Tuesday, January 01, 2019

Vuoden 2019 alku sekä konkreettisesti että vertauskuvallisesti myrskyssä ja sumussa: Globalismihaitat ja Aapeli-myrsky

Tämä vuodenvaihde ja vuoden 2019 alku tulee jäämään historiaan erityisen merkittävänä monessakin katsannossa, jossa valitettavana ominaisuutena voidaan käyttää vertauskuvia myrskystä ja sumusta.

Ensinnäkin luonto tarjoaa parhaillaan täällä Suomessa moneen vuoteen hyvin tapahtumarikasta ja rajua säänäytelmää vuodenvaihteeksi, jossa monenlaisia talvisään ilmiöitä on ollut vyörymässä maamme yli eilisestä uudenvuoden aatosta alkaen ja jatkuen huomiselle keskiviikolle 2.1. - merkittävimmin säätyyppeinä esiintyy sakeaa sumua, sankkaa lumipyryä sekä tuhoisia myrskytuulia.

Toisaalta näitä myrskyn ja sumun vertauskuvia voidaan käyttää havainnollistamaan tämän hetken ja tämän alkaneen vuoden koko osallekin yhteiskuntamme ja koko länsimaailman tilaa - selvää on se, miten käynnissä olevassa länsirappiossa "sumu" kuvaa mm. seuraavia asioita:

- Valtamedian harjoittamaa propagandaa, vääristelyä, sensuuria ja harhauttamista, mikä sumentaa todellisuuden havainnointia.

- Valveutumattoman väestönosan kyvyttömyyttä nähdä em. valtamedian usuttamaa "maailmankuvaa" pidemmälle suggestoitujen mielikuvien taakse.

- Valtapoliitikkojen (globalistien) ja hyväuskoisten "palkollistensa" pakkomielteisen intressivyyhdin sokeuttavaa mekanismia ajatteluun ja toimintaan.

- Maailman ja yhteiskunnan hahmottamisen suuria ongelmia länsiajatteluun pesiytyneiden ismi- ja kulttimekanismien takia....

Toisaalta "myrsky"-vertauskuva osoittaa noiden em. käytännön seurauksina sitä, miten yhteiskunnan sosiologinen perusturvallisuus ja olemassa olon hyvinvointivaltio-ominaisuudet hajoavat ja ajautuvat kaaokseen ja tuhoisiin prosesseihin demokratiaa tuhoavassa globalismissa.

Samalla havaitaan myös se, miten moisen "sumun" sokeuttamana monet ihmiset eivät enää kunnolla tunnista sitä, mikä on oikeaa edistyksellistä maailmanparantamista ja mikä toinen on haitallista ja katalaa tuhoa ja petosta "maailmanparantamiseksi" naamioituneena harhana.

Otetaanpa havaitsemiani esimerkkejä tästä vuodenvaihteesta:

-- Äskeinen presidentti Sauli Niinistön uudenvuoden puhe oli sillä tavalla odotettu, että siinä oletettiin globalistien systeemin olevan muuttumaton kaikkien mainittujen "muutosten" ja "kriisien" keskellä, mutta se oli taas taitavasti puettu "länsimaisten arvojen" puolustamiseksi. Keltaliivit yms. kansanliikkeet globalismia vastaan otettiin huomioon, mutta sinne kylvettiin epäilyksen siemen "ääriliikkeistä", jotka uhkaavat niitä "länsimaisia arvoja" eli globalismia. Monikultturistinen "muuttoliike" osoitettiin muka päättymättömänä luonnon voimana ja "ilmastonmuutos" kuvattiin mahdollisuutena tuottaa muka "jotain vieläkin parempaa", kun ensin luovutaan ja niukennutaan.

Tyypillistä "hyvyyden" ja "edistyksen" valekaapuun puettua propagandaa taustalla häärivien isäntien globalistisen maailmanherruuden intressien turvaamiseksi muka "vääjäämättömänä" kohtalona.

Janne Pohjala kiteyttää presidentin puheen myös osuvasti Facebookissa >> Lainaus: "Suuren johtajamme uudenvuoden puheessa tämä totesi että natsit, Putin ja ranskalaisien vaatimukset demokratian palauttamisesta ovat uhka. Suuri johtajamme kehotti kansalaisia valmistatumaan luopumaan varallisuudestaan ja hyvinvoinnistaan koska taivas putoaa niskamme.

No nyt olenkin inspiroitunut. Kiitos kovasti.

Puhe selkosuomeksi: Eurooppa on hajoamassa tehtyään typeriä linjauksia globalismin, Neuvostoliiton kaltaisen liittovaltion rakentamisen, hallitsemattoman maahantulon ja Euroopan kansojen korvaamisen Euraasian Negroidi -rodulla kuten EU:n oppi-isä Richard von Coudenhove-Kalergi visioi tämän ratkaisevan Euroopan ristiriidat sekä demokratian korvaamisen jäsenmaiden uhkailulla toistaen Moskovan 1968 virheet..

Kun tämä linja on mennyt suoraan päin hevettiä kännisen junkkerin heiluessa uppoavan paatin peräsimessä ja hökötyksen ollessa hajoamassa liitoksistaan, on todettu että kätevintä on syyttää Venäjää kaikista ongelmista miksi kansa äänestää väärin, miksi Parisissa liehuu keltaliivit ja miksi Britit äänestivät etteivät halua mennä uppoavan paatin mukana pohjaan.

Kun oma liittovaltio menee suoraan etelään kannattaa kaivaa Neuvostoliiton muumiojohdon pelikirjasta kortti että syytetään että joku uhkaa, kuten NL aina muisti todeta että länsi uhkaa.

Hyvää alkanutta Euvostoliiton vuotta 2019.".

Lisäys 1.1.2019 klo. 16:55 >> Lisäksi Simo Ruohon kiteytys FB:n Ilmastofoorumilla ko. puheesta on oleellinen! >> Lainaus: "Presidentin uudenvuodenpuheesta suora lainaus: "Ilmastonmuutoksen torjuminen tuo meille kaikille eteen luopumisen vaadetta."

Tieteellisellä määritelmällään, ilmastonmuutosta ei voi torjua, joten puheessa käytetty termi oli välttämättä sen poliittisesti rajattu (yk, unfccc) tulkinta. Rajaus kattaa tieteellisestä tulkinnasta noin prosentin.

Kuinka on mahdollista, että presidentin tärkein ja kansaa tavoittavin puhe pitää sisällään epätieteellisen ilmastoon liittyvän määritelmän?

Sokeaa kumartelua yk:n suuntaan, jonka epätieteellisen rajauksen kirjaamisesta vastuussa olevista yksikään ei ole sinne demokraattisilla vaaleilla valittu.".

Toisekseen viime yöltä vuodenvaihdetta juhlineen Helsingin juhlakonsertista poimittu havaintoni >> Voiko olla paskempaa - ylen uudenvuoden konsertissa joku Vesta laulaa surkeasti "turvallista sotaa" ja taustalla "all seeing eye" kunnon illuminati-tyyliin - näemmä länsirappion pitää ilmentyä "näyttävästi".

Lisäksi eilen jo havainnollistin menneen vuoden rappioelementtejä tähän tapaan >> Vuoden 2018 suomalaisen rappion ja valtamedian propagandan kiteytys.

--- Selvää tulee näissä merkeissä olemaan se, ettei alkanut vuosi tule olemaan helppo tai mairea, vaan joudumme todennäköisesti entistäkin ankarammin vastakkain globalismin haittojen ja siihen agendallistettujen ismi- ja kulttimekanismien kanssa. 

Toisaalta toki hyvää valveutumista ja kehitystä voi myös tapahtua edelleen, mutta sen on varauduttava olemaan osallisena tässä länsirappion uhkaavassa sosiaalisessa kaaoksessa ja tuhoprosessissa, ja onnistuttava koko ajan löytämään tuhoille ja haitoille parantavia ja ehkäiseviä ajattelun ja toiminnan muotoja!...

Se vaatii mm. em. sokeuttavien harhojen, propagandan ja valheiden tunnistamista kukin omassa toiminnassaan!....

On myös selvää, että ensi kevään eduskuntavaalimme ovat nämä seikat huomioiden äärimmäisen merkittävät, jossa tilanteet ja lopputulokset voivat olla oikeastaan mitä tahansa vallankumouksen ja äärimmäisen pettymyksen väliltä....

Kontrastina länsirappiolle havaitsin myös mielenkiintoisen seikan seuraavasti FB-seinälläni >> Ko. Moskovan jouluvalaistusta kommentoin siis näin: Venäjä (Moskova) taitaa olla tällä hetkellä maailman johtava juhlavalaistusten käyttäjä ja kehittäjä maailmassa - se kertoo osaltaan siitä, miten kulttuurin kehitys yleensäkin on siirtymässä itään länsirappion edetessä globalismin antihumaanisuudessa.


Kerrotaanpa sitten tämän lopuksi näitä "sumu"- ja "myrsky"-vertauskuvia ajankohtaisesti aiheuttavaa säätilannetta kahden ottamani valokuvan kera >>

Ensimmäisessä Uudenvuoden myrskyn vaiheessa eilen illalla Etelä-Suomessa satoi kovan lounaistuulen kera märkää lunta ja räntää myrskyn lievempänä esinäytöksenä. Monilla Etelä- ja Keski-Suomen alueilla tilanne oli pahimmillaan juuri puolen yön aikoihin uudenvuoden juhlinnan huipentumassa.

Sitten viime yöstä alkaen matalapaineen keskuksen saavuttua alueelle tuulet heikkenivät ja nyt keski- ja iltapäivällä on ollut tilapäisen hyvin leudon vesi- ja tihkusateen aika etelärannikon lähes +5 asteen lämmöissä sekä etenkin sisämaassa sakeiden sumujen kera.

Tänään illalla / seuraavaksi yöksi alkaa sitten myrskyn kolmas vaihe, missä matalapaineen keskuksen jälkipuolella pohjoistuuli tuo nopeasti pakastuvan sään sekä kovimmat myrskypuuskat kinostuvan lumipyryn kera - etenkin lännessä myrskypuuskien odotetaan olevan hetkittäin jopa hirmumyrskylukemissa (yli 32 m/s!) merellä ja hyvin vaarallisia mantereellakin!...

Näin ollen ensi yönä ja huomenna aamulla Etelä-Suomessa länsiosapainotteisesti myrskytuhoja voi tulla paljonkin, ja sähkökatkoista saatetaan joutua kärsimään sekä kymmenissä tuhansissa talouksissa että paikoin pitkäaikaisesti!...

Lisäksi liikenteen keliolosuhteet ja lumipeitteiden vaiheet muuttuvat hyvin paljon näissä säävaihteluissa.

Tässä on Myrskyvaroitus.com -sivuston myrskyanalyysi tilanteesta - Myrskyä tullaan todennäköisesti kutsumaan nimellä "Aapeli" huomisen 2.1. vuorokauden nimipäivän mukaan...Säätilannetta ja vertauskuvallista yhteiskuntatilannetta havainnollistavia valokuviani >>

Tänään 1.1.2019 Hämeenlinnan Vanajaveden rannalla otettua sumuista tilannekuvaa iltapäivällä - myrskymatalapaineen keskuksen tultua Etelä-Suomen päälle tilanteessa syntyi helposti sumua, koska kostean ja leudon ilmamassan tultua alueelle ja tuulien tyynnyttyä tilapäisesti oli ns. advektiosumulle otolliset olosuhteet kylmän lumipeitteen ollessa maassa. Pian illalla sumu hälvenee rajuksi myrskyksi äityvän pohjoistuulen, pakastuvan sään ja lumipyryn tullessa tilalle!...

Ilotulitusta Hämeenlinnan alueella tismalleen keskiyöllä 1.1.2019 klo. 00:00, jossa vallitsi voimakas lounaistuuli sakeassa lumipyryssä - tähän pyryn sameuden ja tuulen riepottelun sekaan joutunut ilotulittelu vertauskuvallistaa osuvasti yhteiskuntatilanteemme: väestöjen toiveet valoisemmista ja iloisemmista (ilotulitus) ajoista ovat ahdingossa em. ymmärrystä ja todellisuuden hahmottamista sokeuttavien seikkojen (pyryn sameus) ikeessä, ja se aiheuttaa käytännön olosuhteille myrskyisää ja tuhoisaa vaaraa....

No comments: