Thursday, October 16, 2008

Yhä lisää näytteitä maailman talousromahduksesta

Kaaos on siis palautunut maailman pörsseihin ja Nokian tulos on romahtanut viime vuotisesta vastaavan ajan tilanteesta. Kaikki etenee siis täysin sen mukaan, mitä on odotettavissa nykyisellä linjalla jatkettaessa.

Tässä on jälleen lisäselvityksiä tilanteesta LaRouche PAC -sivustolta: A B C D E. Noista käy ilmi mm. seuraavaa: A -linkki kertoo mm. niistä imperialistisista aikeista, mitä Brittiläisellä imperiumilla on ja kuinka rikollisen Alan Greenspanin saatanalliset kehitelmät ovat osaltaan siinä mukana. B -linkki näyttää, kuinka nämä talouden pelastuspaketit ovat itse asiassa vain tilapäistä helpotusta, mutta varsinaisen ongelman kiertämistä ja sen pahentamista. C -linkki kertoo toivosta, jota Ranskan pääministeri esittää; hän on havainnut jo johdannaismarkkinoiden traagista huonoutta ja vaatii siihen liittyvien toimintojen mitätöimistä sanktioiden uhalla kaikkien EU -johtajien taivuttamiseksi ryhtyä tekemään päätöksiä mitätöimistä varten. D -linkki kertoo Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin tähdentämästä kaipuusta juuri Franklin D. Rooseveltin ja John F. Kennedyn johtaman kaltaiseen Yhdysvaltoihin. Juuri siihen, joka on tälläkin hetkellä se parantava entiteetti tähän talousromahdukseen; Bretton Woods -tyyppinen talous. E -linkki kertoo Lyndon LaRouchen kommentin tuohon Lavrovin kirjoitukseen. Lyndon korostaa siinä mm. juuri sitä, mitä suurimman osan ihmisistä on nyt vaikea ymmärtää ja hyväksyä; Britannian hallitsema ns. "Anglo-Dutch Liberal -system" on toiminut globaalin monetaristisen talousjärjestelmän puitteissa imperialistisia aikeita tehtailevana oligarkkigeneraattorina. Sellaisena, joka on toiminnallaan luonut pääosan tästä tuhoisan suuresta johdannaismarkkinakuplasta parantumattomaksi syöväksi reaalitalouden harteille.

Olen harrastanut tänään myös keskustelua Iltasanomien tässä keskusteluketjussa (Eivätkö tukitoimet auttaneetkaan?) aiheena tämä talousromahdus. Poimin siitä omat kommenttini vielä tähän täkyiksi. Lähes kaikki niistä ovat vastauksia toisen kysymyksiin ja ovat siis osa väittelyä. Osa keskustelijoista näyttää olevan minun linjoillani.

Kyse on todellakin siitä, että pankkituet vain siirtävät todellisen ongelman ratkaisua ja ne pahentavat ongelmaa. Ne eivät siis auta loppupeleissä yhtään ja ne ovat vain tuohon pohjattomaan kaivoon heitettyä rahaa.

Todellinen ongelma on se, että johdannaismarkkinat (ne futuurit, hedge fundit ym.) ovat paisuneet velkoineen todella paljon isommiksi kuin ns. reaalitalous kiitos ahneen pörssispekuloinnin; siis rikollista toimintaa tavallaan. Niinpä koko maailmassa ei ole läheskään sitä rahamäärää, mitä tarvittaisiin ko. johdannaismarkkinaroskan siivoamiseen. Sen siivoaminen aiheuttaa vain rahan painamista tyhjästä ja se aiheuttaa lopulta globaalin hyperinflaation ja samalla reaalitaloudellekin ennenkokematonta tuhoa.

Ainoa keino on mitätöidä johdannaismarkkinat kokonaan konkursiin ja alkaa sitten elvyttää jo paljon tuhoutunutta reaalitaloutta. Toisin sanoen monetaristinen talousjärjestelmä on lakkautettava ja sen tilalle on perustettava Bretton Woods -järjestelmä kiinteine kursseineen. Samalla pankkien toiminta täytyy kuitenkin turvata.

On siis valittava huonon ja vielä huonomman välillä, sillä tämä on ihmiskunnan historian vakavin paikka tähän mennessä kiitos ihmisten vastuuttoman ahneuden.


Bretton Woods -järjestelmä tuhottiin tarkoituksella, jotta päästiin askel askeleelta tähän monetaristisen järjestelmän epäinhimilliseen ja mielipuoliseen pörssikeinotteluun käsiksi. Suuri askel tähän suuntaan otettiin presidentti Richard Nixonin toimesta ja ylikanssalliset järjestelmät, kuten EU ja euro viimeistelivät tuhon tien alkua. Globalisaatio on todellakin mahdollistanut anheille ja vastuuttomille tyypeille ennen näkemättömät sikajuhlat ja nyt sitten joudumme ottamaan vastaan heidän mokailunsa kaikki seuraukset todella kalliisti.

Tiedossa ei ole tällä hetkellä mitään muuta parempaa vaihtoehtoa kuin mitä esitin (se on muuten amerikkalaisen Lyndon LaRouchen suunnitelma), koska nykyinen järjestelmä on lopullisesti tuhottu tällä pörssispekuloinnilla. Äärettömän iso johdannaismarkkinakupla on sen seuraus ja se toimii nyt fataalina syövän kaltaisena kasvaimena reaalitaloudessa.


Minusta on ihmeellistä ja pelottavaa, että tätä tilanteen traagista luonnetta ei ole vielä haluttu tunnustaa valtakunnan huipulla. Johdannaismarkkinaspekuloinnin (lyhyeksimyynnit, futuurit, cds:ät, hedge fundit..) aiheuttama jo sisäänkirjoitettu tuho on niin valtava, että sitä on mahdotonta saada näkymättömäksi millään nykyisen järjestelmän pelastusyrityksillä.


No, tästä pääsemmekin perimmäisen kysymyksen äärelle. Minkä arvoinen on sellainen korkeampi elintaso, jonka tuho on sisäänkirjoitettu sen mahdollistaneeseen järjestelmään? Sehän on tietenkin ollut VALETTA!

Ehkä Bretton Woods oli alunperin liian jähmeä ja sopeutumiskyvytön, mutta katso hyvä ihminen nyt, mihin tämä järjestelmä on maailman johdattanut; umpikujaan, josta sopeutuminen ja joustavuus ovat äärimmäisen kaukana.

Lyndon LaRouche peräänkuuluttaa juuri sellaista Bretton Woodsia, joka pohjautuu Yhdysvaltain perustuslakiin. Eli kehittyvä talous saadaan aikaan reaalitalouden tukipilareita kehittämällä: Teollisuus, maatalous, sujuva infrastruktuuri yms. Ja ihmisten kapasiteettia lisäämällä: tieteen, taitojen ja nimenomaan elinolosuhteiden kehittäminen niitä tukemassa.

Kaikki nuo reaalitalouden tukipilarit on itse asiassa päästetty pahasti rapautumaan esim. juuri Yhdysvalloissa ja tämä johdannaismarkkinakuplan tuottama menestys on siten itse asiassa valheellista menestystä, kuten sanoin. Se ei ole perustunut kestävälle pohjalle, kuten nyt traagisesti havaitaan. Se on ihmiskunnan suurin huijaus!

No comments: