvin huomiota, mutta ihmisten ilmeet katujen varsilla ainakin tukimielenosoitustamme kohtaan olivat myös aikaamme kuvaavia; varsin iso osa oli joko alistuneen apaattisia tai ylimielisen ihmetteleviä... Toisaalta mahtui mukaan myös kannustavia hymyjä, taputuksia ja peukutuksia.


Mielenosoitus 19.11.2014 - Kuva 3

Kuva 7 - Lähtövalmiina olevia mielenosoittajia Musiikkitalon takana olevalla nurmikentällä ja esimerkkeinä joitakin mielenilmauskylttejä. Tunnelma oli alussa hyvin positiivisen odottava ja rauhanomaisen vankka, vaikka jäikin sitten tapahtuman jälkeen lässähtäneeksi. Tällainen positiivinen ja rauhanomainen asenne tulee kuitenkin ottaa jatkossa kaikkiin mielenosoituksiin ohjeeksi!


Mielenosoitus 19.11.2014 - Kuva 2

Kuva 8 - Oivallinen asia tähdennettäväksi, jotta neofeodaalinen rappiokehitys osaltaan sen avulla saadaan lopetettua! Kyseinen plakaatti kulki mielenosoituskulkueen peräpäässä, jossa ko. tukimielenilmaus piti paikkaansa.


Mielenosoitus 19.11.2014 - Kuva 1

Kuva 9 - Paikalle juuri saavuttuani avautui jo kerääntyneeseen mielenosoitusjoukkoon hieno näkymä Musiikkitalon eteläpuolen terasseilta. Etualalla joku mies "halusi" välttämättä "poseerata" kameralleni, joten hän "pääsi" kuvaan ;)

No comments: