Monday, October 13, 2008

Maailman talousromahduksen saatanallisuuden ilmentymiä blogosfäärin esimerkein

Tässä on muutamia poimintoja lisää, jotka kuvaavat maailman talousromahduksen traagisuutta. Ensimmäisenä tuon esille Pinseri -blogissa käydyn keskustelun tässä merkinnässä: "Finanssitunarit". Siinä nimimerkki Finnsanity aloitti keskusteluketjun omalla tavallaan hyvin kuvaavalla kommentilla: "Ilman muutoksia ei ole pörssiä.Pörssin rytmi syntyy muutospaineesta.Muutospainetta ei ole ilman epävarmuutta.
Oletuksista ja kriiseistä on tehty “valuuttaa” futuurikaupan ja ultralyhyiden laina-spekulaatioiden avulla; hinnannoususta on kauppatavaraa. Moottori “vapaalle” pörssimaailmalle.
“Kilpailu” arvonmuutoksista ja kilpailu arvonmutoksien arvauksista kiihdyttävät markkinoita. Ihmisten puute luo kysynnälle lisääntyvää lisäarvoa.
Hinnannousun lakkaamisen ainoa seuraus on silloin romahdus.
".


Finnsanityllä on omassa blogissaan kiinnostavaa asiaa tästä monetaristisen talousjärjestelmän johdannaismarkkinoidenkin mielipuolisesta ja epäinhimillisestä olemuksesta, joka on nyt kasvanut kaikkien aikojen romahdukseen. Laitan hänen tekstistään muutaman osuvan lainauksen tähän täkyiksi: "Ikuisen kasvun ideologian taustalla on väistämättä ikuisen muutoksen paradigma; muutos nähdään välttämättömänä itseisarvona.", "Elintarvikkeiden raaka-ainehinnat ovat nousseet kolmessa vuodessa 80 prosenttia. Elintarvikkeiden tuotannon rajoittaminen lisää materiaalien pörssihintaa. Elintarviketuotannon rajoittaminen ja sen peltoalan "ekologinen" siirtäminen energiantuotantoon kiihdyttää pörssihintojen nousua.", "Niukkuus ja hypetys ovat tärkein "arvoresurssi" johdannaiskaupalle, ei reaalimaailman tarpeiden tyydyttäminen. Hintojen nostaminen ei perustu reaaliarvolle tai asiakkaiden maksukyvylle vaan kaupankäynnin "loputtomalla" kiihdyttämisellä on aina ainoa pääteasema kuumentuneiden spekulaatioarvojen romahtamisessa. Todellinen kysyntä lakkaa dramaattisesti spekulaatioiden aina hakeutuessa lopulta arvon määritysten kipukynnyksen yli reaalimaailmassa. Johdannaiset ja futuurit ovat vedonlyöntiä, spekulaatiota muiden spekulaatioista.", ""Ikuisen kasvun ideologia" on perusteena säännöstelyjen ja suljettujen taloussysteemien vastustamiselle.", "Vertailuarvon muutos on aina tärkeämpi kuin reaalinen vaihtokauppa. Työn tuottamaa arvoa työntekijälle pörssisysteemi pyrkii aina alentamaan päämärätietoisesti purkamalla aktiivisesti kansallisia tuotantosysteemejä. Systeemin tehokkuuden ideologia on tärkeämpi kuin hyvinvoinnin jakaminen ja tasaaminen. Hyvinvoinnin tasaaminen on vastoin pörssin ideaalia hyväksikäytön maksimoimisessa." ja "Pörssi on globaalin peliaddiktion megalomaanisin ilmentymä. Kapitalismin primäärissä rahataloudessa työllä ei ole arvoa vaan rahan vaihtosuhteella ja odotusarvoilla. Kapitalistisessa systeemissä luottamus on oletus kaikkien halusta pelata voittopeliä ilman mitään muuta vastuuta seurauksista.".

Tuossa Pinserin keskustelussa omat kommenttini ovat nämä: "Oletteko tietoisia yhdysvaltalaisen ekonomistin ja valtiomiehen Lyndon LaRouchen näkemyksestä tässä maailman talouskriisissä? Olen itse seurannut elokuusta asti tiiviisti hänen nettisivustoaan LaRouche PAC, jossa on jo viime vuodesta asti ennustettu ja kerrottu tämän tragedian tulo, kehitys ja syyt. Olen nyt itse ymmärtänyt ko. sivuston perusteella koko tilanteen kauheuden ja se on todella paljon pahempi kuin mitä on annettu ymmärtää! Siksi olenkin valinnut blogiini uskonnollisesta traditiosta tutun saarnaamisen ja meuhkaamisen tyylin purkaakseni asiaan liittyvää vihaani ja turhautumistani.

Lyndonin näkemys paketissa: Noiden toistaitoisten finanssimaailman huippuosaajien (myös poliitikot ja muut ekonomistit vaikuttaneet) myöntämistä luottokelvottomista roskalainoista omien palkkioiden ahneissa toivoissa piilee koko tragedian ydin. Roskaa on kertynyt ns. johdannaismarkkinoille niin monta kertaa enemmän kuin mitä koko maailmassa on todellisen talouden rahaa olemassa, että koko monetaristinen systeemi on näillä mokailuilla tuhottu kokonaan kuolemaan ja mikään pelastuspaketti ei voi olla riittävä.

Vertauskuvallisesti tätä johdannaismarkkinaparasiitin “miljoonan suuruista” velkaroskaa ei voida mitenkään maksaa todellisen talouden “kympillä”, koska siitä joudutaan vain globaaliin hyperinflaation kurimukseen ja seurauksena on talouden ja yhteiskuntarakenteiden romahdus globaalisti. Oikeasti suhteet ovat siis jopa triljoonan roskavelat vastaan olemassa olevat vain miljardit. Täysin absurdi tilanne vai mitä?!

Lyndonin mukaan ainoa keino on julistaa tämä monetaristinen talousjärjestelmä konkurssiin kokonaan ja sen jälkeisten proseduurien jälkeen on perustettava kiinteiden kurssien Bretton Woods -järjestelmä globaalisti. On siis mitätöitävä täydellisesti nuo keinotekoista virtuaalivedonlyöntiä pörsseissä mahdollistaneet johdannaismarkkinat kaikkineen ja on sen jälkeen alettava elvyttämään konkreettista todellista arvoa sisältävää ja oikeasti tuottavaa taloutta, joka on jo ollut tuon monetarismin huumassa rapautumassa vuosikymmeniä.

Monetarismi ja globalisaatio ovat siis jo kuolleet ym. takia, mutta nämä poliitikkomme ja ekonomistimme ympäri maailmaa eivät ole kyenneet tunnustamaan tätä totuutta. Se on erittäin traagista ja tuhoavaa!!! Ihmiset on suorastaan aivopesty luulemaan vapaan kaupan mahdollisuuksiin. Siihen, että johdannaismarkkinoiden virtuaalirahalla olisi jotain todellista arvoa. Tämä on osoittautunut ihmiskunnan historian suurimmaksi kuplaksi, joka nyt puhkeaa aiheuttaen ennen näkemätöntä tuhoa.

Vapaa talous ja globalisaatio ovat antaneet rahan- ja vallanhimolle aivan liian suuret mahdollisuudet ilmetä ja nyt sen takia kohtaamme suurimman mahdollisen tragedian, ellei koko sitä suosineesta järjestelmästä hankkiuduta nyt heti eroon ja oteta käyttöön Lyndonin suunnitelmaa! Kyseessä on aineellisen tragedian lisäksi myös ihmiskunnan moraalin kriisi."


ja

"Riitta (Pinserin toinen bloggaaja) on ymmärtänyt homman nimen; Lyndonin pointti on jo pitkään ollut nimenomaan tuo, että reaali- ja pörssitalous ovat etääntyneet liiaksi toisistaan. Jopa siinä määrin, että mahdoton on ilmennyt: Nimittäin noita realisoituvia tolkuttomia riskejä on niin paljon, että talkoisiin huudettavilla (valtio ja veronmaksajat) ei ole hyttysen pissan vertaa reaaliomaisuutta kaikkeen spekuloinnissa ja pelailussa pilaantuneeseen “arvopaperiin” verrattuna. Jotta ne kyettäisiin kattamaan, pitäisi rahaa todellakin painaa tyhjästä biljoonia ja jopa triljoonia ja tämähän on tunnetusti tie juuri tuohon hyperinflaatioon ja rahan arvon tuhoutumiseen. Näin on käymässä globaalisti, jos poliitikot ja ekonomistit päättävissä elimissä jatkavat pöydälle hypänneen mörön kieltämistä; “Ei mörköä, ei mörköä, hyvä globalisaatio, hyvä monetarismi, hyvä pörssipelailu”. Väärin; mörkö on tunnustettava ja sitten tuhottava, jotta mahdollistuisi inhimillinen tulevaisuus!".

Lopuksi on tähdennettävä asiaa taas LaRouche PAC -sivuston avulla. Siellä on tuore VIDEO, jossa on viiden minuutin briiffaus taloustilanteen globaalista saatanallisuudesta juuri johdannaismarkkinoiden syy-ytimen kautta tarkasteltuna. Katsokaa ja kauhistukaa, mutta sen jälkeen ryhdistäytykää ja tehkää tarvittavat johtopäätökset!

No comments: