Monday, September 15, 2008

Maailman kriisi kiristää ruuviaan

Aikeissani on ollut vaikka kuinka paljon kirjoittaa asioita ja tuoda muita tekemisiäni esille tässä blogissa, mutta viime päivinä on vain ollut taas vähän kiire ja muuta mielessä. Tänään palaan kuitenkin taas maailman kriisin ihmettelyyn.

Tässä syyskuun 5. päivän merkinnässäni kommenttilaatikossa on ollut mielenkiintoista kommentointia näihin päiviin asti. Ko. merkintä ja kommentit olkoon nyt pohjana tämän päivän ajankohtaisille linkeille, jotka käsittelevät taas uutta dramaattista Yhdysvaltain talousuutista; Lehman Brothersin konkurssia. Pääsette taas vertailemaan uutisoinnin luonnetta sen suhteen, kun vertailukohtina ovat LaRouche PAC -sivuston "Mitäs minä sanoin ja varoitin" -tyyppinen luonnehdinta: (A B C) ja esim. suomalaisen (kuten monen muunkin länsimaisen) median yllättynyt luonnehdinta: (A B C). No, LaRouche PAC -sivusto on jo yli vuosi sitten nähnyt tämänkaltaisen kehityksen uhan, jos asioille ei tehdä mitään oikein. Mitään ei sitten ole näemmä tehty oikein ja siitä seurannee paljon lisää pahaa... Itse asiassa Yhdysvaltain talousjärjestelmä olisi jo kuollut ja nyt vain sen seuraukset alkavat tulla esiin vääjäämättä jonossa kuin ruumissaattueessa.

Tuo LaRouche PAC -sivuston anti on itselleni hämmästyttävin (ja pelottavakin) kokonaisuus, jonka olen kohdannut netissä. Radikaaliudessaan se on yhtäältä villisti avartava ja totuudesta uusia puolia löytävä, mutta toisaalta johtopäätöksissään turhan nihilistinen ja vääristävälläkin tavalla (mutta millä tavalla tarkalleen, kun totuudesta ei voi saada täydellistä varmistusta?) tarkoitushakuinen. Joka tapauksessa se luo muun median tarjoamaan antiin sellaista kaivattua kontrastia, joka kirvoittaa ajattelua avarammille ja ennakkoluulottomammille vesille kuin ilman sitä olisi mahdollista. Se haastaa näkemään maailman tämän hetken tilanteessa paljon sellaista, mikä tuntuu uskomattomalta, mutta missä on yllättävän paljon totuuttakin. Sellaista, jota on vaikea hyväksyä ja ymmärtää; "huonoihin uutisiin" uskominen pelottaa ymmärrettävästi.

Näyttää siltä, että todella tarvitsemme nyt tällaista ravistelijaa, joka saa meidät kääntämään laivamme kurssia oikeasti paremmille vesille täällä länsimaisen informaatio- ja globalisaatiomeren sumentavassa vankeudessa, maailman ja oman tajuntamme kriisissä. Sen ei pitäisi olla hysterian ja ääripäiden lietsontaa, vaan "uuden ajan" renesanssin rakentamista vaikean vaiheen läpi ensin ryömittyämme.

Päivitys 16.9.2008 klo. 13:10: Tässä on vielä lisäksi Helsingin Sanomien Pekka Mykkäsen blogin tähän kirjoitukseen kirjoittamani kommentti: "Lyndon LaRouche on varoittanut jo yli vuoden ajan tämänkaltaisesta ja paljon pahemmastakin, jopa taloussysteemin täydellisestä romahduksesta Yhdysvalloissa ja sitä kautta muuallakin maailmassa dominoefektin tapaan. Juuri kukaan (etenkään päättävissä viroissa olevat) ei ole tähän mennessä näihin varoituksiin reagoinut ja meno on jatkunut kuin mitään kriisiä ei olisi ollut olemassakaan tai ei ole ymmärretty kriisin luonnetta. On suljettu silmät syystä tai toisesta epämiellyttävän totuuden edessä.

Systeemi on siis ollut romahtamassa kuitenkin jo pitkään, mutta asiaa ei ole osattu / uskallettu / haluttu tuoda millään tavalla esille valtavirtamediassa, ekonomistien ja poliitikkojen puheissa jne. Viime aikoina on tehty lisäksi myös dramaattisia vääriä ratkaisuja osittain em. syystä; mm. Fannie Maen ja Freddie Macin ”pelastaminen”, joka oli tosiasiassa Yhdysvaltain jo kuolevan pankki- ja taloussysteemin epätoivoista tekohengittämistä veronmaksajien kustannuksella eikä mitään muuta. Kyseessä on siis kaikkien aikojen kallein vaurauden ja hyvinvoinnin varastaminen kansalta, joka tappaa Yhdysvaltoja lisää myös valtiona ja kansana. On puhuttu valtiopetosmaisesta virheestä.


Näitä seikkoja Lyndon ja kumppanit kuvailevat sivustollaan http://www.larouchepac.com./ Lukekaapa ja tutustukaa, vaikka asiat siellä saattavat tuntua uskomattomilta! Kriittisyyttä toki saa harrastaa, muttei liikaa . Nyt kuitenkin useimpien niiden seikkojen välttäminen ja väärät ratkaisut ovat kostautumassa dramaattisella tavalla ja tilanne tulee todennäköisesti pahenemaan todella paljon lisää. Ellei asioihin puututa oikealla tavalla…

Oikeasta tavasta tuolla sivustolla on selkeitä ehdotuksia; mm. nykyinen kuoleva globaali länsimaiden taloussysteemi tulisi korvata Franklin Delano Rooseveltin aikoinaan ajaman kaltaisella uudella ns. Bretton-Woods -systeemillä ja hakea sille pohjaa kumppanuudella mm. Venäjän, Kiinan, Intian ja Brasilian kanssa. Britannia ja Eurooppa ovat tässä liiaksi korruptoituneita ja osasyyllisiä (Britannia jopa pääsyyllinen; kuvailtu Brittiläisen imperiumin reinkarnaationa globalisaation kaapuun piiloutuneena) olemassa olevaan kuolleeseen systeemiin, kuten Lyndon on selittänyt monella tavalla. Sivujuonne löytyy jopa Georgian kriisiin".

Lopuksi LaRouche PAC -sivuston uusimmat kirjoitukset ko. aiheesta: D E F.

No comments: