Kaakosta lähestyneen lämpimän rintaman etupuolen vyöhyke- ja raitamaisten harso- ja verhopilvien iltaruskotilannetta myöhäisillalla kuvattuna sunnuntaina 20.6.2010 Espoon Tapiolassa; pohjois-luoteisnäkymää auringon laskusuunnan ruskon huipennusvaiheessa, missä loppuvaihetta kohti punaisuuden aste tyypillisesti voimistui ja viimeisenä oli violetteja himmeinä ja harmainakin sävyinä.
Kaakosta lähestyneen lämpimän rintaman etupuolen vyöhyke- ja raitamaisten harso- ja verhopilvien iltaruskotilannetta myöhäisillalla kuvattuna sunnuntaina 20.6.2010 Espoon Tapiolassa; etelänäkymää vastaruskon huipennusvaiheessa, missä ruskon punaisuus on aina vastakkaista taivaanpuolta syvempää (Vaikkakin himmeämpää) tässäkin pilvilajissa.
Kaakosta lähestyneen lämpimän rintaman etupuolen vyöhyke- ja raitamaisten harso- ja verhopilvien iltaruskotilannetta myöhäisillalla kuvattuna sunnuntaina 20.6.2010 Espoon Tapiolassa; pohjois-luoteisnäkymää ruskon vaaleassa alkuvaiheessa, missä päävärit olivat tyypillisesti kelta- ja vaaleanruskea- / oranssivoittoisia.
Kaakosta lähestyneen lämpimän rintaman etureunan untuva- ja harsopilvilauttailua pohjois-luoteisnäkymässä illansuussa kuvattuna sunnuntaina 20.6.2010 Espoon Tapiolassa. Itään etelä-pohjoissuuntaisena jäänyt rintamasysteemi alkoi eteläosiltaan lähestyä uudestaan Etelä-Suomea korkeapaineen selänteen tultua heikkona päälle; länsi-luoteistuuli tyyntyi ja sisämaan kumpupilvisyys hajaantui pois (Siitä rippeitä vielä tuossa taivaanrannassa). Yllä oleva kolmen kuvan sarja näyttää tilanteen edesauttaman huippuvoimakkaan iltaruskon vaiheita.
.
Alueellisesti vaihtelevaa kumpupilvisyyttä lounaisnäkymässä Vanajaveden rannalla vähän puolenpäivän jälkeen kuvattuna sunnuntaina 20.6.2010 Hämeenlinnassa. Matalapaine siirtyi nopeasti Lappiin ja siitä Jäämerelle ja itä-länsisuuntainen heikko korkeapaineen selänne alkoi tulla etelästä pääkorkeapaineen muotoutuessa Länsi-Euroopassa. Suomen itäreunalle jäi ko. säärintama erottamaan itään kehittyvää helleilmamassaa. Länsi-luoteistuuli heikkeni iltapäivän mittaan ja päivälämpötila oli +20 asteen vaiheilla - aavistuksen sen alle.
Kylmän rintaman ylityksen jälkeistä hajanaista sumupilvimäistä kumpukerrospilvilauttailua viileässä polaari-ilmamassassa lounaisnäkymässä aamupäivällä kuvattuna sunnuntaina 20.6.2010 Hämeenlinnassa. Yön aikana matalapaineen keskus liikkui voimistuvana Suomen länsireunaa pohjoiseen ja sen myötä ko. rintama siirtyi itään sateineen ja aamuksi sää oli poutaantunut. Tyynen rintaman kohdan vaiheen jälkeen länsi-luoteistuuli voimistui nopeasti kohtalaiseksi - navakaksi varhaisaamuksi ja toi viileämmän ilmamassan ko. pilvineen; yölämpötila pysyi +10 asteen vaiheilla - vähän sen yli.
Lännestä-lounaasta ylittävän kylmän rintaman sateista lounaisnäkymää alimman repaleisen sumu- ja kumpukerrospilvikannen kera myöhäisillalla kuvattuna lauantaina 19.6.2010 Hämeenlinnassa. Rintamasadetta kesti tasaisehkona ja heikkona - kohtalaisena monta tuntia koko illan ja yöhön saakka. Etelätuuli tyyntyi rintaman tultua kohdalle ja matalapaineen keskuksen oltua samalla länsireunalla lähellä etenemässä pohjoiseen. Lämpötila laski hitaasti +15 asteen vaiheilla.
.
Lännestä uudelleen itään kylmänä rintamana edenneen sääjärjestelmän edellä vellonutta verhopilvisyyttä kumpukerrospilvilauttojen siihen sulauduttua lounaisnäkymässä illansuussa kuvattuna lauantaina 19.6.2010 Hämeenlinnassa. Baltian länsireunalla kehittynyt matalapaineen osakeskus oli liikkeessä pohjoiseen Suomen länsireunalle ja se alkoi työntää ko. rintamaa idemmäksi mukanaan. Etelätuulen yhä imettyä Itä-Euroopasta lämmintä ilmamassaa oli päivälämpötila jo laajasti vähän yli +20 astetta runsaasta pilvisyydestä huolimatta.
Suomen länsireunalle jääneen rintamasysteemin harso- ja verhopilvisyyttä sateiden kaikottua muutaman kumpupilvikokkareen ja taivaanrannan hahtuvapilvilauttojen kera lounaisnäkymässä aamupäivällä kuvattuna lauantaina 19.6.2010 Hämeenlinnassa. Matalapaine pysyi yhä Suomen länsi-lounaispuolella ja ko. etelä-pohjoissuuntaisessa rintamassa Baltian länsireunalla oli kehittymässä pieni matalapaineen osakeskus. Etelätuuli pysyi yhä melko voimakkaana (Ajoittain navakkaa) ja runsaassa pilvisyydessä yölämpötila oli +12 ja +15 asteen välillä.
Lounaasta-lännestä lähestyneen okluusiorintaman erään kuuropilven viistäen ohittamista pohjoiskoilliseen lounaisnäkymässä myöhäisillalla kuvattuna perjantaina 18.6.2010 Hämeenlinnassa. Ko. rintaman eteneminen idemmäksi pysähtyi ja sen rajapinnalla etelästä pohjoiseen matkasi ajoittain varsin rankkojakin kuuroja Länsi-Suomen alueella. Ilmamassa oli lämmennyt ja kosteutunut etelävirtauksessa, joten lämpötila laski vain hitaasti yötä kohden ollen yhä n. +15 astetta.
Harso-, verho- ja hahtuvapilvilauttoja muutaman kumpupilvikokkareen kera etelä-kaakkoisnäkymässä Vanajaveden rannalla iltapäivällä kuvattuna perjantaina 18.6.2010 Hämeenlinnassa. Länsipuolelle pysähtyneen matalapaineen rintamasateen tulo lännestä oli aluksi hyvin hidasta, mutta etelä-lounaistuuli oli jo melko voimakasta (kohtalaista - navakkaa). Etelätuulen mukaan imeytyi Itä-Euroopasta koko ajan yhä lämpimämpää ilmamassaa; päivälämpötila nousi runsaassa pilvisyydessä paikoin jo +20 asteen tienoille.
Aaltomaisia hahtuvapilvilauttojen jäänteitä etelänäkymässä myöhäisillalla kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Norjanmerellä muodostunut uusi matalapaine alkoi asettua lähemmäksi länsipuolelle ja Suomeen juuri muodostunut korkeapaineen selänne alkoi siirtyä idemmäksi. Lounaasta-etelästä alkoi jo ylemmissä kerroksissa siirtyä yhä lämpimämpää ilmamassaa paikalle ja rajakerroksessa (maan pinnalla) tuulet olivat tyyntyneet, josta syntyneen tuuliväänteen takia pilvet saivat ko. aaltomaisia muotoja.
Sisämaan paksumpaa kumpukerrospilvikantta lievästi sadekuuroisena koillisnäkymässä iltapäivällä kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Muutama minuutti myöhemmin alempaan kuvaan verrattuna sisämaassa oli näinkin paljon runsaampaa pilvisyyttä. Vähän lämpenevästä polaari-ilmamassasta huolimatta päivälämpötila jäi edelleen vähän vajaaseen +20 asteeseen. Heikko tuuli oli kääntymässä länteen ja tyyntymässä.
Ohutta ja rakoilevaa kumpukerrospilvikantta meren yllä etelänäkymässä iltapäivällä kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Suomen eteläpuolella korkeapainetta työntyi idemmäksi korkeapaineen selänteen alkaessa pullistua etelästä Suomeen. Ylempään kuvaan verrattuna merituuli-ilmiö toimi näinkin viileässä polaari-ilmamassassa pitäen pilvilautat kurissa meren yllä.
Parisen kappaletta kumpupilveä hetki aikaisemmin nousseena pohjois-luoteisnäkymässä aamupäivällä kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Lähes tyyntyneen länsi-luoteistuulen ja selkeän sään vallittua yölämpötila pysyi silti +5 ja +10 asteen välillä. Lännestä ulottui yhä korkeapainetta Suomen lounaispuolelle ja idän melko voimakas matalapaine oli etäällä. Norjanmerellä oli kehittymässä uusi matalapaine.
Hahtuvapilvilauttojen jäänteitä koillisnäkymässä yön pimeimpänä hetkenä vähän puolen yön jälkeen kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Kesäpäivänseisauksen tienoolla pohjoisella taivaalla on näinkin valoisaa tässä tilanteessa Etelä-Suomen olosuhteissa. Lounaispuolelle venynyt lännen korkeapaine alkoi edesauttaa heikenneen luoteistuulen mukana sen verran lämpimämpää ilmamassaa, että hallasta ei ollut tuleva merkittävää vaaraa selkenevästä säästä ja tyyntyvästä tuulesta huolimatta.
Hahtuvapilvilauttojen jäänteitä etelänäkymässä yön pimeimpänä hetkenä vähän puolen yön jälkeen kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Seuraavan viikon alussa oleva kesäpäivänseisaus oli niin lähellä, että tästä yöt eivät enää juurikaan valostuneet. Etelätaivaalla oli tyypillisesti melko tummaa hämärää keskiyöllä Etelä-Suomen kosmisen keskikesän olosuhteissa.
Iltaruskoista ja ohutta kumpukerrospilvilauttailua muuttuneena hahtuvapilvisyyden suuntaan pohjois-luoteisnäkymässä myöhäisillalla kuvattuna keskiviikkona 16.6.2010 Espoon Tapiolassa. Lännestä alkoi työntyä korkeapainetta Suomen lounaispuolelle idän matalapaineen voimistuessa lisää, mutta jo selvästi etääntyneenä.
Iltaruskoista ja ohutta kumpukerrospilvikantta muuttuneena hahtuvapilvisyyden suuntaan etelänäkymässä myöhäisillalla kuvattuna keskiviikkona 16.6.2010 Espoon Tapiolassa. Heikenneessä luoteistuulessa pilvilautat hajaantuivat vähitellen tyypilliseen viileän polaari-ilmamassan iltatapaan; hahtuvapilvilauttavaihe tulossa viimeisenä ennen selkenemistä.
Rakoilevaa, ohutta ja hajanaista kumpukerrospilvikantta koko päivän vallinneena koillisnäkymässä illansuussa kuvattuna keskiviikkona 16.6.2010 Espoon Tapiolassa. Pohjois-luoteistuuli jatkui edelleen etenkin itäosissa Etelä-Suomea ja ilmamassan viileyden takia iltapäivälämpötila jäi +15 ja +18 asteen välille. Korkeapaineen selänne piti edelleen pintansa paikallaan lounaasta Lapin yli ulottuen ja idän matalapaine etääntyi hyvin hitaasti.
Muhkeaa kumpukerrospilvisyyttä seassaan lievää kuuropilvisyyttä illalla pohjois-luoteisnäkymässä kuvattuna tiistaina 15.6.2010 Espoon Tapiolassa. Etelä-Suomen itäreunalle jääneen matalapaineen voimistuttua kohtalaisessa pohjois-luoteistuulessa heikkoja kuurojakin kehittyi vielä illaksi paikoin. Yöhön tultaessa tuuli pysyi kohtalaisena ja pilvet hajaantuivat vain hitaasti hahtuvapilvilauttailun kautta.
Muhkeaa, mutta rakoilevaa kumpukerrospilvisyyttä iltapäivällä koillisnäkymässä kuvattuna tiistaina 15.6.2010 Espoon Tapiolassa. Etelä-Suomen itäreunalle pysähtynyt pieni matalapaine alkoi voimistua ja sen myötä pohjois-luoteistuuli oli kohtalaista ja ajoi ko. pilvet myös meren ylle. Korkeapaineen selänne pysyi tilanteessa paikallaan lounaasta Lapin yli ulottuen. Ilmamassan viileyden takia päivälämpötila jäi paikoin jopa vähän vajaaseen +15 asteeseen.
Yöstä ohentunutta sumupilvimäistä kumpukerrospilvikantta aamupäivällä pohjois-luoteisnäkymässä kuvattuna tiistaina 15.6.2010 Espoon Tapiolassa. Yön aikana pieni matalapaine siirtyi Etelä- ja Keski-Suomen päältä hitaasti idemmäksi, jolloin kuivemman ja entistä viileämmän polaari-ilmamassan tulo pohjoisesta mahdollistui alueelle aamuksi; tyynen yön jälkeen luoteis-pohjoistuuli alkoi vähän voimistua. Yölämpötila oli runsaassa pilvisyydessä silti +10 asteen vaiheilla.
Paksua ja hieman kokkareista sumupilvikantta etelänäkymässä alkuillalla kuvattuna maanantaina 14.6.2010 Espoon Tapiolassa. Heikon matalapaineen keskuksen tultua Etelä- ja Keski-Suomen päälle lännestä tuli mereltä heikon lounais-länsituulen myötä ko. pilvikannen iltapäivällä muodostanutta kosteutta. Sateet olivat vähäisiä kuuroja, mutta ko. pilvikansi pysyi yöhön saakka paksuna. Päivälämpötila oli enimmillään vain reilut +15 astetta.
Ohentunutta kokkareista verhopilveä ja taivaanrannassa heikkoja kuuropilviä pohjois-luoteisnäkymässä vähän ennen keskipäivää kuvattuna maanantaina 14.6.2010 Espoon Tapiolassa. Länsipuolella oli muodostunut heikko matalapaineen osakeskus ja länsi-lounaistuulet olivat yhä hyvin heikkoja. Viileähkössä polaari-ilmamassassa yölämpötila pysyi runsaan pilvisyyden ansiosta +10 asteen vaiheilla.
Lounaasta-lännestä lähestyneen okluusiorintaman erään kuuropilven viistäen ohittamista pohjoiskoilliseen lounaisnäkymässä myöhäisillalla kuvattuna perjantaina 18.6.2010 Hämeenlinnassa. Ko. rintaman eteneminen idemmäksi pysähtyi ja sen rajapinnalla etelästä pohjoiseen matkasi ajoittain varsin rankkojakin kuuroja Länsi-Suomen alueella. Ilmamassa oli lämmennyt ja kosteutunut etelävirtauksessa, joten lämpötila laski vain hitaasti yötä kohden ollen yhä n. +15 astetta.
Lounaasta-lännestä lähestyvän okluusiorintaman etureunan verho- ja hahtuvapilvikannen seassa liikkuvia kuuropilvialueita lounaisnäkymässä illalla kuvattuna perjantaina 18.6.2010 Hämeenlinnassa. Varsinaisen rintamasateen etureunalla alkoi iltapäivällä kehittymään yksittäisiä kuurosaderyppäitä etelätuulen oltua edelleen vähintään kohtalaista. Kuurot liikkuivat lähes etelästä-pohjoiseen.
Harso-, verho- ja hahtuvapilvilauttoja muutaman kumpupilvikokkareen kera etelä-kaakkoisnäkymässä Vanajaveden rannalla iltapäivällä kuvattuna perjantaina 18.6.2010 Hämeenlinnassa. Länsipuolelle pysähtyneen matalapaineen rintamasateen tulo lännestä oli aluksi hyvin hidasta, mutta etelä-lounaistuuli oli jo melko voimakasta (kohtalaista - navakkaa). Etelätuulen mukaan imeytyi Itä-Euroopasta koko ajan yhä lämpimämpää ilmamassaa; päivälämpötila nousi runsaassa pilvisyydessä paikoin jo +20 asteen tienoille.
Länsipuolelle tulleen matalapaineen okluusiorintaman etupuolen harsopilvikantta palleropilvien suuntaan paikoin muuttuneena koillisnäkymässä aamupäivällä kuvattuna perjantaina 18.6.2010 Espoon Tapiolassa. Yön aikana lännen matalapaine oli asettunut Suomen länsireunan lähelle ja siihen liittyvä rintamapilvisyys tuli aamuksi lännestä. Tyynen alkuyön jälkeen lounais-etelätuuli oli selvästi voimistumassa. Yölämpötila pysyi +10 asteen vaiheilla vähitellen lämpenevässä ilmamassassa.
Aaltomaisia hahtuvapilvilauttojen jäänteitä etelänäkymässä myöhäisillalla kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Norjanmerellä muodostunut uusi matalapaine alkoi asettua lähemmäksi länsipuolelle ja Suomeen juuri muodostunut korkeapaineen selänne alkoi siirtyä idemmäksi. Lounaasta-etelästä alkoi jo ylemmissä kerroksissa siirtyä yhä lämpimämpää ilmamassaa paikalle ja rajakerroksessa (maan pinnalla) tuulet olivat tyyntyneet, josta syntyneen tuuliväänteen takia pilvet saivat ko. aaltomaisia muotoja.
Sisämaan paksumpaa kumpukerrospilvikantta lievästi sadekuuroisena koillisnäkymässä iltapäivällä kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Muutama minuutti myöhemmin alempaan kuvaan verrattuna sisämaassa oli näinkin paljon runsaampaa pilvisyyttä. Vähän lämpenevästä polaari-ilmamassasta huolimatta päivälämpötila jäi edelleen vähän vajaaseen +20 asteeseen. Heikko tuuli oli kääntymässä länteen ja tyyntymässä.
Ohutta ja rakoilevaa kumpukerrospilvikantta meren yllä etelänäkymässä iltapäivällä kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Suomen eteläpuolella korkeapainetta työntyi idemmäksi korkeapaineen selänteen alkaessa pullistua etelästä Suomeen. Ylempään kuvaan verrattuna merituuli-ilmiö toimi näinkin viileässä polaari-ilmamassassa pitäen pilvilautat kurissa meren yllä.
Parisen kappaletta kumpupilveä hetki aikaisemmin nousseena pohjois-luoteisnäkymässä aamupäivällä kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Lähes tyyntyneen länsi-luoteistuulen ja selkeän sään vallittua yölämpötila pysyi silti +5 ja +10 asteen välillä. Lännestä ulottui yhä korkeapainetta Suomen lounaispuolelle ja idän melko voimakas matalapaine oli etäällä. Norjanmerellä oli kehittymässä uusi matalapaine.
Hahtuvapilvilauttojen jäänteitä koillisnäkymässä yön pimeimpänä hetkenä vähän puolen yön jälkeen kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Kesäpäivänseisauksen tienoolla pohjoisella taivaalla on näinkin valoisaa tässä tilanteessa Etelä-Suomen olosuhteissa. Lounaispuolelle venynyt lännen korkeapaine alkoi edesauttaa heikenneen luoteistuulen mukana sen verran lämpimämpää ilmamassaa, että hallasta ei ollut tuleva merkittävää vaaraa selkenevästä säästä ja tyyntyvästä tuulesta huolimatta.
Hahtuvapilvilauttojen jäänteitä etelänäkymässä yön pimeimpänä hetkenä vähän puolen yön jälkeen kuvattuna torstaina 17.6.2010 Espoon Tapiolassa. Seuraavan viikon alussa oleva kesäpäivänseisaus oli niin lähellä, että tästä yöt eivät enää juurikaan valostuneet. Etelätaivaalla oli tyypillisesti melko tummaa hämärää keskiyöllä Etelä-Suomen kosmisen keskikesän olosuhteissa.
Iltaruskoista ja ohutta kumpukerrospilvilauttailua muuttuneena hahtuvapilvisyyden suuntaan pohjois-luoteisnäkymässä myöhäisillalla kuvattuna keskiviikkona 16.6.2010 Espoon Tapiolassa. Lännestä alkoi työntyä korkeapainetta Suomen lounaispuolelle idän matalapaineen voimistuessa lisää, mutta jo selvästi etääntyneenä.
.
Iltaruskoista ja ohutta kumpukerrospilvikantta muuttuneena hahtuvapilvisyyden suuntaan etelänäkymässä myöhäisillalla kuvattuna keskiviikkona 16.6.2010 Espoon Tapiolassa. Heikenneessä luoteistuulessa pilvilautat hajaantuivat vähitellen tyypilliseen viileän polaari-ilmamassan iltatapaan; hahtuvapilvilauttavaihe tulossa viimeisenä ennen selkenemistä.
Rakoilevaa, ohutta ja hajanaista kumpukerrospilvikantta koko päivän vallinneena koillisnäkymässä illansuussa kuvattuna keskiviikkona 16.6.2010 Espoon Tapiolassa. Pohjois-luoteistuuli jatkui edelleen etenkin itäosissa Etelä-Suomea ja ilmamassan viileyden takia iltapäivälämpötila jäi +15 ja +18 asteen välille. Korkeapaineen selänne piti edelleen pintansa paikallaan lounaasta Lapin yli ulottuen ja idän matalapaine etääntyi hyvin hitaasti.
.
Ohuen kumpukerrospilvisyyden alkua etelänäkymässä aamupäivällä kuvattuna keskiviikkona 16.6.2010 Espoon Tapiolassa. Etelä-Suomen itäreunalla pysynyt matalapaine alkoi vähitellen vetäytyä idemmäksi ja pohjois-luoteistuuli alkoi heiketä vähitellen. Tuulisen yön ansiosta yölämpötila pysyi +5 ja +10 asteen välillä ilmamassan viileydestä ja tilapäisesti seljenneestä säästä huolimatta.
Muhkeaa kumpukerrospilvisyyttä seassaan lievää kuuropilvisyyttä illalla pohjois-luoteisnäkymässä kuvattuna tiistaina 15.6.2010 Espoon Tapiolassa. Etelä-Suomen itäreunalle jääneen matalapaineen voimistuttua kohtalaisessa pohjois-luoteistuulessa heikkoja kuurojakin kehittyi vielä illaksi paikoin. Yöhön tultaessa tuuli pysyi kohtalaisena ja pilvet hajaantuivat vain hitaasti hahtuvapilvilauttailun kautta.
Muhkeaa, mutta rakoilevaa kumpukerrospilvisyyttä iltapäivällä koillisnäkymässä kuvattuna tiistaina 15.6.2010 Espoon Tapiolassa. Etelä-Suomen itäreunalle pysähtynyt pieni matalapaine alkoi voimistua ja sen myötä pohjois-luoteistuuli oli kohtalaista ja ajoi ko. pilvet myös meren ylle. Korkeapaineen selänne pysyi tilanteessa paikallaan lounaasta Lapin yli ulottuen. Ilmamassan viileyden takia päivälämpötila jäi paikoin jopa vähän vajaaseen +15 asteeseen.
Yöstä ohentunutta sumupilvimäistä kumpukerrospilvikantta aamupäivällä pohjois-luoteisnäkymässä kuvattuna tiistaina 15.6.2010 Espoon Tapiolassa. Yön aikana pieni matalapaine siirtyi Etelä- ja Keski-Suomen päältä hitaasti idemmäksi, jolloin kuivemman ja entistä viileämmän polaari-ilmamassan tulo pohjoisesta mahdollistui alueelle aamuksi; tyynen yön jälkeen luoteis-pohjoistuuli alkoi vähän voimistua. Yölämpötila oli runsaassa pilvisyydessä silti +10 asteen vaiheilla.
Paksua ja hieman kokkareista sumupilvikantta etelänäkymässä alkuillalla kuvattuna maanantaina 14.6.2010 Espoon Tapiolassa. Heikon matalapaineen keskuksen tultua Etelä- ja Keski-Suomen päälle lännestä tuli mereltä heikon lounais-länsituulen myötä ko. pilvikannen iltapäivällä muodostanutta kosteutta. Sateet olivat vähäisiä kuuroja, mutta ko. pilvikansi pysyi yöhön saakka paksuna. Päivälämpötila oli enimmillään vain reilut +15 astetta.
Ohentunutta kokkareista verhopilveä ja taivaanrannassa heikkoja kuuropilviä pohjois-luoteisnäkymässä vähän ennen keskipäivää kuvattuna maanantaina 14.6.2010 Espoon Tapiolassa. Länsipuolella oli muodostunut heikko matalapaineen osakeskus ja länsi-lounaistuulet olivat yhä hyvin heikkoja. Viileähkössä polaari-ilmamassassa yölämpötila pysyi runsaan pilvisyyden ansiosta +10 asteen vaiheilla.
.
Tässä taas muistutuksena linkit käyttämääni taustamateriaaliin: Weatheronline sääsivusto, Wetterzentrale sääsivusto, Wetter3 sääkartta-arkisto ja Wetter3 sääkartta-arkisto 2.
No comments:
Post a Comment