Saturday, May 05, 2012

Suomen MM- jääkiekkokisat 2012 hälyyttävänä esimerkkinä yhteiskuntamme neofeodalisoitumisesta globaalissa taloususkontohegemoniassa

Tällä viikolla alkoivat Suomen ja osin Ruotsinkin järjestämät jääkiekon MM -kisat. Niistä toitotettiin tulevan "kaikkien aikojen" kisat jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta kuinka kävikään jo heti alkuun?! --> Niistä tulikin kaikkien aikojen mokakisat nimenomaan järjestäjien taholta, missä mm. Kalervo Kummola ja MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin ovat olleet pääsyyllisiä. Mokaukseen kuuluu pääsylippuja erittäin räikeästi ylihinnoittelemalla toteutettu rahvaan ja ns. oikeiden jääkiekkofanien poistaminen kisojen kiekkokatsomoista ja heidän sijalleen järjestäjien haalimien VIP-vieraiden voitelun ja sitä kautta bisnes- ja rahatalousahneuden ylikorostaminen todella räikeästi. Lisäksi myös TV:ssä ko. ottelujen televisioinnin siirtäminen valtaosaltaan maksullisille kanaville kertoo tästä samaa kieltään.

Tämä puolestaan liittyy oleellisena osana transatlanttisen maailman taloususkonnollisen hegemonian kiristymiseen totalitaariseksi diktatuuriksi aiheuttamalla radikaalia humaanien arvojen tuhoamista ja mitätöintiä juuri bisnes- ja tarkemmin rahatalousmahdollisuuksia lahkolaisen uskonnollisesti toteuttamalla kaiken muun kustannuksella ja hinnoittelemalla kaikelle "arvo" sekä tavarallistumisen mukainen hyvä vs. huono -tuomio eugeniikkaisesti - neofeodaalisesti. Katsotaanpa tarkemmin Urheilulehden jutusta asiaa ko. lehden uutispäällikkö Esko Seppäsen (Eri Esko Seppänen kuin se poliitikko) havainnoimana avauspäivän Suomi - Valko-Venäjä -ottelun katsomon tyhjyydestä ja tunnelmattomuudesta:

MM-lippufarssi johti rumaan kotikatastrofiin – ”Kummola ja Sulin välittömästi ulos!” --->

Lainataanpa tuosta jutusta Esko Seppäsen listaus ko. kisakatastrofin luonteesta:

"Vielä nopea listaus siitä, mitä avauspäivä opetti:

1. Tämän kevään MM-kotikisoissa ei synny minkäänlaista vuorovaikutusta välillä jääkiekko–katsomo. VIP-vieraat eivät edes tiedä, mitä lajia he ovat seuraamassa. En ole koskaan todistanut kotijoukkueen kohdalla näin kuollutta katsomoa. En koskaan.

2. Yläkatsomossa yritetään ylläpitää edes jonkinlaista lätkätunnelmaa, mutta ei kattilakaan kiehu pinnan vaan pohjan kautta. Osa aidoista Leijona-faneista on maksanut itsensä kipeäksi (156€/per lippu) päästäkseen yläkatsomoon kannustamaan omiaan, ja he saavat nähdä omin silmin, kuinka VIP-herraseurueet jättävät Areenan viisi minuuttia ennen jokaisen erän loppua.

3. Karjala-turnauksen tunnelma on aivan eri maailmasta kuin MM-kisojen villasukkatehdas. EHT-tason lätkä pesee tunnelmaltaan mennen tullen MM-jääkiekon. Mistähän tämä voi johtua, Kalervo Kummola? Mistähän? Olisiko 30 euron ja 196 euron hinnoilla sittenkin aitojen fanien silmissä jotain merkitystä?

4. MM-kisajärjestäjä yrittää hiljentää kritiikin katsomosensuurilla, ja Kummolan klaani saa näemmä itse päättää, mikä on oikea tapa kannustaa ja osoittaa mielipiteitään. Muistakaahan tehdä sitten Kummolaa ylistävät iskulauseet sunnuntain protestiotteluun, niin saatte (ehkä) äänenne kuuluviin ja näkyviin ainakin yhden erän ajan.

5. Suomi johti ottelua 1-0, kun kolmatta erää oli jäljellä enää noin puoli minuuttia. Pitkän pelikatkon aikana todistin jotakin, mitä en koskaan uskonut näkeväni kyseisessä tilanteessa: Osa alakatsomon seurueista jätti hallin ja siirtyi tarjoiluiden pariin.

6. En näe yhtäkään syytä uskoa enää sanaakaan Kummolan, Sulinin tai MM-organisaation puheista. Heidän puheillaan menobudjeteista ei ole enää mitään painoarvoa. (Yrittäisivät saada edes lausuntonsa samaan linjaan, ettei laiva vuoda jatkuvasti näin nololla tavalla. Mutta ei. Jyrähtely, töksäyttely ja perättömät argumentit. Näillä eväillä kapteeni Kummolan paatti seilaa kohti vääjäämätöntä haaksirikkoa.).".

Mistä tässä on kokonaisuutena ja pohjimmiltaan kyse?! Tämä jo Facebookissa vuodattamani kritiikki - sadattelu saa johdattaa meidät kauhistuttavan paljastumisen ääreen -->

Facebook -kommenttini: Aikamme suurin vihollinen - Oligarkkinen periaate - on tehnyt entistä voimakkaamman tunkeutumisen myös MM -jääkiekkoon. Tässäkin tapauksessa sen tuloksena on humaanin ja hyvän tuhoutuminen juuri niin kuin yleisötunnelman kuoleminen ja tragikomiikaksi brutalisoituminen sen osoittaa. Myös eugeniikka on hyvin esillä osana kokonaisuutta; rahvas ulos ja vain "tärkeille" henkilöille pääsy. Meidän täytyy muistaa, että tämä on vain yksi esimerkki monista, joka osoittaa Suomen olevan jo kapitalismin Pohjois-Korea, jossa neofeodalismin virallistaminen on näin tehty alammaiset pois katsomoista häätämällä ja suuren pääoman ylikorostamisella...

Käydäänpä nyt läpi tarkemmin sitä, mitä tuo Urheilulehden aineisto indikaattorina paljastaa tuosta Facebook -kommenttini sisällöstä käytännössä -->

- Kisakatsomot ammottivat tyhjyyttään myös Suomen pelatessa ja lipputulot jäävät alas huolimatta kallislippuisista VIP -vieraista: Oligarkkiseen periaatteeseen kuuluu ominaispiirre, missä sen pahimmat käyttäjät ovat sokeutuneet niin paljon rahataloudellisten intressiensä maksimoimiseen, että muiden vaikuttajien / muuttujien huomioiminen heidän (talous)toiminnassaan kärsii ja aiheuttaa usein kokonaisuuteen jopa vararikollistavaa - perikadollistavaa haittaa. Nykyisessä transatlanttisessa supervararikkotilanteessa onnistumisten pohja putoaa sellaisessa pois aikaisempaa totaalisemmin ja enenevään tahtiin. Tässä tapauksessa saamme siitä erikoiskirkkaan esimerkin moisen ahneuden karkottaessa juuri halutut suuret pääsylipputulot pois yleisökadossaan.

- Katsojien jakaminen ylihinnoitelluilla lipuilla tervetulleisiin VIP-katsojiin ja epätoivottuihin rahvaskatsojiin kertoo yläluokka vs. alaluokka -jaon palaamisesta täydellä voimalla: Taloususkonnossa rahatalous on ylin (talous)ajattelun ja (-)päätösten kenttä, jonka toimintaa ohjaava oligarkkinen periaate pyrkii jakamaan ihmiset tavarallistumisen kautta rahataloutta yhä maksimaalisemmin hyödyttäviksi resursseiksi ja hyväksikäyttötyökaluiksi. Tästä seuraa käytännön toiminnassa luokittelua huono- ja hyväarvoisiin ihmisiin heidän kulloinkin ilmentämänsä rahataloushyödyn suhteen.

Kärjistyvänä maailmankuvan vääristymällisenä seurauksena on ollutkin rahataloudessa menestynyt yli-ihmisiksi itseään kuvitteleva eliitti alistamassa karjaksi luokittelemaansa rahvasta yhä enemmän; sen takia he (eliitti) nyt kaavailevat totalitaarista globaalia pankkiiridiktatuuria fasistisena yhteiskuntadystopiana keskitetyn vallan diktatuurillisena ja poliisivaltiollisena syöpänä.

Tässä tapauksessa saamme moisesta yhteiskunnan neofeodalismista erikoiskirkkaan esimerkin ko. katsomopolitiikan toteuttamisessa räikeää ylä- ja alaluokkasuhtautumista korostamalla. Nykyisessä transatlanttisessa rappiokierteessä ja rahatalouden omassa mahdottomuudessa tämä rappiokierreosa on myös pahenevaa laatua ja tarpeetonta epähumaanisuutta.

- VIP -vieraiden täyttämät etukatsomot ilmentävät kuollutta, välinpitämätöntä ja brutalisoitunutta tunnelmaa - käyttäytymistä transatlanttisen yksilö- ja ryhmäpsykologian rappion todistaen. Voidaan todeta, että eliitti on hamuamassa sirkushuveja itselleen enemmän eväten niitä rahvaalta: Oligarkkisella periaatteella on se merkittävä sosiaalisia konstruktioita sekä yksilö- ja ryhmäpsykologiaa saastuttava piirre, että se kiihottaa mielihyvää kaipaavaa behaviorismia ja utilitarismia korruptio- ja rahatalousmenetelmiensä kautta aiheuttaen moraalin ja hengen heikkoutta ylikorostuneesti tavarallisiin - materiaalisiin "arvoihin" yli muiden arvojen.

Se aiheuttaa myös moraalittomuuden ja epähumaaniuden voimistumista, koska moinen mielihyväkierre kasvaa nykyisen aikalaisajattelun yli-individuaalissa sokeudessa helposti ja eliitin rahataloudellinen ylivoima korostaa sen käyttöä häikäilemättömästi. Tässä tapauksessa saamme siitä erikoiskirkkaan esimerkin ko. VIP -vieraiden ollessa ko. jääkiekkokisojen oheistuotteistuksen johdateltavina ja bisneskontaktien hamuamisikeessä pilaamassa kisatunnelmaa osana rahatalouden taloususkonnollista eliittihegemoniaa.

Toisaalta rahvaan isoa jääkiekkofanitustakin voidaan pitää toisenlaisena osoituksena aikalaisajattelumme mielihyvää kaipaavasta yli-individualismista ylikorostuneine elämystarpeineen. Tämä uusi käänne kertoo kuitenkin eugeniikankin korostumisesta ihmisten tavarallistumisprosessissa taloususkonnon ikeen hegemoniavyyhdissä; rahataloudellisessa katsannossa "hyödyllisten" ihmisten korottaminen yhä tärkeämpään asemaan "hyödyttömiä" yhä enemmän alistamalla kristallisoituu yhä radikaalimmin tässäkin esimerkissä. Ns. köyhät eivät saa enää osallistua yhteiskuntaan aikaisempaan tapaan, vaan oikeuksia ja mahdollisuuksia kavennetaan heiltä koko ajan, mutta ei tarjota enää kunnon mahdollisuuksia päästä siitä sosiaalisesta vankilasta poiskaan ko. yhteiskunta-talousrappiokokonaisuuden takia. Mikä on looginen loppupiste tälle?!...

- VIP -vieraiden käyttäytyminen kuvastaa transatlanttiselle eliittihegemonialle tyypillistä reaalitodellisuudesta irtoamista harhaisiin yli-ihmisvisioihin "Olipa huikea ilta" -kommenttiensa valossa: Yli-individuaali yksilö ei osaa hahmottaa kunnolla ryhmäpsykologisia ilmiöitä, mistä johtuen hän ei osaa mm. asettua kollektiivisestikaan "toisen asemaan, toisen ryhmän asemaan"; se asema on tässä tapauksessa jääkiekkofanittaminen osana kisatunnelmaa. Sen sijaan hän kiihottuu eniten sellaisista ryhmäpsykologisista asioista, jotka tuovat parhaiten yliobjektivoituvan vasteen hänen yli-individuaalin psykologiansa behavioristis-utilitaristisille mielihyvän tarpeilleen ja tämä voi olla huikeastikin vääristynyttä yhteiskunnan kokonaistilanteeseen ja nimenomaan humaaniin tarpeeseen nähden; ko. hegemoniassa eliitillä ja rahvaalla voivat olla siinä osaksi omanlaisensa piirteet...

Tässä tapauksessa saamme tästä kokonaisuudesta erikoiskirkkaan esimerkin ko. VIP -vieraiden keskittyessä kokonaan vain oman viiteryhmänsä puitteissa tapahtuvaan "hienoon fiilikseen" tajuamatta muiden (rahvaan) kiekkofanittamisen luonnetta; Vip -eliitti on siis kuin oma ryhmänsä, joka sulkee muut alemmalle tasolle pois tieltään. Tällaiset ihmiset kuvittelevat pahimmillaan kuin he olisivat "koko maailma" ja transatlanttisessa piirissä tämä n. "1%":n kokoinen ydineliitti onkin harhaisin juuri tässä mielessä. Heidän yli-individualisminsa on äärimmäisintä laatua.

- Järjestäjien tapa mukavoittaa VIP -vieraiden oloja mm. alkoholitarjoiluilla katsomon ulkopuolella kertoo kieltään oligarkkisen periaatteen yhdestä korruptiomuodosta: Oligarkkinen periaate toimii parhaiten sitä käyttävän katsantokannasta, jos hänen manipuloimansa ihmiset - ihmisryhmät saadaan sen avulla käyttäytymään hyväksikäyttäjälleen rahataloudellisia voittoja maksimoivasti. Tässä merkittävänä apukeinona on korruption se muoto, jossa korruptoitavia voidellaan bisnes- ja rahatalousintressien toivossa mielihyvää tuottavilla tavoilla muutoin paitsi suoralla rahalla.

Transatlanttisessa taloususkontohegemoniassa em. virheajatteluiden - maailmankuvien ja jo pelkästään syntyneiden vakavien rahatalouden globaalien ongelmien takia tämä keino on entisestäänkin ylilyövemmässä käytössä aiheuttaen moraalittoman ja brutalisoituvan käytöksen lisääntymistä rappiokierteellistymällä kohti rahatalouden voittotavoitteiden mielihyvä-, ahneus- ja imperiaalipakkomielteitä; mitä suurempia (raha)taloudellisia tappioita oligarkkinen periaate aiheuttaa, niin sitä hanakammin sitä paradoksaalisesti käytetään.

MM -järjestäjien tapa haalia bisnes- ja rahatalousmahdollisuuksia näin radikaalin korostuneesti VIP -vieraita haalimalla ja pääsylippuhintoja näin paljon kallistamalla kertookin oligarkkiseen periaatteeseen liittyvästä ahneuden kierteen ja taloususkonnollisen hegemonian vakavuudesta yhteiskunnan rappioituvaa kokonaistilaa symboloiden.

- Taloususkontoon liittyvän tällaisen neofeodalismin tunkeutuminen jo myös MM -jääkiekkoon katsomopolitiikassa kertoo yhteiskunnan jo erittäin vakavasta totalitarismiin vajoamisesta taloususkonnollisen hegemonian pakottamana: Taloususkonnon ylin ja pyhin toimintakenttä on rahatalous, jonka organisoiminen menee kaiken muun edelle ja seurauksena on sen irtoaminen omaksi autonomiseksi entiteetiksi luomalla itsestään parasiittisen ongelmavyyhdin fyysiselle ekonomialle ja kansantaloudelle. Tässä prosessissa transatlanttinen piiri on totalitarisoitunut ennen näkemättömästi ja siihen kuuluu kiinteästi yli-individualismin kierrekin em. tavoin.

Tästä seuraa noidankehämäinen prosessi, jossa taloususkonnon pahiten saastuttamat yli-individuaalit yksilöt hamuavat entistä hanakammin rahataloudellista mielihyvää, mitä enemmän rahataloudelta pohjaa vievä kaiken muun rappio pakottaa heidät siihen ja mitä enemmän rahatalous toisaalta aiheuttaa tuota "kaiken muun" rappiota. Paradoksaalisesti samaa virhettä siis toistetaan jatkuvasti kehäpäätelmäharhoina vain hieman eri variaatioin...

Huomaamme siis loppuyhteenvetona, että tämä pääsylippu- / katsomo- / Kummola -gate kuvaa Suomen yhteiskunnallista rappiota taloususkonnon ja aikalaisajattelun virheiden ikeessä hyvin havainnollisesti ja vakavasti. Lisäksi se vaikuttanee itse jääkiekkopeleihinkin etenkin Suomen pelaajien osalta ja paljon. Jopa niin, että tällaisen farssin jatkuessa / jopa pahentuessa on vaarana Suomen joukkueen alentunut pelimotivaatio ja sitä kautta todennäköisemmältä vaikuttaa heidän karsiutumisensa jo hyvin alkuvaiheessa eikä viime vuotisen MM -voiton uusiminen ole varsinkaan enää mahdollista ainakaan tällä kertaa...

Lisäksi tällaisella katsojien radikaalilla diskriminoinnilla ja neofeodaalisella jakamisella on yhteiskuntaamme yhä voimakkaammin kahtiajakava pakote. Seppo Oikkonen on blogissaan (Kuinka Karl Marx tavataan) tähdentänyt monta kertaa, kuinka Suomen yhteiskunnan historiallisena taakkana on monien muiden ongelmien lisäksi sen alistettu asema menneiden valtakuntien alusmaana, josta johtuen suomalaisten kansallispsyykeeseen on pesiytynyt lähtökohtainen kahtiajakautumisen dilemma, jonka jakolinjat piirtyvät ylimystö vs. alammaiset -tyyppisesti monissa yhteiskuntaolemusten muodoissa ja toiminnoissa aiheuttaen kasvualustaa neofeodaalistaville voimille sekä sisältä päin että ulkoa rahataloudellis-imperiaalisista tendensseistä käsin.

Nykyisessä transatlanttisessa imperialisoituvassa eliittihegemoniassa kaikkine kerrottuine osineen tämä kansakunnallinen juopamme uhkaakin konkretisoitua yhä radikaalimmin ja tämä jääkiekkokatsomopolitiikka kertookin siitä jo hyvin vakavaa kieltään; olemme matkalla kohti Rooman Colosseumin antiikinaikaista toimintakulttuuria. Ja mehän tiedämme mitä se oli!... Suomi on mitä ilmeisimmin oleva "mallimaana" transatlanttisen pankkiiri-oligarkki-monarkkieliitin hamuamalle globaalille neofeodalismille, joka vaatii radikalisoituvaa jakoa ylimystöön ja alammaisiin!... Kalervo Kummolan ja kumppanien toimet ovat tästä virallistettu osoitus!


Päivitys sunnuntaina 6.5.2012 klo. 16:50: Kummola -gate on saanut jatkoa tänään iltapäivällä Ranska - Kazakstan -ottelussa, kun muutamia pääsylippufarssia protestoineita katsojia tuli otteluun mielenilmauslakanoineen. Sittemmin heidät poistettiin: Kummola-lakanoitten kanssa ottelua seuranneita poistettiin Areenalta - katso kuvasarja ja Järjestysmies poisti "Hinnat alas, Kale on varas" -lakanan.

No comments: