Keskustelu on jatkunut Pinserin Finanssitunarit -merkinnässä. Nimimerkki Jyri esitti keskusteluketjussa tämän mielipiteen mm. Lyndon LaRouchen persoonasta: "Maailmantalouden rakenteissa voi olla paljonkin korjattavaa eikä nykyinen järjestely ole ehken se toimivin mutta en myöskään lähtisi kritiikittä rakentamaan tulevaisuutta lähinnä antisemitismistä ja villeistä salaliittoteorioista tunnetun demagoogin viimeisimpien mielenliikkeiden päälle.."
Vastasin siihen alla olevalla tavalla ja valottakoon se tässä hieman lisää sitä, mitä ajattelen ko. ihmisestä ja miten se ilmenee tämän talousromahduksen piirteissä:
"Niin, ei Lyndonkaan varmasti ole täydellinen ihminen, mutta parempaa vaihtoehtoa ei kukaan muu ole tässä maailman tilanteessa esittänyt. Se on ainoa tiedossa oleva parantava vaihtoehto olemassa olevan katastrofaalisen systeemin sijalle! Sitä paitsi tuo "salaliittoteoreetikoksi" ja "antisemitistiksi" leimaaminen on toisesta näkökulmasta katsottuna ollut vain vastapuolen mustamaalaamisyrityksiä ja -pyrkimyksiä, koska asiahan on niin, että vuosikymmenten mittaan Lyndonin monia talousajatuksia on kiivaasti vastustettu, vaikka ne nyt osoittautuvatkin ainoaksi mahdolliseksi toimivaksi lääkkeeksi.
Ns. vastapuolella on ollut nimittäin niin suuri intressi jatkaa "ikuisen kasvun" mahdollistavan monetarismin ja globalisaation tiellä jo vuosikymmeniä, että heillä on siksi tietenkin ollut tehokkaat vaivihkaiset lääkkeet ja keinot kammeta sitä vastustavia toisinajattelijoita pois tieltään. Näillä peleillä Lyndon LaRouchekin saatiin jopa vankilaan vähäksi aikaa joitakin vuosia sitten. En epäile, etteikö tällaista rikollista filunkipeliä olisi tapahtunut Lyndonin ajatuksia vastustavien taholta. Se on niin ilmeistä, kun osaa ajatella asioita pidemmälle kuin mitä suurin osa ihmisistä vaivautuu ja kun osaa tutkia asioita monelta kantilta ennakkoluulottomasti.
Sitä paitsi tutkimalla tuota LaRouche PAC -sivustoa käy selvästi ilmi, että antisemitismikin kuuluu juuri siihen, mistä Lyndon on huolissaan ja mitä vastustaa; fasismi on yksi tämän monetaristisen järjestelmän puitteissa mahdollistunut ilmiö ja se on piiloutunut kätevästi rahanvallan levittäytymiseen globaalisti. Näiden johdannaismarkkinoiden avulla se on tapahtunut osaltaan tehokkaasti. Käytännössä siis on ollut olosuhteet korporatiivisille ja imperialistisille valta-aikeille pörssien kautta ja ei ole syytä epäillä, etteikö tätäkin mahdollisuutta ole käytetty tavalla tai toisella hyväkseen. Tietenkin siis peitellysti; aikeet ovat olleet "taloudellista menestystä" ja arvopapereita on tietenkin ollut ns. piilossa myös erilaisissa Hedge Fund eli suojarahastoissa, juuri eräs esimerkki johdannaismarkkinoiden instrumenteista.
Lyndon puhuukin mm. Brittiläisestä imperiumista tarkoittaen juuri tätä ilmiötä; brittiläisten pankkien ja sijoittajien pörsseissä spekuloinnilla saamaansa valtaa rahan ja osakkeiden avulla. Ei ole siksi yhtään ihme, miksi Britannia on ollut nyt niin kärkäs "bail out" -projektien perään ja miksi Yhdysvaltain "roskapankki" sisältää niin paljon pilaantuneita brittiluottoja muiden maiden ohella eikä niinkään Yhdysvaltain omia.
Lyndonin ajatuksista itseäni on hämännyt ja epäilyttänyt eniten hänen kriittisyys ilmastonmuutosta kohtaan. Se on kuitenkin ymmärrettävää, kun on havainnut, että ilmastonmuutostakin on käytetty hyväksi tämän globaalin monetaristisen talousjärjestelmän rahanahneus- ja vallanhaluprojekteissa. Ilmastonmuutos on kärsinyt inflaation Lyndonin silmissä, koska se ja siihen liittyviä asioita on myös tuotteistettu pörssien saatanallisiin rouhentimiin rahakoneiksi ja valtageneraattoreiksi kiitos suuresti mm. Al Goren ja Britannian prinssi Philipin".
Monday, October 13, 2008
Monetarismin piirteitä Lyndon LaRouchen persoonan avulla tarkasteltuna
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment