Saturday, December 12, 2009

Arboretumprojektin vaikeuksia: Taimien siirto arboretumalueelle taimikasvatuspaikasta luopumisen takiaLehtipuiden taimia vattupensaiden suojassa arboretumalueella; mm. amurinkorkkipuuta (Phellodendron amurense), balkaninhevoskastanjaa (Aesculus hippocastanum), hopeapoppelia (Populus alba) ja vuorivaahteraa (Acer pseudoplatanus).
Havupuiden taimia arboretumalueella; mm. mustakuusta (Picea mariana), purppurapihtaa (Abies amabilis), harmaapihtaa (Abies concolor) ja hopeakuusta (Picea pungens "Glauca"). Purkkien suojaukseen on käytetty sananjalkaa.


En olekaan hyvin pitkään aikaan kertonut arboretumprojektini kuulumisia. Tällä kertaa valotan tilannetta näin kuvien kera (Otettu tänään 12.12.2009 taimien siirtohommien päätyttyä tältä viikolta): Ensinnäkin minulla on ollut motivaatio-ongelmia tehdä ko. projektia huonon elämäntilanteen, muiden kiireiden ja kiinnostuksen suuntauduttua muualle, kuten kasvien suhteen niiden valokuvaamiseen. Niinpä esim. arboretumalueelle istuttamista ei ole tapahtunut yli vuoteen. Käytössäni olleella taimikasvatusalueella on kuitenkin ollut hyvin paljon taimia odottamassa istuttamista.

Suuri haaste ja ongelma projektin tekemiselle syntyi tänä vuonna myös siitä, kun joudun luopumaan taimikasvatuspaikastani ja siksi olen nyt viime tingassa pakon edessä saanut itseäni niskasta kiinni ja innostuinkin muutama viikko sitten tekemään taimikasvatuspaikan tyhjennystyöt pelastaen mahdollisimman paljon taimia. Siirrän taimet pois arboretumalueelle suojaisaan paikkaan odottamaan ensi vuoden istuttamisia. Työhön on kuulunut aluksi pahasti maahan kiinni juurtuneiden taimipurkkien irrottamista ja sitten taimien roudaamista purkeissaan vähän kerrallaan oman auton avulla. Työ on ollut yllättävän hidasta ja vaivalloista pimeydenkin haitatessa enkä ole saanut sitä valmiiksi vieläkään ja joudun vielä ensi viikolla taiteilemaan tyhjennystyön viimeistelemisessä kovien pakkasten ja jäätyneen maan kanssa.

Tämän enempää ei tästä, mutta palaan vielä kertomaan ensi viikon jälkeen, miten pakkassäätyöt sujuivat. Sitten vielä loppuun salaisuuden paljastamisesta: Kunnes tuo koko taimikasvatuspaikka on kokonaan lopputyhjennetty, niin kerron sitten sen olinpaikan...

No comments: