Monday, March 25, 2013

EU:n ja euron hajoamisprosessin Kypros -eskalaatio osana vuonna 2007 alkanutta rahatalouden systeemiromahdusta

Tätä kirjoittaessani on yö ja Eurooppaa koettelee kiihtyvästi eskaloituva hyvin vakava kriisi >> EU ja euro ovat tulleet seuraavaan vaiheeseen hajoamisprosessissaan, joka on keskeinen osa vuonna 2007 alkanutta transatlanttista rahatalousjärjestelmän systeemiromahdusta ja sen antihumaaneilla imperialisti- ja taloususkontokeinoilla peittelyä piilottaen kavalasti totuutta itsestään, omasta mahdottomuudestaan. 

Tällä kertaa viimeisen viikon aikana tilanteen eskaloijana on ollut Kyproksen ja sen pankkien vararikkotilanne sekä poliittinen vastahakoisuus antautua EU -eliitin vaatimuksiin. Moinen juontaa juurensa hyvin oleellisesti mm. aikaisemman (ja silti yhä jatkuvan) Kreikan kriisin siirtämisestä Kyproksen niskaan; ongelman maton alle lakaisemisen taas yhdestä yrityksestä. 

Kokonaistilanne pohjautuu erittäin selkeällä tavalla rahataloustotalitarismin irtoamiseen reaalitodellisuudesta omaksi uskonnolliseksi ja irrationaaliseksi parasiitiksi reaalitalouden haitaksi. Vyyhti on synnyttänyt kaikkien aikojen velkapyramidisotkun ja systeemivian, jonka paikkaamisen mahdottomuutta on yritetty siirtää jo vuosia täysin toimimattomilla rahatalouskikkailuilla - Tarkoituksella! Ja sokeana!

Siksipä transatlanttisen talousjärjestelmän hajoamisprosessissa on taas tullut esille käytännön manifestaatio moisen kestämättömyydestä tässä Kyproksen muodossa. 

Kerta toisensa jälkeen nämä manifestaatiot ovat olleet toinen toistaan vakavampia. Silti aina niitä on yritetty käyttää valehtelemalla ja kieroilulla hyväksi EU- ja eurodiktatuurin kasvattamiseksi taloususkonnollisena ja imperiaalisena manipulaationa uskotellen aina muka olleen kyse onnistuneesta kriisintorjunnasta, jonka jälkeen muka tilanne on korjaantunut. Näin on ollut viimeiset 3 - 4 vuotta ja se kertoo ainoastaan jatkuvasti pahenevasta systeemiviasta perustuen moraalittomiin ja irrationaalisiin uskomuksiin "globalisaatiosta" ja "vapaasta taloudesta".

Niinpä EU:lla ja eurolla ei ole enää mitään legitiimiä ja moraalista olemassaolon perustetta - oikeutusta ja siksi tämä Kyproksen tilanne on vain omiaan edesauttamaan yhtä historian hulluinta yhteiskuntakokeilua omaan hautaansa. Epäselvää on vain se, että kuinka pitkät ja tuhoisat hautajaiset vielä ovat tulossa...?! Kuinka pitkälle EU -eliitti pankkiiri-oligarkki -isäntineen ja virkamieskätyreineen pystyy venyttämään mahdottoman dystopiansa rakentelua...?!

Voimme ainakin odottaa, että totalitarismia, pakkoa, moraalittomuutta ja antihumaanisuutta tullaan EU- ja rahatalouseliitin vaatimuksesta koventamaan viimeiseen loppuun saakka, jotta dystopia muuttuisi lihaksi edelleenkin... 

Alkuyön tilanteita tällä hetkellä >>> Kyproksen presidentti uhkasi erolla - Kiista pankeista kiristää Kypros-neuvotteluita jne.... Maanantaiaamun valjettua tilanteet ovat todennäköisesti muuttuneet paljon, mutta hyvin todennäköisesti tyyliin ojasta allikkoon...

>>> Kypros 2013: Endgame on alkanut -->

Lainauksia: 

"Tilanne Kyproksella on traaginen. Ihmisten säästöt on jäädytetty määräämättömäksi ajaksi. Rahansiirroille vaaditaan keskuspankin lupa. Pankkiautomaateille on asetettu hyvin pienet maksimirajat. Esimerkiksi Laiki-pankissa tämä nostoraja on €100. Jopa huoltoasemia on suljettu käteisen rahan puutteen vuoksi. On kysymys vain tunneista, kunnes pankkiautomaatit suljetaan kokonaan."

"Mikäli kyproslaisten pankkitileiltä lähtee yksikin euro, on Troikka antanut selvän viestin kaikille EU:n kansalaisille: kansalaisten yksityisomaisuutta saa takavarikoida niin paljon kuin lystää, ja laki ei enää suojaa ihmisten rahoja millään tavalla. Mikäli Troikka onnistuu siinä mitä se nyt ajaa Kyproksella takaa, on kyseisellä toimenpiteellä kauaskantoiset seuraukset. Troikka nimittäin tunnustaa teoillaan, ettei eurojärjestelmällä ole tulevaisuutta. Tämä kyseinen toimenpide tuhoaa Euroopan Unionin maineen viimeisetkin rippeet."

"Viime päivien tapahtumat ovat todistaneet mitä minä olen pelännyt: EKP ei ole enää renki vaan isäntä, joka saa uhkailla jäsenmaita miten haluaa."

"Kauhuskenaario on tapahtumassa. Pian koko euroalueella toteutetaan talletusvero. Valtioiden ja pankkien velat ovat jo niin suuret, että edes koko euroalueen veronmaksajien omaisuus tuskin riittää kattamaan velkoja. Velkakriisin pitkittyessä valtiot tulevat käymään ihmisten säästöillä useammin kuin kerran. Tämä vain kiihdyttää talletuspakoa, ja lopulta euroalue alkaa romahtamaan pankkien maksukyvyttömyyteen.".

Nämä aihetta koskevat uutiset ovat viime viikon ajalta: Liikanen Ylellä: Talletussuojaan ei kosketa SuomessaRatkaiseva Kypros-kokous alkoi - Urpilainen vakavanaKriisissä maksetaan markkinoiden vapauttamisen oppirahoja | Kriittinen ay-verkostoKyproksen parlamentti hylkäsi talletusveronMaailmalla hämmästellään Kypros-kriisiä - "Suomen linja tiukkapipoisin"Katainen valehtelee jälleen: Kyproksen pankkiralli ja 'tallettajavastuu'Kyprosta uhkaavat poikkeuslait neuvottelujen Moskovan kanssa päätyttyä tuloksettominaDeutsche Bank -pomo: Vain Jeesus voi pelastaa euroalueenKyproksen toiseksi suurin pankki ajetaan alasVladimir Putin haukkui EU:n Kypros-tuen: ”Epäoikeudenmukaista ja vaarallista” ja Katainen vakuuttaa Kypros-sovun löytyvän: "Euro on peruuttamaton"


---> Tuollaisia "peruuttamaton" -lausuntoja tekevät ainoastaan totalitarismien tyrannit, diktaattorit ja lahkolaisjohtajat.


Täytyy myös muistaa, että elämme todellisuudessa, jossa vaikuttaa edelleen myös Libor -gate, joka on ollut keskeinen osa koko transatlanttista rahatalouspahuutta >> Freddie Mac haastaa yli tusinan pankkia oikeuteen.

Muutama ulkomaiden arvio Kypros -tilanteesta >>

Russia Today: Cyprus, Troika agree to 20% tax on deposits over 100,000 euros at Bank of Cyprus ja Cyprus banks impose ATM withdrawal limit of 100 euros per day - govt official --> Lainaus: "Unfortunately, the events of recent days have led to a situation where there are no longer any optimal solutions available. Today, there are only hard choices left," European Union Economic and Monetary Affairs Commissioner Olli Rehn said in a statement.". - Eli yksi pahimmista taloususkontokartellin kätyreistä ja siihen kuuluvien imperiaalihankkeiden arkkitehdeista voivottelee muka olevansa muka niin viaton ja sympatiaa tunteva niin kovin vaikeassa tilanteessa.

"Kypriootit" ovat kuitenkin aivan ymmärrettävästi kadulla mielenosoittamassa ja tämä on vasta alkua!...

Why the Cyprus Bailout Could Set Banking Back 300 Years --> Lainaus: "Even by the standards of the EU bureaucracy, raiding the private deposits of Cyprus' banks is spectacularly foolish.

For a measly $5.8 billion euros, the EU has now put the entire Eurozone on edge-not to mention the entire global economy.

It revolves around something as simple as trust. And as a former banker, I can tell you that there's no substitute for the belief that your deposits are safe and sound.

It's a thin line and once it's been crossed it's nearly impossible to repair.

Now savers in Spain, Italy and elsewhere in the Eurozone are left to wonder about the safety of their own accounts.

Here's why savers everywhere should be concerned...".

Cyprus: The Operation Was a Success. Shame the Patient Died. --> Lainaus: "Take a moment to realise the scale of what’s been done here. No human agency has acheived so much economic destruction in such a short time without the use of weapons.".

Tässä kaoottisessa ja eskaloituvassa tilanteessa on syytä pitää mielessä tämän länsimaiden rappioprosessin ja sivilisaatioperikatovaaran ekonomisen perustan syyt ja ominaisuudet sekä vaihtoehtoiset parannuskeinot moiselle EU- ja eurohulluudelle. Siksi keräsin tähän loppuun aikaisemminkin paljon esille tuomieni asiantuntijoiden ja aktivistien tilanteen taustaa valottavia sisältöjä >>

LaRouche -liike on ollut johtava ekonominen asiantuntija ja osannut laajasti perustellen havainnollistaa tämän systeemiromahduksen ominaisuuksia ja syitä:

>>> Executive Intelligence Review:

As Cyprus Theft Shows, Glass-Steagall, or Chaos! ---> 

"The LaRouche Political Action Committee is currently on a full-scale mobilization around the one solution to stop the chain reaction of bank runs, hyperinflation, and social chaos now facing the trans-Atlantic region: LaRouche's three-point program:

Reinstate Franklin Roosevelt's Glass-Steagall Act now;

Establish a Hamiltonian credit system to finance productive economic activity; and

Launch great infrastructure projects such as NAWAPA, and re-employ millions of Americans in high-tech, energy-intensive jobs.

Once the U.S. has moved decisively toward implementing this program, Europe will quickly follow.".

>>> LaRouche PAC:

Glass-Steagall for Europe! On the Ground in Copenhagen

Cyprus: A View From Europe

The Takedown of Glass-Steagall

Hyperinflation: A Graphic Presentation by Dennis Small

Anton Chaitkin: The Curse of Political Parties

The Only Way to Stop Hyperinflation.

Yhdysvalloissa yritetään olla LaRouche -liikkeen promotoimana esimerkkinä: 

LaRouche: Glass-Steagall, National Banking, & NAWAPA -- A Single, Inseparable Program

Bank of the United States Legislation Statement

Hawaii House Resolution 138 supporting Glass-Steagall ---> Glass-Steagall -reformia vaativat jo Havaijin lisäksi Alabama, Kentucky, Maine, Maryland, Montana, Pennsylvania, Rhode Island, South Dakota, Virginia, Washington ja West Virginia Yhdysvaltain osavaltioista!

Ja uusi Glass-Steagall -lakialoite odottaa edelleen täytäntöönpanoa mm. edustajainhuoneessa.

Suomessa mm. Seppo Oikkonen, Arhi Kuittinen, Jan Hurri, Riikka Söyring ja Antti Pesonen ovat aiheen parissa parasta antia. Unohtaa ei sovi myöskään talousdemokratialiikkeen aktivisteja, kuten Ville Iivarista:

Kuinka Karl Marx tavataan (Seppo Oikkonen): Eurooppalaisuus kunniaan -- alas EU!

Ahneus talouskasvun naamareissa ja oleskeleva raha

Satuja tähtitieteellisistä velkasummista

Kreikasta Kreikkaan ja takaisin.

Arhi Kuittinen: Kaatoiko Jutta EU:n Kypros -moralismilla 

Talousterrorin arkkitehti puhuu 

Pankkituki on luokkasotaa 

Urpilainen ja Arhinmäki systeemikriisin laukaisijoina.

Jan Hurri: Renki vai isäntä – EKP uhkailee jo jäsenmaita

Kriisitoimien selkein viesti: älä usko eurolupauksia.

Riikka Söyring: Neljä jaksoa Kyprosta - Kolmessa vuodessa EU on tehnyt kriisistä katastrofin.

Antti Pesonen: Rahan hallinta kuuluu valtioille.

Ville Iivarinen YLE:n haastateltavana >> Mistä raha tulee? ja aikaisempi Villen ja Timo Tyrväisen kohtaaminen; Pankin pääekonomisti kertoo, kuinka raha luodaan.

Lisäksi Ville on kertonut kolumnissaan Aviisissa näistä samoista asioista: Lopullinen totuus: Kun rahasta ei saa puhua.

Tässä on lopuksi omaa ja suomentamaani kontribuutiota aiheeseen liittyen >> 

Transatlanttisen ekonomian tilasta vuoden 2013 alussa: Reaalitalousrappio etenee rahatalousdiktatuurin ikeessä ja humaanien rahareformien nousu

Libor-gate transatlanttisen oligarkiamafian ja järjestelmätuhon paljastajana: Glass-Steagall-reformi yhä tärkeämpään asemaan!

Mikis Theodorakiksen julistus kansallis-patrioottiseksi vapaustaisteluksi pankkiirieliitin imperiaalisista totalitarismikahleista (Päivitetty!)

Nigel Faragen EU- ja euro-vastainen puhe humaanin renessanssin puolesta Eurooppa-päivän innoittamana.

No comments: