Monday, February 13, 2012

Huomioita transatlanttisesta neofeodaalistamisesta pankkiiridiktatuurin ikeessä sekä Seppo Oikkosen kirjoituksia esittelyssä

Joudun pitämään tästä alkaen taas bloggaamistaukoa, mutta tarjoan tässä ensin joitakin hajanaisia huomioita Facebook -seinältäni ja linkitän erään hyvin älykkään ja hedelmällisesti tuotteliaan suomalaisen ajattelijan kirjoituksiin. Ensin Kim Longin erinomainen huomio kuntauudistukseen(kin) liittyen -->

"Talouskasvu näkyy missä? Meillä oli 70-luvulla varaa kaikkiin kuntiin ja kyläkouluihin, oli varaa ylläpitää varuskuntia, poliisi asemia pikku kunnissa ja muuta sen sellaista. Siitä ajasta meillä on mukamas ollut 40 vuotta talouskasvua ja nyt meillä ei enää ole näihin varaa? Onko reaalitalous ollenkaan kasvanut? Vai onko luvut vain inflaation seurauksena suurentuneet ja me olemmekin todellisuudessa köyhtyneet?"- Kim Long -

Transatlanttisen eliitin rahatalouden ekspansio kansantalouksien ja fyysisen ekonomian (reaalitalouden) kustannuksella on tärkein lähtökohtainen syy ja kristallinkirkasta pahuutta ihmiskunnan alistamisessa eliittivallan neofeodalismiin. Tämäkin lainaus siis osaltaan havainnollistaa sitä, kun otamme huomioon oppimamme asiat transatlanttisen pankkiirikartellin luonteesta ja menetelmistä.

Hätkähdyttävä huolestuminen Suomenkin neofeodaalistamisesta ko. kartellin ja imperialisminsa ikeessä oli aiheenani viime viikolla tässä kirjoituksessani (Suomen tuhoaminen neofeodalismiin kiihtyy: Kuntauudistus, varuskuntien lakkauttamiset ja irtisanomiset), mutta Euroopan mittakaavassa olemme joutuneet huomaamaan sellaisen tuhonnan kriisillisimmän paikan olevan edelleen Kreikan. Kreikan hallitus päätti eilisiltana rajuista säästö- ja niukentamistoimista ko. pankkiirikartellin tavoitelluksi diktatuurihyödyksi. Kreikan kansaa olikin taas aikaisemmasta tuttuun tyyliin protestoimassa ja jopa rajusti mellakoimassa Ateenan kaduilla. Tähän liittyviä uutisia Facebook -kommenttieni kera -->

MTV3:n toimittajan ahdinko Ateenassa: Kyynelkaasua ja Suomi-vihaa Ulkomaan uutiset Iltalehti.fi --> "Ei hyvältä näytä ollenkaan, kun tästä radikaalista neofeodaalistamisesta ei osata kunnolla syyttää oikeaa tahoa eli pankkiireita eliittikartelleineen. No, superhevoskuurillisia säästöjä vaativat EU-maat ovat varmaan helppo kohde hädänalaisessa vihassa...".

41 kansanedustajaa sai potkut puolueistaan Kreikassa --> "Juu, demokratiaa... NOT! Vaan pankkiiridiktatuurin palkkakätyrit kovassa vauhdissa.".

Tässä on lisäksi Hesarin seurantasivusto Kreikan tilanteesta.

Esko Seppänen tajuaa myös yhtä ja toista tästä transatlanttisesta pankkiiri-imperialismista ja neofeodaalisen diktatuurin pahentamisesta, mutta -->

Finanssikapialismi rulettaa: Kreikka: Facebook -kommenttini; "Muutoin erinomaisia havaintoja sisältävä juttu, mutta pankkiiri- ja eliittikartellin Lontoon City- ja brittimonarkia -komponenttia ei tunnisteta, mikä on transatlanttisen kokonaistilanteen tajuamisen kannalta erittäin oleellista! Wall Street ei ole yksin maailman rahanvalta, vaan osa brittiläistä oligarkkiseen periaatteeseen perustuvaa parasiittista imperialismia.".

Lisäksi Lars Östermanin kommentti Facebookissa: "..ja yleensä Esko Seppäsen analyyseistä puuttuu ne oleelliset ratkaisuideat. Joskus jossain on ollut kolme ehdotusta mutta ne on yleensä esitetty hätäisesti ja melkeinpå vitseinä. Esim "Bittirahoitus"....joka siis tarkoittaa suunnilleen sitä mitä Uusipaavalniemi esitti eli että EKP tai jäsenmaiden keskuspankit luovat vuosittaisten alijäämien verran korvaavaa "bittirahaa" perinteisen velanoton sijaan.".

Meidän on tajuttava myös erilaisten lieveilmiöiden osallisuus tämän pankkiiri-imperialismin ohessa tukena - seurauksena sairauden ja rapautumisen muodoissa. Viime päivinä monista niistä esillä ovat olleet esimerkiksi nämä:

Anonymous - What Is ACTA (Finnish/Suomi subtitles) --> Eli miten sananvapauden ja tiedon rajoittaminen on tulossa osaksi tämän ACTA -sopimuksen avulla transatlanttisen pankkiiri-oligarkkidiktatuurin turvaksi tehtävää poliisivaltio- ja isovelivalvoo -rakennetta sekä neofeodaalisen tyrannian systeemiä. Tämäkin on ollut aihe, joka on huolestuttanut ihmisiä siinä määrin paljon, että mm. Helsingissä oli päättyneenä viikonloppuna sen vastustamiseksi mielenosoitus (Hesarin juttu).

USA:ssa kiista psykiatrien "raamatusta": Surusta tuli häiriö --> Facebook -kommenttini: "Eliitin puuhaamia maailmanfasismia ja globaalia neofeodalismia varten pitää toki määritellä mahdollisimman paljon normaalia käyttäytymistä sairaaksi, jotta yhtäältä voidaan rahastaa voittoja ihmiskoekaniineilla eliitin rahatalouden pyörittämiseen terveydenhuollonkin kautta ja toisaalta voidaan alistaa väestöjä entistäkin radikaalimmin poliisivaltiokontrolliin.".

...Niinpä, kaiken ihmistoiminnan tavarallistaminen oligarkkisen periaatteen mukaisesti yhtäältä humaanin hengen ja sielun tappamiseksi ja toisaalta eliitin rahatalouden pystyssä pitämiseksi on traagisen pahuudellisesti käynnissä kiihtyvään tahtiin, koska moinen eliittikartellin baabelintornisysteemi on luhistumassa omaan mahdottomuuteensa. Silti transatlanttiset eliittipiirit pyrkivät maailmankuvaharhoissaan estämään sen kaikin mahdollisin keinoin - AIVAN KAIKIN!!....

Maailmankuvaharhoista puheenollen linkitänkin lopuksi sen suuren suomalaisen ajattelijan viimeaikaisiin teksteihin. Kyseessä on Seppo Oikkosen Kuinka Karl Marx tavataan -blogi -->

Nimestään huolimatta blogin sisältö ei siis ole ollenkaan sosialistinen, vaan Seppo tähdentää sen(kin) yläpuolelle sijoittuvaa ns. ajatushistorian tajuamista. Hänen ajattelunsa onkin ollut viime vuoden puolelta saakka oivallinen lisä omaan maailmankuvaopetteluuni. Toisaalta olen alkanut tunnistamaan erimielisyyksiäkin hänen teksteissään omaan ajatteluuni verrattuna ja näin ollen olen ajatellut tehdä jatkossa sen rikastuttamaa tutkimista Sepon tekstien ja omien ajatusteni välillä. Hyvä lähtökohta siihen on Sepon teksteistä mm. tämä --> Megatrendit.

Muita oivallisia tutkittavia Sepon tekstejä ovat lisäksi mm.: Historian ymmärtämisestä, Vihan ja vihapuheen psykologiaa, Ajatelmia vallasta, Äänestäminen tai äänestämättä jättäminen, Leipiintyneet sirkushuvit, Kun kuplat eivät puhkea, Talous ja tiedonfilosofia -- puhumisen turhuus ja Yrittäjä, militantti, moralisti ja muut yhteiskuntakeskustelijat.

Oikeastaan mikä vain Sepon kirjoitus sopii transatlanttisen piirin maailmankuvallisten - katsomuksellisten ominaisuuksien opetteluun hienosti. Kaikille noille on tyypillistä myös lukijakommenttien erittäin suuri määrä ja niinpä asiaa on tarjolla erittäin runsaasti ja erittäin haastavina sisältöinä. Opettelemista ja ymmärtämisharjoittelua siis riittää paljon ja niinpä tämä tutkimukseni tulee todennäköisesti etenemään muun blogikirjoittamisen ohella vähitellen ja hitaasti...

Aivan viimeiseksi mainitsen vielä tämän transatlanttisen eliittikartellin rakennetta, ominaisuuksia ja menetelmiä havainnollistavan kirjaesittelyn (Sven-Olof Jakobssonin kirja "Salainen asiakirja No 1" osaksi transatlanttisen eliittikartellin rakenteiden, ominaisuuksien ja menetelmiensä tutkimusta) sisältävän uudet osapäivitykset Verkkomedian sivuilla nyt kirjan loppuun saakka!

1 comment:

Kimmo said...

Oikkosen blogi on suorastaan hykerryttävä esimerkki Janne Kivivuoren Psykopolitiikka-teoksessaan kuvaamasta yhteiskunnallisen keskustelun psykologisoitumisesta. Siitä tulee mieleen erään varhaisen Freud-kriitikon toteamus, että psykoanalyysi tarjoaa rajattomat mahdollisuudet keimailla "henkevillä päähänpistoilla".

Psykoanalyysihän on teoriana niin tolkuttoman epätieteellistä ja käsitteellisesti löysää kamaa, ettei se aseta mitään rajoituksia toisten ihmisten piilonormatiiviselle leimaamiselle. Omat arvot on aina mukava "todistella" tosiksi määrittelemällä toisia ihmisiä psykologisesti epäkypsiksi tai väärässä tietoisuudessa eläviksi.

Kaikkein koomisinta/traagisinta on ollut seurata sitä ihailun määrää, jota Oikkosen blogi saa osakseen tieteellisesti naiiveilta lukijoilta. Suurelta yleisöltä on jäänyt huomaamatta, että vakavasti otettava tiede on jo ajat sitten hylännyt Freudin opin puoliuskonnollisena hölynpölynä ja pitää sitä nykyään lähinnä aatehistoriallisena kuriositeettina. Sen sijaan, että psykoanalyysiä käytettäisiin vakavassa mielessä tutkimuksen välineenä, siitä itsestään on viime vuosikymmeninä tullut kriittisen tutkimuksen kohde.

Kannattaa siis lukea vaikkapa Kivivuoren psykokulttuuria käsittelevä kirjasarja (Psykokulttuuri, Psykopolitiikka ja Psykokirkko), tai Osmo Tammisalon teos Tavataan ensi viikolla, ja mennä sen jälkeen tavaamaan Oikkosen freudilaista käsitemelskettä. Kokemus on taatusti aatehistorian ymmärrystä avartava!

Englannin kieltä osaaville voin suositella ainakin Richard Websterin teosta Why Freud Was Wrong: Sin, Science and Psychoanalysis, sekä Frederick Crewsin, Frank Cioffin ja Malcolm MacMillanin psykoanalyysiä käsitteleviä teoksia. Hämmästyin itsekin, miten perusteellisen ja tarkoitushakuisen vääristeltyä on virallinen (Freudin perikunnan kanonisoima) historiankirjoitus psykoanalyysin "sankarillisista" syntyvaiheista.

Websterin kotisivuilla www.richardwebster.net on myös psykoanalyysiä käsitteleviä artikkeleita.