Sunday, November 03, 2019

Pohdintaa huumeiden sosiaalisista ja psykologisista aspekteista - mikä olisi optimaalista päihdepolitiikkaa?...

TEKSTI KOOSTUU ERI FB-JULKAISUISTA PERÄISIN OLEVISTA OMISTA POHDINNOISTANI, JA MUKANA ON AJATUKSIA KAIJA IRMELI OLIN-ARVOLALTA, ARHI KUITTISELTA JA MIIKA KURTAKOLTA:


Huumeiden käytön vapauttamisessa on kyse väestön kontrollista >> saadaan yhä enemmän aikaan hedonistista "kulttuuria", jotta väestö on yhä helpommin ärsykkeillä ja emootioilla manipuloitavaa tyhmien ja alistettujen massaa älyllisten ja perehtyneiden sivistyksen saavutusten sijaan. Tämä on nähty jo Brittiläisen imperiumin taktiikoissa mm. Kiinassa 1800-luvulla ja on nähty länsimaissa osana viihteen ja populaarikulttuurin vyörytystä jo vuosikymmeniä - Vihreät ja osin myös valevasemmisto on hyvin syvästi valjastettu toteuttamaan tätä relativismin kaaospolitiikkaa.


--- Kaija Irmeli Olin-Arvola Fb-julkaisussaan:

"Jari Pekkanen:
"Vihreät pössöttelijät jäävät yppösen yksin
Hamppu-Marja Ohisalon vihreät ei saa tukea yhdeltäkään toiselta eduskuntaryhmältä hasa vapaaksi liikkeelle.
Vihreät tukee kansalaisaloitetta, jossa huumeiden käyttöä vaaditaan lailliseksi. Vain myyjiä rangaistaan.
Mitä sitä ne oikeastaan kruisailee, myynti kanssa saman tien vapaaksi! Näin vähän karrikoiden.
Demarit, kokoomus, persut, hurrit ja uskovaiset eivät huumeiden vapautusta allekirjoita.
Ohisalo on nyt sisäministeri ja poliisien pomo siis. Nyt tyttö teki elämänsä virheen: menetti kauniit kasvonsa kansalaisten silmissä.
Kokoomuksen eduskuntaryhmää kurissa ja herrojen nuhteessa pitävä ryhmyri Kai Mykkäsen sen sanoo ihan suoraan:
-Tämä kansalaisaloite ei ikinä voi johtaa mihinkään.
Ai, miksi tästä aiheesta raivoan ja huudan päivät päästään:
en halua, että ainakaan lapset jäävät jointtikoukkuun.
Vihreät kosivat huumeporukkaa äänestäjikseen, siinä tämän saagan totuus.
M.O.T." ".

-----

Jossain määrin mielenkiintoisena olen toisaalta pohtinut joidenkin kasviperäisten psykedeelien toimintaa henkisen parantamisen työkaluina, josta mm. Teal Swan on puhunut ja monet muut sellaiset ns. henkiset opettajat.

Siinä on kyse kuitenkin tarkasta ja herkästä parantamismenetelmästä eikä huumeiden viihdekäytöstä. Vihreiden ja valevasemmiston hellimät huumeiden vapauttamisen agendat eivät ole mitään parantamismenetelmien promotointia, koska tuo em. relativistinen kaaostaminen jättää ihmiset vaille noita henkisen parantamisen puitteita ja mahdollisuuksia.

Huumeiden viihdekäytön räjähtäminen siis jättää henkiset traumat ennalleen ja ilman asiantuntevien parantajien tilanteeseen puuttumista, jolloin traumahistoria nousee osaksi operatiivista taktiikkaa kaaospolitiikan luomisessa. Katsokaapa vain esim. XR-liikettä (Extinction Rebellion) ilmastohäröilyssään, miten siinä avoimesti tunnustetut huumekokeilut mm. johtajistossa toimivat nimenomaan kaaostamisen välineenä eikä parantamisen ilmiönä.

--- Arhi Kuittisen Fb-kommentti: "Eliitin vanha keino oli pitää ahdistuneena. Syntikulttuuri. Kannaboidit vapauttavat ahdistuksesta todella nopeasti ja ajattelemaan. Tuntemaan. Nyt media ja medikalisaatioa haluaa taas kieltää tuntemisen. Turruttava tyhmentävä massaviihde ja massamedian sensuurille perustuva "poliittinen keskustelu" on kirkon strategiaa käänteisellä taktiikalla. Ihmisellä on 1000 kannaboidireseptoria ja äidinmaidossa on kannaboideja, turvallisuushormoneja, kasvun aloitushormoneja.".

-----

Palaan vielä pohtimaan tätä huume- / päihdedilemmaa lisää: Suomen "eliitti vs. rahvas" -tilanteessahan on ollut havaittavissa viime aikoina ns. kurinpalautuksen prosessia, josta esim. Seppo Oikkonen on paasannut monta kertaa varoituksena totalitarismiin vajoamisen yhtenä oireena. Tämä päihderikollisuuden määritteleminen on yksi osa sitä, jossa tuo "order out of chaos" -tilanne voi toimia tekosyynä tällaiselle kurinpalauttamiselle. Liiallinen kieltolakia puoltava asenne on siksi toki enemmän haitallinen kuin hyödyllinen asia.
Ihmisten sosiaalisuuteen kuitenkin näyttää väistämättä kuuluvan myös päihteet (alkoholi), mutta olen pohtinut asiaa myös traumahistorian / traumatodellisuuden kannalta: olisiko niin, että traumoista vapaassa yhteisössä ei olisi tarvettakaan käyttää päihteitä? Nimittäin yksi erityisen suuri syy päihteiden käytölle näyttää olevan se, että niiden avulla päästään kompensoimaan ja kiertämään traumavaikutuksia. Ja päihteiden käyttö ylivoimaiselta osaltaan on siis sitäkin eikä em. traumojen parantamisen prosessiin liittyvää lääkitsemistä.
Tässä kieltolakiasenne voi olla harhaanjohtava juuri siten, että siinä ei ymmärretä tuota traumaparantamisen aspektia, eli yhtäältä sellainen asenne ei ymmärrä päihteiden käytön vähentämistä / kontrollointia traumojen parantamisen ja ylipäätään ihmisten henkisen olon kehittämisen kannalta (kaikki traumaparantamiseen kuuluvat metodit kansallisesta psykoanalyysistä lähtien yksilökohtaisiin kehitysprosesseihin saakka) ja toisaalta korostaa liikaa traumaperäisen oirekäyttäytymisen (alkoholismi, narkomaanius) kuriin laittamista, joka voi olla yhteiskunnan kriisiytyessä ja eliitin narsistumisessa tekosyy tyrannian kasvattamiselle.
Länsimaissa yhteiskunnat ovat päätyneet siihen, että vain alkoholia sallitaan päihteistä viihdekäyttöön. Ilmeisesti syitä sille ovat ainakin ne, miten muilla päihteillä on alkoholiin nähden enemmän sekä traumaoireita pahentavia että traumoja parantavia ominaisuuksia: yhteiskunta länsimaiden eliittihegemonian ikeessä ei siis siinä yhtäältä halua ihmisten löytävän niitä psykedeelejä, jotka parantavat tehokkaasti traumoista oikeissa lääkitsemisprosesseissa (liian valveutunut, terve ja itsetietoinen väestö), ja toisaalta se ei halua myöskään päihteiden tuovan voimakkaasti esille traumavaikutuksia hyvin haitallisina oireina ja mielentaantumina...

Jonkinlainen kultainen keskitie on täten siinä löydetty päihteiden käytön ja sallimisen suhteen toistaiseksi, mutta parannettavaa asenteisiin ja lakeihin löytyy. Silti samalla on vaaraa sekä liialliseen kieltolakimentaliteettiin että liialliseen sallivuuteen, kun virallinen valta ei tarpeeksi ymmärrä mainittuja nyansseja ja kokonaiskuvaa....

--- Miika Kurtakon Fb-kommentti: "Alkoholi laskee ihmisten värähtelyjä. Nousevat värähtelyt vaarantaisivat tämän kolmannen tiheyden pelkomentaliteetin, jolla ihmisiä on helppo hallita.", ja vastaukseni siihen: ... Joo, tämä onkin se kolmas syy sille, miksi alkoholi niin sopivasti on valikoitunut sallituksi päihteeksi.


Fb-kommenttien vaihtoa eli vuoropuhelua Kaija Irmeli Olin-Arvolan ja minun välillä:

--- Kaija Irmeli Olin-Arvola: "Liikaa päihdekuolemia, liikaa itsemurhia, liikaa köyhyyttä ja kurjuutta. Kyllä tätä pitäisi miettiä järjestelmän kokonaistasolla. Mikä synnyttää niin helvetillisen tarpeen paeta todellisuutta? Minä ainakin tiedän vastauksen. Huumeet eivät ole syy vaan seuraus. Eikä tähän kannata vastata, että huumeita on aina ollut. Ei se ole vastaus kysymykseen. Huumeongelmaa yksin irrallaan yhteiskunnasta on joksikin turha pohtia. Tietysti vallanpitäjät ovat mielissään, kun väki on nuppi turvoksissa ja loput miettii onko se hyvä vai paha ja mistä mokoma johtuu. Tässä voivat sitten vallanpitäjät kartuttaa pääomiaan kaikessa rauhassa ja ostella miljardeilla aseita. Kuitenkin meistä jokainen on nähnyt, mitä viina ja huumeet saavat aikaan. Pitkän päälle ei mitään hyvää. Mutta kuinka moni on avannut silmänsä tälle hirvittävälle järjestelmälle? Sitä minusta kannattaisi miettiä vähän enemmän.".

Vastaukseni: Niinpä, sitä tuossa itsekin yritin pohdiskella, että huumeet / päihteet ovat osa länsirappion kokonaisuutta ja seuraus siis näistä traumataakoistammekin.

--- Kaija Irmeli Olin-Arvola: "Ymmärsin. Aihe on minulle niin kipeä, että tunteet tahtovat nousta pintaan, kun keskustelu niin helposti lähtee kulkemaan vain huumeisiin ja päihteisiin ja niiden käyttö pannaan kokonaan yksilön taakaksi.".

Vastaukseni: Ymmärrän, koska on minullakin henkilökohtaista kokemusta huumeongelmista - tarkennan, ettei siis itselläni ole ollut huumeongelmia, vaan eräällä serkullani on ollut huumeongelmaa jo reilu 10 vuotiaasta saakka. Ja joo, niinkin lapsena jotkut sellaisen meiningin aloittavat! 😮


Linkit ko. Fb-julkaisuihini: A ja B (Materiaalisiirto blogiin 4.11.2022).

No comments: