Saturday, October 11, 2008

Huonojen uutisten tunnustamisen vaikeus tuhon airueena maailman kriisissä

Tämä viikko on osoittautunut tähän mennessä kaikkien aikojen pahimmaksi modernin maailman koko taloushistoriassa, kuten oli odotettavissa väärien ratkaisujen, tyhmyyden, tietämättömyyden yms. ihmiskunnan nurjaa puolta ilmentävien seikkojen takia. Väärillä tuhoon johtavilla urilla on pitänyt myös kyvyttömyys myöntää ongelman todellista luonnetta, jos siitä kuitenkin ollaan oltu jollain tasolla tietoisia. Tarjoan tässä aluksi nuo alla olevat linkit, jotka kertovat vauhdikkaasti kehittyneistä tilanteista tällä viikolla:

Juttuja viikon varrelta: A (Helsingin Sanomat), B (Helsingin Sanomat), C (Kauppalehti), D (Kauppalehti), E (Kauppalehti), F (Kauppalehti), G (Iltasanomat), H (Iltasanomat), J (iltalehti), K (BBC), L (CNN). Uusimpia juttuja: Helsingin Sanomat, Iltasanomat, Kauppalehti, BBC, CNN.

LaRouche PAC -sivuston juttuja vanhemmista uusimpiin: A B C D E F G H J

Kuten jälleen kerran havaitaan, niin tuon ylemmän linkistön seasta ei löydy oikeastaan yhtään itse asian ytimeen menevää oivallusta tai suunnitelmaa tilanteen ratkaisemiseksi. Iiro Viinanen tosin mainitsee, että todellisuus on karumpi kuin on annettu ymmärtää. Hänkään ei silti halua / osaa mainita itse asiaa. Matti Vanhanen näemmä tyynnyttelee kansaa, mutta liekö hänkään riittävästi tai jopa yhtään selvillä siitä, mitä voi olla oikeasti odotettavissa... Kukaan ei vieläkään uskalla / osaa mainita valtaisan "peikon" nimeä ja mitä sille pitää tehdä!?

Lyndon LaRouche ja kumppanit ovat sitä vastoin edelleen toitottaneet sitä itse asiaa (Esim. tuossa alemmassa linkistössä), mistä kenkä oikeasti puristaa. Mainitaanpa se tässä taas kerran uusin sanoin. Aikoinaan Alan Greenspanin (A B) alkuun auttamat ns. johdannaismarkkinat tässä globalisaation ja monetaristisen talousjärjestelmän puitteissa ovat syynä koko monetaristisen talousjärjestelmän hurjaa kyytiä tapahtuvaan tuhoutumiseen. Näin se tapahtuu lyhyesti sanottuna: Nuo johdannaismarkkinat mahdollistivat hurjan määrän virtuaalista "vedonlyöntiä" pörsseissä, mistä syntyi todella isoja numerollisia arvoja, mutta vain vähän todellista arvoa. Näin kasaantui vuosien mittaan biljoonia, ehkä jopa triljoonia dollareita (tai euroja, ihan miten vain) velkaa globaalisti. Velkaa kertyi, koska noita vedonlyöntejä pystyi mm. tekemään lainarahallakin (riskisijoitukset). Tilanteen lopullinen kauheus pääsi syntymään, kun nämä johdannaismarkkinat muodostuivat järjettömän monta kertaa isommiksi kuin talouden tuottava osa eli reaalitalous juuri siitä syystä, kun oli mahdollista ahneesti ja näennäisen tuottavasti pelata ko. "kasinopeliä".

Nyt tilanne on tuon takia se, että ko. johdannaismarkkinat sisältävät järjettömän paljon enemmän tuossa "vedonlyöntipelailussa" pilaantunutta velkaista arvopaperia kuin mitä reaalitalouden puolella on varallisuutta yhteensä. John Hoeflen arvion mukaan ero on huikea; jopa triljoonat (johdannaismarkkinoiden koko) vastaan miljardit (reaalitalouden koko)! On syntynyt umpikuja, missä johdannaismarkkinoiden pelastamista reaalitalouden varoilla ei voida tehdä. Kaikki meneillään olevat johdannaismarkkinoiden "bail out" -yritykset johtavat siten vain yhteen: Pelastamisessa tarvittavaa varallisuutta yritetään paikata hillittömällä rahan painamisella tyhjästä (mikä ts. kaatuu maksamaan kykenemättömien veronmaksajien niskaan joka tapauksessa), kun sitä ei ole reaalitalouden puolelta saatavissa ja näin syntyy se kuuluisa hyperinflaatio globaalisti. Tätä nämä päättäjämme ja ekonomistit ympäri maailmaa eivät kykene tälläkään hetkellä tunnustamaan, vaikka G7-maidenkin johtajat yrittävät tällä hetkellä jotain yhteistä puuhastella kriisin taltuttamiseksi. Venäjä ja Etelä-Korea näyttäisivät ilmeisesti olevan ainoita, jotka alkavat jotain ymmärtämään...

Tunnustaminen on ymmärrettävästi äärimmäisen vaikeaa, koska laajoille massoille tämä monetaristinen talousjärjestelmä kaikkine ilmenemismuotoineen (näennäisen helppo tie rikastua / menestyä, rahan vapaa liikkuvuus sitä tukemassa jne.) on muodostunut niin vahvasti elämäntavaksi tai jopa elämänmuodoksi ja -katsomukseksi, että siitä luopuminen on kuin oman jumalansa kieltämistä, oman itsensä kieltämistä. Ihmiset on aivopesty monetarismiin ja globalisaatioon, mutta nyt pitäisi tehdä käänteinen aivopesu (lisäksi paljon lyhyemmässä ajassa kuin alkuperäinen aivopesu eli ts. heti -> mahdotonta?) ensinnäkin jo pelkästään ihmiskunnan moraalin ja inhimillisten olojen turvaamisen takia. Valitettavasti tunnustamatta jättäminen sisältää valtavat määrät tuhon siemeniä ja moni niistä on jo sirkkataimiasteella valmiina valtaamaan maat ja mannut kuin maailman pahimpiin kuuluva rikkaruoho, vesihyasintti (Eichhornia crassipes). Nyt yritetään edelleen pitää itse organismia tuhoavaa kasvainta hengissä keinolla millä hyvänsä. Viivyttely tunnustamisessa ainoastaan pahentaa tilannetta!

Tunnustamisen luonne: Ainoa inhimillinen vaihtoehto tulevaisuuden kannalta on johdannaismarkkinoiden julistaminen konkurssiin eli julistetaan kuin niiden parissa tapahtunutta pelailua ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Kaikki siihen kuulunut varallisuus täytyy siis unohtaa mappi ööhön ja alkaa sitten elvyttämään ja rakentamaan reaalitaloutta sen turvin mitä oikeasti on olemassa (eli jäljellä kaiken tähänastisen tuhon raunioilla) virtuaalirahojen turvaamisyritysten sijaan. Tätä on se monetarismista luopuminen ja uuden Bretton-Woods -järjestelmän luominen tilalle. Jos virtuaalirahojen turvaamisyrityksiä jatketaan, niin samalla on suuressa vaarassa tuhoutua koko reaalitalouskin, koska tuo hyperinflaatio tuhoaa rahan arvon ja sitä kautta tuhoutuvat jäljellä olevat rahalaitokset ja alkaa tuhoutumisen dominoefekti; yritykset -> yhteiskunnan eri verkostot, toiminnot ja kulttuuri -> ihmiset. Uusi pimeä aika koittaisi meille jokaiselle. Eikä "uusi aika", josta minä olen puhunut päinvastaisena olemuksena.

Nyt tämä romahtaminen on jo nähtävissä esim. omalla alallani, missä olen jo kuullut tällä viikolla uusien rakennusprojektien jäädyttämisestä eli maisema-arkkitehdeillekaan ei ole näemmä enää mitään uutta suunnittelutyötä tarjolla eikä pian vanhan korjaamistakaan. Oman urani kehittäminen ja ylläpito romahtaa ja syystäkin olen jo nyt hyvin vihainen ja katkera. Tällä hulluuden tiellä jatkaminen merkitsee valitettavasti kuitenkin lopulta sitä, että tuo on vasta alkua, sillä yllättävän pian meistä jokainen voi joutua olemaan uransa ja työnsä lisäksi huolissaan sekä terveydestään että turvallisuudestaan, kun yhteiskuntien rakenteet murenevat tai suorastaan romahtavat.

Ja mitä muistammekaan edellisen suuren kansainvälisen talouslaman keskeltä 1930 -luvulta; siitä syntyneet levottomuudet ja epävarmuus antoivat järjettömälle väkivallalle mahdollisuuden kehittyä ja näin syntyivät mm. natsismi ja sitä kautta Toinen maailman sota ja keskitysleirit. Ei ole ollenkaan liioiteltua ennustaa, että nyt voisi käydä samalla tavalla ja vielä pahemminkin. Jo nyt eräät ihmiset (esim. Käymälän Sven; A B) ovat havainneet esim. fasistisia piirteitä maailmassamme ja jo alkanut romahdus voi olla ilmenemisalusta jollekin hyvin kauhealle satanismin tyyppiselle pahuudelle... Siksi nyt on osattava hahmottaa koko tilanteen todellinen luonne ja kaikki ratkaisut on tehtävä sen mukaan! Ainoa, joka on vaatinut tähän sopivia ratkaisuja tähän mennessä, on Lyndon LaRouche kumppaneineen. Vain vähäistä kiinnostusta on siihen suuntaan ilmennyt ja ratkaisevaa läpimurtoa ei ole vielä näköpiirissä...

No comments: