Saturday, December 24, 2016

Joulun 2016 tunnelmia

Joulurauha on äsken julistettu ja tässä tulee perinteinen jouluvalaistustervehdykseni vuoden 2016 Jouluksi! - Viime vuonnahan oli tämän perinteeni 10-vuotisjuhla, ja viime vuoden blogijulkaisuuni tein siksi linkkikoosteet kaikkien aikaisempien vuosien jouluvalopostauksistani; siitä pääsettekin kätevästi muistelemaan näiden kaikkien vuosien joulukuviani ja joulun säätilaiteitakin, kun olen aina niistäkin mukana maininnut.

Tällä kertaa joulua vietetään taas erittäin leudoissa ja lumettomissa olosuhteissa laajasti Etelä-Suomessa, mikä näkyy myös alla olevissa valokuvissani; lunta ei niistä löydy hippuakaan. Otin kaikki kuvat eilen illalla Hämeenlinnassa. 

Tämän jouluaaton sää on ollut tuulinen ja vesisateinen lämpötilojen asetuttua yöllisen tilapäisen pikkupakastumisen jälkeen eiliseen tapaan taas +2 ja +5 asteen välille - leuto plussakelinen sää jatkuu ennusteen mukaan Tapaninpäivään saakka, mutta heti sen jälkeen seuraa heikkoa pakkasta Etelä-Suomeenkin, mutta lunta ei siinä vieläkään saada kuin korkeintaan nimellisesti vähän...

Alla olevat 9 kuvaa esittelevät osittain uudistunutta Hämeenlinnan jouluvalaistusta, missä valokoristeisiin on tullut uusia elementtejä ja vanhoja koristuksia on selvästi parannettu paikoin. Toisaalta Hämeenlinnan keskustorin joulukuusen valaistus on hyvin vaisu tällä kertaa. Kaikkein komein ja viime vuodesta huippuunsa parannettu jouluvalaistus on Saaristenkadun, kävelykatu "Reskan" ja Turuntien eteläisen haaran risteyksessä olevassa ikivanhassa metsävaahterassa (Acer platanoides) - Viime vuonnahan se valaistus oli pahasti rappioitunut, mutta nyt se on parannettu jopa kaikkien aikojen loistoonsa!

Alla kunkin kuvan yhteydessä vielä lisää joulukoristuksista ja tämän joulun säätilanteestakin.

Tässä vaiheessa toivotan kaikille oikein hyvää sekä rauhoittavaa ja voimauttavaa Joulua!


Joulun 2016 tunnelmakuvia >>
Jouluvaloja Hämeenlinnan Keskustorilla kuvattuna perjantaina 23.12.2016; tämä koristetyyppi on aivan uusi satsaus ko. paikalla > hienosti tämä muistuttaa myös enkelin siipiä.
Jouluvaloja Hämeenlinnan Hallituskadulla kuvattuna perjantaina 23.12.2016; Jean Sibeliuksen syntymäkodin viereisellä kadulla jatkuu sama valoteema kuin viime vuonnakin.
Jouluvaloja Hämeenlinnan kävelykatu "Reskalla" kuvattuna perjantaina 23.12.2016; uudistunutta valokoristetta > koko Reskalle on laitettu tällainen yhtenäinen "lumipalloteema".
"Jouluvalomyrskyä" / "avaruussumua" Hämeenlinnan Saaristenkadun, kävelykatu "Reskan" ja Turuntien eteläisen haaran risteyksessä kuvattuna perjantaina 23.12.2016; yllä mainitun huippuunsa parannetun "jouluvaahteran" huikeaa valotuiskua, kun puun runkokin on ensimmäistä kertaa vuorattu koristevaloilla.
"Jouluvalohässäkkää" Hämeenlinnassa äitini luona kuvattuna perjantaina 23.12.2016; tässä valotuiskuversiossa on myös avaruudellista ja valopyörteistä tunnelmaa.
Jouluvaloja Hämeenlinnan kävelykatu "Reskalla" kuvattuna perjantaina 23.12.2016; em. lumipalloteema kattaa taivasta Reskan yllä nyt useanlaisilla pallokoristuksilla > hieno parannus!
Jouluvaloja lumipalloteemalla Hämeenlinnan kävelykatu "Reskalla" sekä näkymää Saaristenkadun, kävelykatu "Reskan" ja Turuntien eteläisen haaran risteyksessä olevalle "jouluvaahteralle" kuvattuna perjantaina 23.12.2016; kaikkien aikojen runsaimpaan valaistukseen saatu ko. puuvanhus on nyt Hämeenlinnan keskustan paras nähtävyys!
"Jouluvaahtera" Hämeenlinnassa Saaristenkadun, kävelykatu "Reskan" ja Turuntien eteläisen haaran risteyksessä kuvattuna perjantaina 23.12.2016; tuon joulupuun kaikkien aikojen paras valaistus inspiroi minut ottamaan siitä näkymäkuvan ensimmäistä kertaa tässä myös Saaristenkadun varrelta. Tuossa kuvassa kadulla oleva hyvin runsas hiekka paljastaa, että ennen tätä lumettomuutta marraskuun alusta saakka talvinen ja syksyinen sää on vaihdellut keskenään monta kertaa; siitä lisää omassa kuvakirjoituksessa....
Joulunäkymää kirkolle Hämeenlinnan Keskustorilla kuvattuna perjantaina 23.12.2016; torin joulukuusi on siis mielestäni normaaliakin vaisumpi, joka on sääli paikan ollessa arvokkuudessa kaupunkitilahierarkian kärjessä, ja kun lumettomuus muutenkin korostaa tämänkin alueen pimeyttä. Nyt onneksi kaupunki on älynnyt luopua torin itälaidan viimevuotisesta tilapäisestä "joulupysäköintialueesta", joka oli paha esteettinen moka.

No comments: