Sunday, April 05, 2009

Viikon 14 tunnelmakuvat vuonna 2009Kukkimaan alkanut japanintaikapähkinä (Hamamelis japonica) Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa 3.4.2009.

Espoon Tapiolassa kevään ensimmäisen yli +5 asteen päivälämpötilan aiheuttamaa lumensulamistulvaa nurmikon alavalla kohdalla 31.3.2009. Penkkien takana on myös puistokäytävä :)


Tämän viikottaisen kuvamerkintäsarjan tarkoitus on piristää lisää blogini ilmettä siihen pesiytyneen maailmantilanteen kritisoinnin synkkyyden takia. Aion täten myös hyödyntää pienimuotoisesti jatkuvaa valokuvausintoani (kasvit, maisemat, säätilanteet, luonto) ja tuoda kullekin viikolle luonteenomaisia tunnelmia ja tilanteita esille parin - kolmen kuvan avulla viikon päätteeksi. Tällä viikolla 14 kevät otti siis harppauksen eteen päin mm. lumen sulattamisessa ja ensimmäiset kevätkukkijatkin ovat innostuneet heti tuoreeltaan lämmöstä. Alemmassa kuvassa tulvatilanne on korostunut tyypillisesti siitä syystä, kun routainen maa ei vielä helposti imenyt sulamisvesiä. Ylemmän kuvan pensaslaji on yksi esimerkki suositeltavista tulevaisuuden kasviestetiikan rikastuttajista. Sen kukinta kuvastaa hienosti alkukevään herkkää ja viatonta uuden alun tunnelmaa.

No comments: