Friday, January 01, 2016

Brittiläisen imperiumin ikeen alla syntynyttä popmusiikkia: Muse - Mercy

Jatkan musiikkiaiheisen kirjoitussarjani tekoa ottamalla esille yhden päivän kirjoitussarjana kolme päättyneen vuoden 2015 aikana julkaistua laulua. Ne saavat kuvata tämän hetken populaarimusiikin sisällyksellisintä antia, ja ne ovatkin länsimaiden rappioprosesseja oivallisesti kuvaavia ja sille parantavien prosessien rakentamisen tarvetta osoittavia lauluja. Tässä on vuorossa brittiläisen rockyhtye Musen viime kesänä julkaistun albumin "Drones" kenties suosituin kappale "Mercy" - Mutta oikeastaan melkein mikä tahansa ko. albumin kappaleista voisi olla tässä esilleoton kohde aihepiirin samanlaisuuden kattaessa kaikkia kappaleitaan.

Muse nimittäin valitsi tälle albumilleen rohkeasti erittäin suoraviivaisen salaliittoteorioiden ja länsieliitin promotoimien aggressioiden käsittelemiseen keskittyneen teeman, mikä kattaa koko albumin hyvin tiiviisti ja tarinankerronnallisesti - Voidaan jopa sanoa, että albumi on aikaisemminkin yhteiskunnallispoliittisesti kantaaottavalta Muselta ennen näkemättömän paljastava ja osoitteleva NWO:n vastainen julistuspaketti.

Se sai siksi osittain ristiriitaisen vastaanoton - Kriitikoiden ja muun yleisön keskuudessa sitä kehuttiin monin osin mestariteokseksi, mutta myös kyseenalaistettiin mm. lapselliseksi ja kömpelöksi kannanotoksi. 

Myyntimenestyksensä oli kuitenkin hyvin vakuuttavaa, kun albumi nousi heti julkaisun myötä listaykköseksi ympäri maailman; kuten Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Toisaalta albumin myynti hyytyi muutaman viikon kuluttua merkittävästi, eikä sen jälkeen listamenestystä ole sille palautunut kunnolla. Joka tapauksessa Drones-albumin julkaisu ja menestys oli kesän 2015 mieleenpainuvimpia musiikkitapauksia.

Tämän albumin singlejulkaisut olivat kuitenkin aikaisempaa paljon vaisummin menestyneitä - Esim. tämä esille ottamani Mercy-kappale ei saavuttanut missään edes top 50 -sijoituksia. Ilmeisesti kappaleiden suoraviivainen julistusluonne oli osaksi este menestykselle ja toisaalta Musen musiikillinen tyyli alkoi ehkä olla nykyisen listapopin parissa liian "vanhanaikaista" - Tälle albumilleen Muse valitsi aikaisempaa perinteisemmän ja hard rockimman tyylin.

Tämän Mercy-kappaleen lyriikoissa on kertomus yhteiskunnallispoliittisesta toimijasta, joka joutuu eliitin valtakoneiston aivopesemäksi ja hyväksikäyttämäksi, vaikka on yrittänyt olla ensin hyvää tekevä maailmanparantaja - Kyseessä on siis hyvin tyypillinen tilannekuvaus länsieliitin nykyisen imperiaalimission ikeessä tapahtuvista kulissien takaisista manipuloinneista ja toimintatapojen ohjaamisista.

Kyseessä ei tarvitse olla välttämättä edes mikään MK Ultra -tyyppinen konkreettinen aivopeseminen, vaan monia länsieliitin tavoitteita on rakenneltu myös ns. perinteisillä manipuloinnin menetelmillä, kuten korruptiolla, sosiaalisella paineella ja uhkailulla.

Tätä laulun henkilökertomusta voidaan heijastella moniin todellisen poliittisen maailman henkilöihin, joita todennäköisesti on "koulittu" vastaavalla tavalla toteuttamaan länsieliitin NWO-mission toimenpiteitä. Tässä laulun tarinassa ko. hahmo kuitenkin on alkanut tiedostamaan oman tilanteensa ja on alkanut siksi sekä katumaan että huolestumaan kohtalostaan armoa anellen.

Moni länsieliitin missioissa ja pakkomielteissä toimiva oikea henkilö ei ole havaintoni mukaan osoittanut juuri minkäänlaisia sellaisia katumisen / perääntymisen merkkejä....

Kappaleen musiikkivideossa tätä lyriikoiden tarinaa korostetaan hienosti, jossa naishahmon esittämä aivopestävä toimija havahtuu hämäräperäisessä laitoksessa "pakkohoidossaan" tilanteeseensa. Hän on yksi monista laitoksen kontrolloitavista (kuvataan videossa klooneina), joita ilmeisesti koulutetaan sekä jonkinlaisiksi sotureiksi (terroristeiksi) että seksiorjiksi eliitille. Videon päähahmon onnistuu kuitenkin aloittaa pakonsa tilanteestaan ja videon lopussa annetaan ymmärtää, että hänen onnistuu laittaa myös kontrolloijansa kokemaan itsetuhon, ja samalla muut vastaavat laitoksen aivopestyt uhrit havahtuvat viimeisessä kohtauksessa yhtaikaa ulos aivopesustaan... Vai käykö lopulta niin? - Katsokaapa ja tulkitkaa itse. 

Lopuksi on todettava, että tämä koko Drones-albumi on jo tehnyt paljon hyvää ihmisten valveutumisen hyväksi, koska albumin teema on niin selkeä ja suora kannanotto ja havainnollistus länsimaiden nykyrappion muodoista. Toisaalta sen teeman kyseenalaistaminen em. tapaan "lapselliseksi" / "kömpelöksi" joidenkin kriitikoiden taholta on paljastanut myös sen, kuinka ko. kyseenalaistajat yhtäältä eivät kykene tunnustamaan saati tunnistamaankaan länsirappion perimmäisiä syitä ja oireita. 

Toisaalta joillakin Drones-albumin kritisoijilla voi olla pelissä tarkoituksellinenkin mustamaalaaminen ko. eliitin agendojen hyväksi; ettei Drones-albumin sisältö vain herättäisi liikaa ihmisiä huomaamaan länsieliitin puuhia...


Muse: Mercy - Video ja studioperformanssi

Lyriikat: "Help me, I’ve fallen on the inside
I tried to change the game
I tried to infiltrate
But now I'm losing
Men in cloaks 
Always seem to run the show
Save me from the ghosts and shadows
Before they eat my soul
Yeah
Mercy
Mercy
Show me Mercy
From the powers that be
Show me mercy
Can someone rescue me
Absent gods 
And silent tyranny
We're going under
Hypnotized by another puppeteer and
Tell me why the men in cloaks
always have to bring me down
Running from the ghosts and shadows
The world just disavows
Yeah
Mercy
Mercy
Show me mercy
From the powers that be
Show me mercy
Can someone rescue me
Show me mercy 
Show me mercy please
Help me
I’ve fallen on the inside
And all the men in cloaks
Trying to devour my soul
Show me mercy
From the powers that be
Show me mercy
From the gutless and mean
Show me mercy
From the killing machines
Show me mercy 
Can someone rescue me".

No comments: