Tuesday, November 18, 2008

Rikkaiden G20 maiden taloushuippukokouksesta ja taas länsimaisen maailmankuvan tuomitsemista salakavalan demoniseksi pahuudeksi

Viime lauantaina oli siis rikkaiden G20 maiden taloushuippukokous Washingtonissa Yhdysvalloissa. Tähän alkuun laitan linkit uutisiin siitä: BBC:n juttu, CNN:n juttu, Kauppalehden juttu, Hesarin juttu, Iltasanomien juttu ja Iltalehden juttu. Tässä on kaksi uudempaa juttua Kauppaledestä taloustilanteesta ylipäätään; A B. Tässä on Lyndon LaRouchen kommentteja G20 -asiaan: A B C. Tässä on myös uusimmat videot LaRouche PAC -sivustolta, jotka kuvaavat maailmamme moraalista ja älyllistä rappiota erittäin hyvin ja sitä mitä pitää tehdä sen sijaan, että säilytettäisiin monetaristinen järjestelmä: A B. Käymälä -blogin tämän jutun kautta havaitsin myös tämän tuomion Martti Ahtisaaresta. Se on erinomainen esimerkki tähän talousromahdukseen johtaneesta kaksinaismoralistisesta maailmankuvasta ja sen vaikutuksista; pinnalta ollaan olevinaan niin hyviä tekoja tehnyttä rauhanmiestä että, mutta pinnan alla ollaan niin demonista omaneduntavoittelijaa ja ko. brittiläisen systeemin hyväksi (luetaan; tässä maailman tilanteessa tuhoksi) raakalaisuuksiakin tekevää, että ihan huimaa sen havaitessa ja ymmärtäessä.

Kuten havaitaan, niin G20 -kokouksesta tuli farssi; mitään tilanteen edellyttämää konkreettista ratkaisumallia ei saatu aikaan, vaan yhä annetaan nykyisen järjestelmän käytännössä jatkaa mätänemistään. Jorma Ollila (yllä olevassa linkissä) muiden muassa yrittää pitää yllä illuusiota siitä, että monetaristinen järjestelmä voitaisiin muka vielä pelastaa erilaisin vippaskonstein. Samalla esim. raaka-aineet halpenevat ennen näkemättömällä tavalla merkkinä romahduksesta, jossa halpeneminen johtuu yhtäältä kysynnän laskusta ja toisaalta kansalinvälisen kaupan ja tavaroiden kuljetuksen tyrehtymisestä. Toisin kuin monet näistä pelleistä yrittävät yhä uskotella, niin tämäkin tyrehtyminen tulee jatkumaan viimeiseen loppuunsa asti, jos tätä monetaristista järjestelmää ei lakkauteta ja vaihdeta amerkikkalaisen systeemin mukaiseen järjestelmään. Vanhassa pitäytymisen seurannaisvaikutukset saattavat olla ällistyttävän dramaattiset; maapallon sivilisaatio katoaa ehkä noin parin sukupolven aikana ja väestön koko pienenee yli puolella... Tänään Lyndon LaRouche kertoo maailman tilanteesta webcast -seminaarissaan klo. 20:00 Suomen aikaa sivustonsa LaRouche PAC kautta.

Huomaan, että joillekin teille lukijoilleni tämä viime aikoina tarjoamani poliittismaailmankatsomuksellistaloudellinen kriisikirjoittelu on ollut liikaa, koska blogini tilaajia on poistunut Blogilistan mukaan. En ole kirjoitellut yhtään miellyttääkseni jotakuta eikä niin pidä tehdäkään. Tämä syksyn vaiheeni on ollut yhtäältä tarve purkaa ko. asioiden tuomaa vitutustani ja toisaalta levittää näitä oppimiani hyvin tärkeitä asioita. Minusta on niin vihastuttavan ällistyttävää, kuinka sinisilmäisesti olemme uskoneet länsimaisen elämäntavan ja maailmankatsomuksen hyvyyteen. Vaikka se (eli brittiläinen systeemi) on tuonut paljon aineellista hyvää, niin siihen hyvään on kuitenkin piiloutunut niin paljon saastaa henkisellä tasolla ja nyt myös fyysisellä tasolla tämän talousromahduksen paljastettua jo suuren osan koko kauheudesta. Nyt kun olen oppinut jo varsin perusteellisesti tilanteeseen liittyviä ominaisuuksia ja vuorovaikutussuhteita, niin ei ole enää ollut mitään syytä jättää jyrkästi tuomitsematta näitä länsimaisen maailmamme huonoja puolia. Ne huonot puolet uhkaavat nyt syödä ne vähät hyvätkin puolet kiitos maailman johtajuuden ja kansojen rappeutumisen, korruption, ahneuden, tyhmyyden ja mitä kaikkea... Mihin siitä enää silloin voi mennä?

Tässä vaiheessa alkaa tuntumaan siltä, että kaikki sanottavani tästä aiheesta alkaa olla tehty toistaiseksi ja on aika siirtyä "normaalimpaan" bloggaamiseen antaen muullekin aikaa ja jättää maailma romahtamaan rauhassa. Tarkoitukseni on kuitenkin jatkaa "Helvetti vai Renessanssi?!" -kirjoitussarjaani yhden osan verran, jossa pohdin näitä asioita vielä ainakin biosfäärin ja noosfäärin (kollektiivisen tietoisuuden kerrostuma, jossa on esim. ihmisen kaikki kulttuuri) kannalta...

No comments: