Monday, December 07, 2015

Espoon seurakuntien joulukalenteri 2015 - Tärkeitä mietelmiä ja neuvoja elämän varrelle ja yhteiskunnallispoliittiseen ajatteluun; luukut ajalle 29.11. - 6.12.2015

Kun Suomen itsenäisyyden ja yhteiskunnallispoliittisten olosuhteiden tilanteet ovat mitä ovat, ja kun maailmalla geopoliittiset myllerrykset jatkuvat huolestuttavasti, niin otanpa esille yllättävän oivaltavan ja hyvää tarkoittavan asian maailmanparannuksen ja hyvyyden rakentamisen yhdeksi perustaksi!

Nimittäin Espoossa asuvana (kuten ilmeisesti ainakin jokainen espoolainen seurakuntalainen) sain postissa ilmaiseksi Espoon seurakuntien jakaman adventtikalenterin, jossa luukuista aukeaa jokaiselle päivälle poikkeuksellisesti jopa marraskuun 29. päivästä alkaen ja Joulupäivään saakka mielenkiintoinen, rohkaiseva ja elämän ilmiöitä pohtimaan laittava mietelause tai ihan "vain" arkinen neuvo / ongelmanratkaisuehdotus.

Olen siis nyt avannut Itsenäisyyspäivään mennessä 8 luukkua ko. kalenterista ja havaitsin, etteivät nämä mietelauseet tai neuvot ole niinkään uskonnollista tai ideologista tuputusta / ohjaamista, vaan sen sijaan ne ovat hyvinkin oleellisia ajatuksia ja pohdintoja juuri aikamme kriisin keskelle hyvin sopivaksi prosessoitavaksi.

Niinpä päätinkin tuoda nämä kaikki ko. adventtikalenterin "päiväajatukset" esille tänne blogiini, jotta ne voivat olla myös keskeistä ajattelemisen aihetta yhteiskunnallispoliittiselle aktivismillekin! Ja vähintään voivat olla jokaiselle muistissa elämän varrelle oivalluksiksi ja suunnan näyttäjiksi eri tilanteisiin ja ongelmiin!

Kerään nämä luukkumietelmät viikon välein alla nähtävän kaltaiseksi listaukseksi eli suunnilleen joka viikonvaihde (sunnuntaina / maanantaina), kunnes Joulupäivänä on viimeisten luukkumieltelmien julkaisu - Viimeisen listauksen yhteydessä saatan sitten kommentoida tai jopa analysoida koko paljastunutta mietelmäkokoelmaa jollakin tavalla... 

Tämä kalenteri on myös Espoon seurakuntien nettisivuilla, josta uteliaimmat voivat käydä katsomassa päivittäin avautuvat mietelmät jo ennen näitä listauksianikin.


Tässä on ensimmäinen joulukalenterimietelmien kokoelma ajalta 29.11. - 6.12. >>

29.11.2015 >> "Sytytän odotuksen kynttilän. Tule, elämä!".

30.11.2015 >> "Kun menee tarpeeksi lähelle, hyvä tarttuu.".

1.12.2015 >> "Moittia vai kiittää? Tänäänkin voin valita.".

2.12.2015 >> "Mistä ei voi olla samaa mieltä, sitä on ihmeteltävä yhdessä.".

3.12.2015 >> "Älä tule paha päivä. Tule hyvä päivä.".

4.12.2015 >> "Vedä olkapäät taakse. Hengitä syvään. Kohota katse.".

5.12.2015 >> "Kokeilen hyvän sanan voimaa. Maailman tehokkain ase.".

6.12.2015 >> "Itsenäinen on vapaa rakentamaan rauhaa.".

No comments: