Sunday, January 22, 2012

Taustapohdintojeni tuloksena syntynyt Suomen presidentinvaalien 2012 ensimmäisen kierroksen äänestysvalintani

Lyhyesti ja ytimekkäästi esittelen nyt aikaisempien pohdintojeni tuloksena Suomen 2012 presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ehdokkaiden äänestämisen loppuluonnehdintani asteikolla; ei voi äänestää - rajatapaus - äänestettävä valintani.

Tässä lopputulokselle kaikki tausta-aineistokirjoitukseni:

Presidenttiehdokas Pekka Haaviston suosio haitallisen joukkoliikkeen palvontakohteena ja oligarkian intressien peitetarinana,

YLE:n presidenttiehdokkaiden yksilöhaastattelut koosteena: Ehdokkaiden näkemysten yhteenvetoa ja ehdokasarvioitani,

Vaaliviikon televisioidut vaalipaneelit analysoitavinani presidenttiehdokkaiden arvioimiseksi,

Facebook -aineistoani Suomen presidentinvaalien ja sen ehdokkaiden arviointiin ja

Presidenttiehdokkaat 2012 talousdemokraatti Jukka J. Rintalan ekonomia- ja rahahaastattelussa.

Lisäksi erityisesti rahaan ja ekonomiaan liittyen: Rahan väärä syntymekanismi ja oligarkkinen periaate fyysisen ekonomian tuhoajina: Petri Ronkaisen ja minun yhteenvedot ja tälle jatke; Oligarkkisen periaatteen tuhovaikutukset vertailuun alustavasti yhteiskuntailmiöissä: Perhesurmat ja muut sosiaaliset ongelmat.

Presidenttiehdokkaiden äänestämisarvioinnin lopputulos (Listaus noin galluppien ilmentämässä suosituimmuusjärjestyksessä) --->

Sauli Niinistö: Ei voi äänestää.

Pekka Haavisto: Ei voi äänestää.

Paavo Väyrynen: Rajatapaus.

Timo Soini: Rajatapaus.

Paavo Lipponen: Ei voi äänestää.

Paavo Arhinmäki: Äänestettävä valintani.

Sari Essayah: Ei voi äänestää.

Eva Biaudet: Ei voi äänestää.

Lopuksi mahdollisen toisen vaalikierroksen kaksikosta äänestyspäätökseni heidän suhteensa --> On todennäköisesti odotettavissa, että toiselle kierrokselle selviytyvät joko Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto tai Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen. Ensin mainitussa tapauksessa jätän äänestämättä kumpaakin ja jälkimmäisessä tapauksessa saatan mahdollisesti vielä harkita Väyrysen äänestämistä... Jos Arhinmäki olisi toisella kierroksella, niin häntä äänestäisin todennäköisesti ketä tahansa muuta vastaan myös silloin.

No comments: