Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sunnuntaina 2.8.2009 kuvattua lännenkonnanmarjaa (Actaea rubra) kypsine marjoineen. Tämäkin konnanmarjalaji sopii pitkään marjoja säilyttävänä (Heinä - syyskuu) näyttäväksi koristekasviksi. Myrkyllisyys on kuitenkin haittana. Konnanmarjoilla on myös punaoranssia ja keltaista ruskaa syys - lokakuussa.
Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sunnuntaina 2.8.2009 kuvattua syrikän eli syyssyreenin (Buddleia davidii) kukintaa. Tämä ns. perhoskasvilaji on kylmien talvien jälkeen perennoiva (Kasvu alkaa tyvestä), mutta on muutoin iso pensas (Versoja ei pidä typistää keväällä ennen kuolleisuuden varmistusta). Kukinta on heinäkuun lopulta elokuun loppuun. Talvella hedelmätähkät ovat erityisen näyttäviä ja leutoina syksyinä vihreitä lehtiä säilyy joulukuulle.
Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sunnuntaina 2.8.2009 kuvattua hopeakuunliljan (Hosta Fortunei -ryhmä) kukintaa. Kuunliljat ovat tunnettuja koristeellisista lehdistään, mutta eri lajien mukaisesti heinä- ja elokuussa n. kahden kuukauden ajan myös kukinta on merkittävä esteettinen tapahtuma. Kukinta kestää per laji n. 2 - 3 viikkoa.
Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sunnuntaina 2.8.2009 kuvattua maissia (Zea mays) emikukintojen luottikarvoineen. Etelärannikon olosuhteissa maissi on vasta nyt kukintavaiheessa ja esikasvatuksesta huolimatta tähkien kypsyminen on normaalivuosina siinä ja siinä ehtivä tapahtuma ennen ensimmäistä tuhoavaa syyshallaa. Sopii kuitenkin koristekasviksikin, kuten kuvasta nähdään.
Hämeenlinnassa keskiviikkona 29.7.2009 kuvattu pulu eli kesykyyhky (Columba livia). Tämä lintu on Hämeenlinnan ydinkeskustan yleisimpiä varisten, lokkien ja sinisorsien ohella. Tämä yksinäinen yksilö kärkkyi minulta makupaloja ja siksi se oli helppo kuvauskohde.
Espoon Tapiolassa sunnuntaina 2.8.2009 kuvattu puoliksi syöty orava. Joku eläin on saanut maittavan välipalan "hänestä", mutta jostain syystä syöminen on jäänyt kesken. Kuvassa nähdään myös tyypillistä tähän aikaan ilmenevää koivujen (Betula sp.) lehtien etuaikaista kellastumista. Ko. puilla tämä on aina jokavuotista jo kauan ennen syksyä.
Hämeenlinnaan sunnuntaina 2.8.2009 illalla idästä saapuneen ukkoskuurorykelmän ensimmäinen kuurosolu kuvattuna Vanajaveden yli kaakkoon. Muutama sekunti kuvan ottamisen jälkeen maasalama löi noiden kerrostalojen ja tehtaanpiipun välillä takana. Järven vedessä nähdään puolestaan kasvukauden laajimmilleen kasvaneet ulpukoiden (Nuphar lutea) lehdet.
No comments:
Post a Comment