Saturday, October 15, 2011

Torilla tavataan! – 15.10.2011 -tapahtuma alkamassa

Torilla tavataan! – 15.10.2011 -tapahtuma on alkamassa näillä minuuteilla myös ympäri Suomea monien kaupunkien toreilla! Tämä globaali tapahtuma liittyy täten osaksi Occupy Wall Street- ja Occupy Together-liikkeitä muodostaen globaalin kansannousun taimia kasvaa isoksi rauhanomaiseksi vallankumousaalloksi. Tarkoitus on kokoontua NYT toreille keskustelemaan ja jakamaan tietoa sekä suunnittelemaan suuntaviivoja haastaa pankkiirioligarkia sekä sen monet haittavaikutukset paremman yhteiskuntarakentamisen ollessa tavoite. Tuo ym. blogi pitää tapahtumista kirjaa livebloggaamalla ja tähän lopuksi lainaan ko. blogin lehdistötiedotteen kokonaisuudessaan päivättynä 28.9.2011 (Kansainvälinen toimintapäivä 15.lokakuuta – Espanjan torien demokratialiike laajenee myös Suomeen):

" ”Me olemme kyllästyneet siihen, että emme saa ääntämme kuuluviin. Olemme kyllästyneet siihen, että meidän ei anneta vaikuttaa omiin asioihimme. Lisäksi meistä tuntuu, että emme ole ainoita”.

Viime keväänä Espanjassa syntyi puolueista riippumaton verkosto, joka ryhtyi vaatimaan todellista demokratiaa suuryhtiöiden ja poliittisen eliitin sanelun sijaan. Verkosto kutsui toukokuun 15.päiväksi koolle massamielenosoituksen. Madridin, Barcelonan ja monen muun kaupungin keskusaukioille kerääntyi kymmeniä, päivien kuluessa jopa satoja tuhansia ihmisiä osoittamaan mieltään työttömyyttä, demokratian puutetta ja korruptiota vastaan iskulauseenaan ”Emme ole kauppatavaraa pankkiirien ja poliitikkojen käsissä”.

Toreille kokoontumisesta tuli satojen tuhansien ihmisten joukkoliike, jonka tuotoksista eräs on kansankokouksiin perustuvan päätöksentekojärjestelmän kehittäminen. Nyt suurta kansainvälistä kiinnostusta saavuttaneen, väkivallattoman demokratialiikkeen alulle panijat ovat tehneet aloitteen kansainvälisestä toimintapäivästä 15.10.2011, jotta muutosta ja demokratiaa haluavat ihmiset myös muissa maissa saisivat äänensä kuuluviin.

Liike on kansainvälisen toimintapäivän myötä leviämässä myös Suomeen. Tänä syksynä on Helsingissä ja useilla muilla paikkakunnilla kokoontunut ihmisiä, jotka haluavat luoda samankaltaisen, puolueista riippumattoman verkoston Suomeen, jotta tavalliset ihmiset pääsisivät sanomaan sanansa ja poliitikkojen olisi pakko kuunnella heitä.

”Me vaadimme avointa keskustelua leikkauksista ja eurokriisistä. Me vaadimme, että korruptoituneen eliitin sijaan puheenvuoro annetaan nyt tavallisille ihmisille – sellaisille kuin sinä tai minä”, sanotaan suomalaisessa torikutsussa.

Helsingissä muutosta ja demokratiaa haluavia kutsutaan Narinkkatorille lauantaina 15.lokakuuta kello 12 alkaen. Torilla on kaikilla mahdollisuus sanoa julki mielipiteensä ja ehdotuksensa. Torille pystytettävissä teltoissa voi myös tehdä konkreettisia tekoja muutosten aikaansaamiseksi, keskustella, kertoa tunnoistaan lauluin jne. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Suomessa kansainväliseen toimintapäivään osallistutaan Helsingin lisäksi muun muassa Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa, Oulussa, Hyvinkäällä ja Iisalmessa.".

Olen itsekin osallistumassa paikan päällä tapahtumaan, joten en tämän enempää tänään ehdi blogiini kirjoittaa. Minulla on kuitenkin paljon sanottavaa mm. OWS -liikkeeseen liittyen ja lisäksi olen miettinyt muutoksia bloggaamiseeni, joista palaan kertomaan... Minulla on jäänyt roikkumaan myös muutaman mielenkiintoisen blogin esittelyt, joista haluan tehdä kunnon esittelytekstit, ennen kuin lisään ne oikeaan sarakkeeseen seurattaviksi. Ne ovat oleellisen tärkeitä seurattavia tässä systeemiromahduksen sävyttämässä lännen kulttuurissa. Ehdin vielä vihjaamaan kolmesta: Aki Järvisen SamassaVeneessä -sivusto, Arhi Kuittisen Finnsanity -blogi ja Seppo Oikkosen Kuinka Karl Marx tavataan -blogi.

Palaillaan asiaan, sillä nyt olen jo vähän myöhästymässä toritapahtuman alusta. Menkäähän te kaikki muutkin lähimmälle torille, missä ko. tapahtumaa järjestetään!

No comments: