Saturday, April 10, 2010

Brittiläisen imperiumin ikeen alla syntynyttä popmusiikkia: Mike + The Mechanics - Silent Running

Jatketaanpa tätä musiikkiteemaani, sillä löysin hiljattain uudestaan sitten teinivuosieni tämän Genesis -kitaristi Míke Rutherfordin sivuprojektin kauniin NWO -varoitusbiisin. Ko. biisi on myös hyvin ajankohtainen varoitus, sillä viimeaikaiset maailman tapahtumat kertovat uhkaavaa kieltään siitä, kuinka Illuminati eli Brittiläinen imperiumi pyrkii parhaillaan poliittisestikin epävakauttavilla kriisi- ja terroriteoilla edesauttamaan omaa agendaansa ---> Mm. parin viikon takaiset Moskovan metron pommi-iskut ja Puolan presidentin ja hallinnon joukkokuolemat tänään lento-onnettomuudessa on jo arvioitu NWO:n vastaisten aktivistien leireissä suunnitelluiksi Illuminatin provokaatioiksi mm. kohti Kolmatta maailmansotaa ja sen avulla "pelastuksena" esiteltävää maailmanhallitusta. Aiheesta pyrin tekemään jo tulevaksi maanantaiksi / alkuviikoksi jonkinlaisen linkkikollaasi - analyysitutkielman...

Mutta tämän kirjoituksen aiheena on siis brittiläisen Mike + The Mechanics -bändin (Ja kyllä, nimi kirjoitetaan bändin tyylin mukaisesti plus-merkillä eikä & -merkillä) biisi Silent Running. Tutustuin siihen alunperin jo aikoinaan sen julkaisemisvuonna 1985 ja tykkäsin siitä silloinkin erittäin paljon. Olin jo siihen aikaan suuri Brittiläisen pop- ja rockmusiikin ystävä ja erityisesti 80-luvun syntsapopfiilistely on ollut mieleeni ja tässä ko. biisissä on sitäkin viljalti silloisen ajan hengen mukaan (Ja nykyisenkin, koska popmusiikissa on ollut uutena versiona suuressa suosiossa elektroninen pop).

Jännä juttu on kuitenkin nyt se, että silloin 14 -kesäisenä biisin sisältö ei niinkään avautunut minulle, mutta nyt tämän NWO -tutkimukseni valossa olen suorastaan hätkähtynyt sen tarkkanäköisyydestä. Sanoitus on hyvin suorasukainen siinä valossa: Tuodaan mm. esille kristinuskoon turvautuminen, mitä lukijakommentoijani Markkukin on tähdentänyt. Tähdennetään väkivallattomien ratkaisujen tärkeyttä ja vain viime hädässä tulisi turvautua aseisiin. Osoitetaan tulevia sukupolvia (Silloisen ajan näkökulmasta käsin) ottamaan ohjat ja toiminta käsiinsä, jotta Illuminati ja NWO kukistettaisiin ja mahdollisuus uuteen renessanssiin avautuisi. Muistutetaan myös, että mikä tahansa valtio, kirkko ja ns. "lipun alla olo" on vain huijausta pois todellisuudesta ja kansan todellinen "fiilis" - hyvinvointi on alistettu lopulta vain pääsuunnitelmalle, joka on NWO ja maailmanhallitus.

Nämä sanottuna biisin olemuksesta voidaan sanoa, että se on yhtäältä hyvin optimistinen, koska se tunnistaa ongelman ytimiä ja ratkaisuja niihin itsevarmalla tavalla. Toisaalta se on pessimistinenkin, koska silloisen havainnon mukaan maailmasta puuttui yleinen ymmärrys ja jopa tieto kokonaankin ko. vaarasta ja jouduttiin juuri siksi osoittamaan tulevaisuuteen, mistä viimein löytyisi tuo "poikien ja tyttärien" vastarinta ja kansannousu. Hyvät naiset ja herrat: Sillä tulevaisuudella tarkoitetaan juuri meidän aikaamme (Sanoo silmät kostuen)! Tässä alla on biisin Youtube-video ja lyriikat:

Mike + The Mechanics: "Silent Running" (Video)

Lyriikat:

"Take the children and yourself
And hide out in the cellar
By now the fighting will be close at hand
Don’t believe the church and state
And everything they tell you
Believe in me, I’m with the high command

Can you hear me, can you hear me running?
Can you hear me running, can you hear me calling you?
Can you hear me, can you hear me running?
Can you hear me running, can you hear me calling you?

There’s a gun and ammunition
Just inside the doorway
Use it only in emergency
Better you should pray to god
The father and the spirit
Will guide you and protect from up here

Can you hear me, can you hear me running?
Can you hear me running, can you hear me calling you?
Can you hear me, can you hear me running?
Can you hear me running, can you hear me calling you?

Swear allegiance to the flag
Whatever flag they offer
Never hint at what you really feel
Teach the children quietly
For some day sons and daughters
Will rise up and fight while we stood still

Can you hear me, can you hear me running?
Can you hear me running, can you hear me calling you?
Can you hear me, can you hear me running?
Can you hear me running, can you hear me calling you?

Can you hear me running (can you hear me calling you? )
(can you hear me) hear me calling you?
(can you hear me running) hear me running babe?
(can you hear me running) hear me running?
Calling you, calling you".

Tuosta Youtube -videosta osuvia katselijakommentteja --->

"This song makes me think about a apocolypse; like when our gov't comes to take away our right and instill the New World Order upon us..makes me hairs stand up. This video doesn't match what the song is saying I don't think."

"The song in a nut shell is about teaching the children about liberty, to guard against fascism, and not believe everything the church and state tell you, but to believe in the Holy Spirit when you need guidance when times are dark. Use the gun only when necessry. Swear allegiance to whatever flag for protection, but freedom is the key."

"Yes, it's about the NWO, about WW II, about any war. Hopefully one day this song will be out of date.."

"This song scares me---is U.S. heading toward a communist state?"

"The song was way before it's time.
Look what is going on with the so called "freedoms" the U.S.
Lyrically it is so appropriate some 23 years later
As we now have such a Gestapo based government, regardless who is in office
We are living in Amerika, it is us against them
Make a stand, fight quietly, empower your self and your fellow countryman
The fight is close at hand.".

Loppuun viittaus Mike Rutherfordin pääyhtyeeseen Genesikseen: Heidän biisinsä Land Of Confusion vuodelta 1986 on myös oivallinen esimerkki NWO -vaaran ja siihen liittyvien poliittisten jännitteiden esilletuomisessa. Biisin video on myös huumorilla höystetty, mikä ujuttaa viestiä ns. pehmeästi sisään. Videon pääosassa kukas muu kuin ... Ronald Reagan.

No comments: