Sunday, April 22, 2012

Helena Erosen hihamerkkikohun jatkoa: Vastakkainasettelun, totalitarismin ja ymmärrystaantumuksen nousu taloususkontohegemoniassa

Päättyvällä viikolla Suomessa jatkui hurjana kohu Helena Erosen hihamerkkikirjoituksesta. Sen seurauksena mm. Helenan esimies eli kansanedustaja James Hirvisaari erotettiin määräajaksi eduskuntatyöstä; tässä uutislinkit aiheeseen liittyen --> (Iltalehti: James Hirvisaari erotettiin) ja (YLE: Poliisi ei ota käsittelyyn Erosen tutkintapyyntöä Turun Sanomista). Edellisen aiheeseen liittyneen kirjoitukseni (Perussuomalaisten konservatismi vs. "sivistyneistön" liberalismi: Helena Erosen hihamerkkisatiiri Suomen oligarkkisessa yhteiskuntarappiossa) jälkeen monta uutta käännettä on kohuun tullut tai kohun paljastamana ilmennyt, joista merkittävinä mainittakoon lyhyesti ja alustavasti mm. nämä:

- Kohu on antanut valtaeliitille ja "sivistyneistölle" avaimia leimata myös tarpeettomasti rasismikortilla aivopesun, harhauttamisen, hämärtämisen ja alistamisen nimissä - hyväksi.

- Sananvapaus onkin ainakin jo osittain tuhoutumassa / tuhoutunut Suomen julkisessa keskustelussa. 

- Äärioikeistolaista ja ajattelematonta poliittista sisältöä kuitenkin levitetään / ihannoidaan huumorin varjolla.

- Kohu on synnyttänyt lisää haitallista vastakkainasettelua ja leiriytymistä vihollisryhmiin; mm. äärioikeisto vs. äärivasemmisto ja liberaali vs. konservatiivi.

- Ihmiset ovat intohimoutuneet kohun takia entistä enemmän yhteiskuntaongelmiemme oireista tuntematta ensin kunnolla oireiden perimmäisiä syitä.

- Kohu on siksikin jättänyt varjoonsa valtaeliitin taloususkonnolliset ja imperiaaliset manipuloinnit sekä siihen liittyvät valtahierarkiat, jotka ovat keskeisimpiä uhkia Suomenkin kansallisvaltioperiaatteelle ja väestön hyvinvoinnille.

- Näin ollen ihmisten puutteellistunut kyky hahmottaa perustavaa laatua olevia yhteiskuntavihollisia - haittoja on voimistunut entisestään lännen yhteiskuntarappion kokonaisuudessa.

- Valtamedian toimintatapa propagandasuoltajana ja ihmisten reagointi oirekeskeisesti ja yliobjektivoituneesti onkin käynyt entistä selvemmäksi osana tällaista yksilöiden hyperindividuaalia sokeutta sekä ryhmäpsykologian ilmiöiden ja ajattelun koherenssien hegemoniasairautta ymmärrystaantumuksena.

- Suomen valtamedia harjoittaa tämän ikeessä mm. valikoivaa sensuuria ja tarpeetonta / valehtelevaa mustamaalaamista, epäoleellisten seikkojen ylikorostamista ja oleellisten seikkojen peittelyä / käsittelykyvyttömyyttä eli sanalla sanoen heikkolaatuista tutkivaa journalismia.

- Suomen kansalaiset harjoittavat tämän ikeessä yliampuvaa provosoitumista, irrationaalisen tunnustuksellisiin ryhmäintresseihin eksymistä, yli-individuaalia ahneutta, behaviorismia ja utilitarismia sekä välinpitämätöntä / osaamatonta suhtautumista lännen taloususkonnollista hegemoniaa ja sen eri ilmenemismuotoja kohtaan.

- Suomi on täten tämänkin valossa vajoamassa sisällöllisesti ja henkisesti totalitarismiin, ajatushistorialliseen lamaan ja käytännössä neofeodalismiin monen vyyhdin kautta...

- Toisaalta hyvänä puolena on ollut keskustelun ja kritiikin lisääntyminen mm. sananvapauden ja valtamedian toimintatapojen ongelmallisista piirteistä.

Tämän aihepiirin sisältöihin voidaan varmasti sukeltaa hyvinkin paljon ja hartaasti, mutta tällä kertaa enempiä pohtimatta tuon lopuksi linkkeinä esille viikon aikana ilmenneitä vastakkaisia mielipiteitä ko. kohusta ja sen seurauksista. Järjestän ko. mielipiteet alle tahallaan siten, että joka toinen linkki on Helenan puolustamista ja joka toinen niiden väleissä Helenaa vastaan. Näistä varmasti hahmottuu teillekin joku kokonaiskuva kohusta, jonka paljastamiin seikkoihin on varmaankin syytä palata vielä myöhemmin syvällisemmin analyysein omaltakin kohdaltani. Seuraavaksi jätän tämän aiheen kuitenkin ”hautumaan” ja keskityn kirjoittamaan muista aiheista, joita erittäin tärkeinä riittää myös paljon...

Helena Erosen hihamerkkikohun puolesta ja vastaan -mielipiteitä -->

Mesikämmen -blogi: Helena Eronen puhuu!

Jami Järvinen: Natsiperformanssin varjossa

Suomen Kuvalehti: Helena Eronen vastaa, Tähän on tultu kysyi.

Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen: Rasistinen herkuttelu ilman ironiaa.

Tapio Simonen: Eroskohu "Neljännessä Valtakunnassa".

Verkkomedia (Vesa Raiskila): Oikaisuvaatimukseni Turun Sanomille Helena Erosen blogin käsittelystä.

Teemu J. Kammonen: Kolme asiaa hihamerkkivitsistä.

Verkkomedia: Helena Erosen kohuttu 'hihamerkki-blogiteksti'.

Juha Molari: Helena Eronen sisäministerin erityisavustajaksi?

Jyrki Lehtola: Huonot humoristit, uuniin.

Kolinaa PANUhuoneesta: Viikon hölmöilyt.

Kuinka Karl Marx tavataan (Seppo Oikkonen): Mykistävä määrä typeryyttä.

Suomen Antifasistinen Komitea: Helena Eronen ja "tsuhnafasismin irvistys". Natsismia vitsinä pitävää Helena Erosta on rangaistava vähintään 30 päivän ehdottomalla vankeustuomiolla.

No comments: