Saturday, September 18, 2010

Ennätyshelteisen kesän 2010 parhaat ukkosvideot

Nyt kun syksy saa Etelä-Suomessa kunnolla meteorologisenkin määritelmän mukaan, niin on aika viimein valita tähän näytille ikimuistoisen rajusti ukkostaneen päättyneen kesän mielestäni näyttävimmät ukkosvideot. Olen parin viime kuukauden aikana katsellut Youtubesta paljon ko. myrskybongaussatoa ja inspiraation tälle omalle kokoelmalle sain Myrskyvaroitus.com -sivuston kokoelmasta (Kesän 2010 rajuilmoista harvinaista kuvamateriaalia) saman aiheen tiimoilta. Poimin muutamia videoita --->

Upeinta ja jännittävintä antia olivat tietenkin Veera-, Lahja- ja Sylvi-myrskyjen syöksyvirtaustilanteiden sisältä kuvatut videot ja niistä viisi ylitse muiden ovat alla. Sen sijaan ensimmäisenä paljon tuhoa aiheuttanut Asta -myrsky ei tuonut itse myrskytilanteiden sisältä videoita, koska se tapahtui yön pimeään aikaan. Se puolestaan oli todellakin maailmanlaajuisesti hyvin erikoinen tilanne, sillä tunnetun historian puitteissa se oli koko Euroopan ensimmäinen yöaikaan sattunut noin voimakas syöksyvirtaustilanne!!

Video: Syöksyvirtaus Simpeleellä

Video: Veera-myrsky Muuramen isolahdessa 4.8.2010

Video: Lahja -myrsky iskee

Video: Ei jumalauta mikä myrsky :D Veera Simpeleellä 4.8.2010

Video: Sonisphereen iskenyt myrsky Porissa 8.8.2010

Toinen mahtava teema oli tietenkin pääkaupunkiseudunkin yli vyöryneen Sylvi -myrskyn lähestyminen vyörypilvineen, josta tuli erittäin runsas videotulva Youtubeen ja näitä videoita on kommentoitu myös kansainvälisesti hyvin paljon. Erityisesti tuosta Hietaniemen rannalta kuvatusta vyörypilvilähestymisestä on todella monta eri versiota jopa espanjankielisinäkin versioina ja ko. kuvattu tilanne on kansainvälisesti terävimpään parhaimmistoon kuuluvaa ukkosmateriaalia ja siten ansaitusti sen saama globaali huomio on perusteltua. Toki näistä kaikista valitsemistani videoista voidaan sanoa samaa.

Video: Helsinki thunderstorm approaching 8.8.2010

Video: A huge thunderstorm closing fast in Helsinki August 8th, 2010

Video: Crazy storm approaches beach in Hietaniemi

Kolmas näyttävä teema oli heinäkuun 8. päivänä täsmälleen Helsingin keskustaan sattunut erittäin voimakas ukkossade, joka aiheutti pahan tulvatilanteen. Itse ukkonen oli melko pienialainen ja siihen ei liittynyt tavanomaista kummempaa salamointia eikä edes vaarallisia syöksyvirtauksiakaan. Kaatosade kuitenkin sattui olemaan paikallaan sen verran pitkään, että kunnon tulva oli taattua. Myös Espoon Tapiola sai sateesta osansa, mutta jo Matinkylässä ei juurikaan satanut.

Video: Aleksanterinkatu tulvii 8.7.2010

Video: Crazy rain in Helsinki_08 July 2010.MOV

Video: Mikonkatu veden vallassa 8.7.2010

Neljäntenä teemana laitan lopuksi Asta- ja Veera-myrskyjen aiheuttamien metsätuhojen videoita, mitkä näyttävät todella perinpohjaista tuhoa.

Video: Asta-myrskyn jälkiä ilmasta kuvattuna

Video: Asta-myrskyn jälkeä Konnevedellä

Video: Hietasaari_myrsky.MPG.

2 comments:

Liiolii said...

Hieno koonti, kiitos! Aion linkata tähän postaukseen omasta blogistani.

Mika said...

Kiitos Liiolii! Hieno koonti se tosiaan on :) Ja tervetuloa tänne lukemaan, katselemaan ja kommentoimaan!