Sunday, January 15, 2012

Presidenttiehdokkaat 2012 talousdemokraatti Jukka J. Rintalan ekonomia- ja rahahaastattelussa

Suomen presidentinvaalien ensimmäinen kierros on tasan viikon kuluttua ja sitä ennen minulla on vielä pohdittavana presidenttiehdokkaiden poliittiset ja ekonomiset ominaisuudet sekä sen perusteella heidän soveltuvuutensa arviointi ko. virkaan. Siitä ensimmäisenä maistiaisena tarjoan tässä talousdemokratialiikkeen aktivistin Jukka J. Rintalan tekemät haastattelut, missä 7.1.2012 hän on haastatellut Timo Soinin, Sauli Niinistön, Paavo Lipposen, Paavo Väyrysen ja Eva Biaudetin. Lisäksi hän haastatteli vielä Pekka Haaviston 10.1.2012. Muista ehdokkaista ei ole vielä ilmaantunut haastatteluvideoita, mutta lisään ne tähän merkintään, jos ne ilmestyvät vielä ennen vaaleja...

Käyn nuo haastatellut ehdokkaat videoidensa kera läpi hyvin suoraan ja lahjomattomasti ja kun kyseessä on juuri ekonomiaan ja rahaan liittyvät haastattelut, niin erinomaisena tausta-aineistona ehdokkaiden vastauksille on juurikin tämä rahan syntymekanismia ja oligarkkista periaatetta kritisoiva tekstini: Rahan väärä syntymekanismi ja oligarkkinen periaate fyysisen ekonomian tuhoajina: Petri Ronkaisen ja minun yhteenvedot.

Jokaisen videon kohdalla otan esille videon katselutietoja suuntaa-antavina merkkeinä ehdokkaiden suosituimmuudesta / heidän mielipiteidensä hyväksymisestä - hylkäämisestä. Lisäksi poimin esille joitakin hyvin kiteyttäviä katselijakommentteja sekä lopuksi luonnehdin kunkin ehdokkaan näkemyksiä ja luonnetta antamiensa vastausten pohjalta verrattuna oppimaani transatlanttisen talousjärjestelmän ja (geo)politiikan luonteesta ja ongelmista. Lopullisesti kokonaiskuvana esitän arvioni ehdokkaista vasta tulevana viikonloppuna tod. näk. lauantaina... Samalla paljastan silloin oman äänestysehdokkaani, jos sellaista sitten edes voi olla.

Presidenttiehdokkaitamme talousdemokraatti Jukka J. Rintalan haastattelussa --->

Timo Soini (PS) talousdemokraatin haastattelussa

- Videon tietoja (Tilanne sunnuntaina 15.1.2012 klo. 16:30): Katsojia; 3 033 sekä 34 pitää ja 0 ei pidä.

- Hyviä katselijakommentteja:

"Erittäin hyvä puhe, kiitos Soini ja lisääjä."

"Oppinein ehdokas koko kööristä. Fiksu mies."

"Arhinmäki on petturi, istuu kokoomuksen kanssa hallituksessa ja kusettaa kansaa vaaleissa. Arhinmäki oli rahalla ja ministerinsalkulla ostettavissa, se on kuulemma vastuunkantamista. Suomi ei tarvii vasemmistoa mihinkään, ovat rikkaiden pankkiireiden asialla."

"En tosiaan ole kaikesta samaa mieltä Soinin kanssa, mutta hän taitaa olla Arhinmäen kanssa ainoat ehdokkaat, jotka edes jotenkin ymmärtää nykyisen rahajärjestelmän aiheuttamat ongelmat.".


- Omia huomioitani: Soini on todellakin selkeästi ottanut selvää rahatalouden ja fyysisen ekonomian (Reaalitalous) ominaisuuksista ja ongelmista sekä niiden keskinäisistä suhteista ja omaa näin ollen hyvää kokonaiskuvaa transatlanttisen ekonomian tilasta. Soinin ymmärryksessä havaitaan selkeästi esim. juuri talousdemokratian ja jopa LaRouche -liikkeen näkemysten vaikutusta / samankaltaisuutta. Jonkin verran on silti havaittavissa ongelmien ratkaisuteeseissä häilyvää periaatteettomuutta ja varovaisuutta. Kokonaisuutena hän on kuitenkin selkeästi tästä haastatellusta joukosta eniten perillä transatlanttisen ekonomian tilasta huolimatta johtamansa joukon (Perussuomalaiset) sisältämistä äärinationalistisista - fasistisista aineksista. Soininkin kohdalla on siksi kuitenkin valitettavaa todeta, että kaikkea ei voi saada.

Sauli Niinistö (kok.) talousdemokraatin haastattelussa

- Videon tietoja (Tilanne sunnuntaina 15.1.2012 klo. 16:30): Katsojia; 2 238 sekä 5 pitää ja 2 ei pidä.

- Hyviä katselijakommentteja:

"Kun vertailee Niinistön ja Soinin vastauksia, niin ei voi välttyä tunteelta, että Soini vastaa kysymyksiin ja Niinistö enemmänkin murehtii ... tiedä sitten."

"Ei toi voivottelu nyt kyllä paljoa auta... Että jos säälistä sitte erehtyis joku mummo äänestämään Saulia?"

"Tää pankkiiri Niinistö ei tajua taloudesta hevonhelvettiä. Niinistön ratkaisu eu-kriisiin: setelipainatus ja inflaatio. Tämä herra on rikollinen, kuten kaikki eu-pankkiirit.".

- Omia huomioitani: Niinistö on tutustunut talousdemokratialiikkeen teeseihin, mutta selkeästi varoo ottamasta kantaa sen tärkeimpiin näkemyksiin ja yksityiskohtiin. Sen sijaan hän puhuu irrallisen periaatteettomasti ja ilman konkreettisia mainintoja ongelmien ratkaisuista; eli jättää näin oven auki mille tahansa ratkaisumallille, mikä voi olla totaalisesti myös oligarkkisen periaatteen pussiin pelaavaa politiikkaa. Koko tilanteesta huokuukin vaivautuneisuus kuin hän
suhtautuisi haastattelijaan ikävänä velvollisuutena. Tunnetustihan Niinistö kauniista puheistaan huolimatta kuuluu juuri oligarkiaa eniten hyysäävän puolueen (Kok) johtohahmoihin, joten tuskin hän on oligarkkisia periaatteita vastaan ollenkaan niin paljon kuin usein antaa muka ymmärtää.

Pekka Haavisto (vihr.) talousdemokraatin haastattelussa

- Videon tietoja (Tilanne sunnuntaina 15.1.2012 klo. 16:30): Katselijoita; 1 907 sekä 3 pitää ja 3 ei pidä.

- Hyviä katselijakommentteja:

"Huh, mitä vastauksia..."

"Tässä taas yksi esimerkki siitä, että poliitikoilla ei ole kokonaisvaltaista tietämystä asioista joista puhuvat. Hyvin vaarallinen yhtälö kaiken kaikkiaan.".

- Omia huomioitani: Haaviston puheesta käy ilmi valitettava tosiasia; hän ei kyseenalaista globalistikartellin oligarkkisen periaatteen keskeisiä instituutioita ja ideologioita, jotka ovat nimenomaan olleet tämän nykyisen talouskriisin ja sen varjolla harjoittettavan neofeodaalistavan poliittisen diktatuurin aiheuttaneita toimijoita. Eli; IMF:n roolin korostaminen, maailmanvaluutan esilletuonti muka ongelmien ratkaisijana ja "vihreän" talouden promotointi kertovat selkeästä oligarkkisen periaatteen kätyriydestä. Lisäksi Haavisto takertuu selittämään ummet ja lammet yksityiskohdista, joista hän varmaankin voi tietää hyvinkin paljon ja joista voi toki olla paikallista hyötyä, mutta samalla hän ilmentää myös pihalla oloa kokonaiskuvista ja nimenomaan nykyisen talousjärjestelmän ongelmista. Näin hän myös ilmeisen vakaasti välttelee oikeasti vastaamasta ydinkysymyksiin. Täten Haavisto on huolestuttava yhdistelmä sekä hyväuskoista hölmöä että kätyriä oligarkkisen periaatteen talutusnuorassa.

Paavo Väyrynen (kesk.) talousdemokraatin haastattelussa

- Videon tietoja (Tilanne sunnuntaina 15.1.2012 klo. 16:30): Katsojia; 2 190 sekä 8 pitää ja 3 ei pidä.

- Hyviä katselijakommentteja:

"Lol, taitaa Bilderbergin ja Rockefellerin e-mailit tulla Väyrysenkin postiin. Ja miten niin ei kansallinen k.pankki ole toimiva? Toimi se -30 luvun Saksassakin oikein mallikelpoisesti, sekä monessa Itävaltalaisessa/Saksalaisessa pikkukaupungissa, tosin näillä ei ollut kansallinen keskuspankki vaan paikallinen "keskuspankki", joka painoi omaa rahaa. Isot pankit huomasivat, että tämä keino tuo vaurautta kaikille eikä vain sille 3%:lle, joten kaatoivat nämä ideat jokaisessa kylässä 1900 luvulla."

"Öö, Paavo kannattaa IMF:n hallinnoimaa maailmanvaluuttaa??".

- Omia huomioitani: Väyrynen omaa tietoa nykyisestä talousjärjestelmästä ja sen ongelmista jonkin verran oikeellisin mielipitein, mutta ei omaa juuri ollenkaan sopivia ja oligarkiavapaita ratkaisuteesejä sen järjestelmän piirissä oleviin ongelmiin. Sen sijaan häneltä löytyy teesejä (Nimenomaan maailmanvaluutan esilletuonti muka ratkaisijana), jotka ovat kuin suoraan oligarkkisen periaatteen nimeen vannovan globalistieliitin oppikirjoista. Samalla hän samastaa esiteltyjä talousdemokraattisia teesejä kommunismiin suoraan, vaikka sille ei ole olemassa selkeitä perusteita. Siitä tulee puolestaan esiin tämän nykyisen monetaristisen talousjärjestelmän vikoja kyseenalaistavien tahojen mustamaalaamisagenda. Toisaalta Väyrynen on siinä mielessä hajulla, että tässä nykyisen talousjärjestelmän romahdusprosessissa on tärkeää, ettei uusi korvaava järjestelmä olisi uudella tavalla totalitaarinen. Mutta onko Väyrynen tämän perusteella enemmän kätyri vai hyväuskoinen hölmö?... Vaikea vielä päättää.

Paavo Lipponen (sdp) talousdemokraatin haastattelussa

- Videon tietoja (Tilanne sunnuntaina 15.1.2012 klo. 16:30): Katsojia; 1 471 sekä 0 pitää ja 1 ei pidä.

- Hyviä katselijakommentteja:

"Onko talousdemokraatti tehnyt Lipposen vastaavasta haastattelusta tietoisesti lyhyen ja paskalaatuisen, jottei Lipposen ääni kuuluisi?". Tämä olikin ainoa kommentti ja tavallaan sen pointti on oikeutettu.

- Omia huomioitani: Lipponen on varsin hyvin perillä talouskriisin syistä siinä mielessä, että hän tunnistaa finanssi- eli rahatalouden olevan yksi päätekijä ongelmien luonnissa. Toisaalta lyhyt haastattelu jättää ongelmien kunnolliset ratkaisut ja tunnistamiset hyvin ympäripyöreiksi ja epätarkoiksi, josta tulee lisäksi tässäkin tunnelma, että hän ei halua kohdata koko oligarkkisen sylttytehtaan vyyhteä kasvoista kasvoihin ja pyrkii täten peittelemään ongelman ydintä. Vaikuttaa myös siltä, että Lipponenkaan ei koko vyyhteä toisaalta kunnolla edes tunne tai antaa niin ymmärtää. Tunnetustihan hän on ollut suuresti EU:n puolesta sen kaikissa pystyttämisen ja "kehittämisen" vaiheissa, joka on selkeä merkki oligarkkisen periaatteen puolesta toimimiselle oli syynä sitten hyväuskoinen hölmöys tai viiltävä kätyriys.


Eva Biaudet (rkp) talousdemokraatin haastattelussa

- Videon tietoja (Tilanne sunnuntaina 15.1.2012 klo. 16:30): Katsojia; 2 361 sekä 2 pitää ja 19 ei pidä.

- Hyviä katselijakommentteja:

"Miten voi presidenttiehdokas olla noin kujalla? Vanha sääntö pätee, mitä vähemmän tiedät, sitä ylimielisempi yrität alitajuisesti olla."

"Tuo hänen esittämä "vihreä talouskasvu" on tässä järjestelmässä täysin mahdoton yhtälö. Mikä energiayhtiö muka haluaisi, että talot rakennettaisiin nollaenergiataloiksi? Eikö he päinvastoin haluaisi, että homma pysyisi samana kuin ennen ja pikemminkin energiantarve lisääntyisi? Tuntuu olevan aivan ulalla tuo nainen."

" "Luottamuksen takaisin saaminen markkinoilta mielestäni se on tärkeä asia." ja "Tarvitaan lisää kontrollia." -.-' ".

- Omia huomioitani: Biaudet on näistä haastateltavista selkeästi huonoiten perillä nykyisen talousjärjestelmän luonteesta ja ongelmista osana oligarkkisen periaatteen sisältöjä ja toimintoja, mikä ilmenee harhailevana, ylimielisen selittelevänä ja ymmärtämättömänä puheena. Hänet onkin mitä ilmeisimmin erittäin tehokkaasti aivopesty oligarkkisen periaatteen sävyttämän monetarismin teesien pariin, joita ei silti niitäkään näytä ymmärtävän läheskään kunnolla. Siinä mm. taloudellinen "kontrolli" ja "vihreä" talouskasvu ovat muka autuaaksi tekeviä seikkoja verrattuna oikeasti niiden taustoille piilotettuihin neofeodaalistaviin ansoihin; oligarkiahan vaatii kontrollia nimenomaan alistamilleen valtioille ja niiden väestöille ja "vihreä" on globalistieliitille vain työkalu taloususkonnollisille riiteille ja päämäärille. Kuitenkin toisin kuin etenkin Niinistö ja Haavisto sekä yllättäen ehkä Väyrynenkin, niin Biaudet vaikuttaa enemmän juuri hyväuskoiselta hölmöltä kuin piin kovalta pankkiirikartellin kätyriltä.

No comments: