Tuesday, July 12, 2011

Globalistiekonomia umpikujassa!: Pankkiirioligarkian rikolliskeinotteleva idiotismi tiensä päässä EU:n ja USA:n vararikko-velkakatastrofissa

LaRouche -liikkeen varoittama globaalin monetaristisen talousjärjestelmän seuraavan yhä pahemman romahdusvaiheen alkamispäiväksi oli määritelty mm. Lyndon LaRouchen suulla sanottuna tämän heinäkuun 10. päivä. Näin tapahtui täsmällisesti fyysisen ekonomian olemuksen pohjalta tiedetyn ja tehdyn ennusteen mukaan!

--> Valtamedian lehdet alkoivatkin heti tänään kirkua EU:n piirissä mm. hätäkokousta, kun Kreikan lisäksi Italia ja Espanja ovat vajoamassa yhä dramaattisemmin kohti vararikkoa eli maksukyvyttömyyttä; eikä loppua ole näkyvissä tälle kehitykselle. Lisäksi Yhdysvalloissa osavaltioiden uudet budjetit ovat kaoottisen huonossa jamassa ja liittovaltion tasolla on yritetty Obaman hallinnon johdolla neuvotella uutta velkakattoa maan älyttömän suuren velkakriisin pahetessa koko ajan. Kaikista näistä havaitaan juuri se, kuinka viimeisen kolmen vuoden aikana tehty bailout -politiikka on ollut paitsi väärää, niin myös erittäin haitallista ja rikollistakin! Timo Soini onneksi ymmärtää tämän täällä Suomessa; Iltalehden juttu (Soini Italian kriisistä:
"Totuus tulee viimein esiin"
)
.

Syy kaiken taustalla on ollut jo täysin selvä monta vuotta! --> Globalistien (Pankkiirioligarkkien ja kätyriensä eli tiivistetysti synonyyminä Illuminatin) ekonominen ajattelu ja toimenpiteet sen pohjalta ovat totaalista ihmiskunnan ja Universumin tahdon vastaista epäonnistumista ja vihollisuutta! Heidänlaisten rikollisten ja pahojen ihmisten aiheuttaman katastrofiprosessin sisältöä ja viime vuosien tapahtumaketjua sen sisällä kunnolla ymmärtääksemme kerratkaamme taas oleelliset asiat:

Tässä aluksi omia aiheeseen liittyviä kirjoituksiani viime kuukausilta aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan: Yhdysvaltain perustuslaki ja itsenäisyysjulistus keskeisinä aseina globalistien imperialistisia ja pankkiirioligarkkisia tyrannian muotoja vastaan, Globalistien ekonominen sota ihmisyyttä, elämää, kansallisvaltioita ja moraalia vastaan jatkuu radikalisoituvana; viikon polttopisteenä Kreikka, Facebook -statuskoostetta: Globalistiekonomian pahuus ja kuolema - Osa 1, HÄLYTYS --> Lännen sivilisaation perikatouhka globalistien itsetuhoisten ekonomispoliittisten agendojen takia!, Henry Bjorklidin havainnollinen varoitus globalistien ihmisvihamielisen ekonomisen sodan piirteistä ja seurauksista, Globalistiekonomia umpikujassa?!: Taistelu NWO -talousjärjestelmän kukistamiseksi neorenessanssia varten voimistuu ja Globalistien epäpolitiikan ja monetarismin promotoima kaaoksen ja tuhon tie etenemässä yhä vääjäämättömämmin "Uuteen pimeään aikaan".

Sitten LaRouche -liikkeen aiheeseen liittyvää havainnointia ja varoituksia viimeisen muutaman viikon ajalta aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan: Videoita; When "Party Loyalty" Means Treason..., World in Review · July 8, 2011, For Lack of NAWAPA..., Is It Not Treason?, Glass-Steagall and the Revolution of 2011 ja Free Market or Free Starvation: Cap Food Prices Now. Näiden videoiden englanninkielisiä kuvauksia lainattuina omiksi tilannetta tähdentäviksi selityksiksi:

"In 1796, upon his exit from the office of the Presidency, George Washington warned us of the destructive dangers lurking for our republic behind the shroud of political party. Today, patriots must realize that "loyalty to the club" of partisanship could mean the death of our nation."

"Hamilton used his federalist papers and other writings to warn young America of the dangers of Partisanship of any kind and to urge the young Nation to rally together around the preservation of the Nation, a Nation with common interests whose states would work together to achieve their mutual goals."

"We are in need of the NAWAPA policy now more than ever. Here, we reaffirm and restate the need for NAWAPA in the context of the recent wildfires and flooding, and also review its function as Vladimir Vernadsky would see it."

"The beginning of July has come, and the bankruptcy of the states, and the world, is very exposed. LaRouche warned that under the conditions of crisis, Obama will move towards dictatorial powers. Both of these threats, economic collapse and dictatorship, could be halted, with the Congress' demonstration of leadership, with the adoption of FDR's Glass-Steagall legislation."

"In the recent period food prices have skyrocketed. This is a result of the move by London's and Wall Street's speculators diving into commodities, driving up the price of food as a last attempt to save the dying financial system. The only thing left to do is cap food prices to feed our people, and let the private speculators dry up and wither away.".

Seuraavaksi globalistien (pankkiirioligarkismin) monetarismin perusluonne ns. vaihdonvälineen eli rahan kautta ymmärrettynä -->

Raha on meidän kulttuurimme vähiten kyseenalaistettuja uskomusjärjestelmiä ja harvat tietävät nykyisin käytössä olevan rahan todellisen luonteen. Suomen Talousdemokratia ry:n tarkoituksena on paljastaa totuus rahasta, ja sitä kautta myös monia ongelmia, jotka aiheutuvat nykyisen rahan luonteesta.

MITÄ RAHA ON?

Rahajärjestelmä on mekanismi, jolla vaihdonväline, ”raha”, toimitetaan kansantalouteen. Tällä hetkellä kaikki ”raha” luodaan korkoa kasvavina lainoina, ”velkoina”, pankkijärjestelmässä.

Kaikki raha on velkaa. Setelit ja kolikot ovat keskuspankkien velkaa (keskuspankkirahaa) ja talletukset tileillä ovat säästö-, osuus- ja liikepankkien velkaa (liikepankkirahaa). Näiden osuus on nykypäivänä n. 95 prosenttia liikepankkirahaa ja 5 prosenttia keskuspankkirahaa (riippuen laskentatavasta). Rahaa ei voi syntyä ellei joku (valtio, yritys, kunta tai ihminen) ota velkaa. Korkoa tämän velan takaisin maksamiseksi ei kuitenkaan luoda missään. Vastaavasti kun velkaa maksetaan takaisin, rahaa pyyhitään pois pankin kirjanpidosta ja tietojärjestelmistä, ja se poistuu kierrosta.


KUINKA RAHAA LUODAAN?

Kun pankki myöntää asiakkaalle lainan, joutuu asiakas allekirjoittamaan lainasopimuksen. Tuo lainasopimus on pankin saatava, asiakkaan velka. Pankki luo tyhjästä (eli ei käytä mitään olemassa olevaa) rahaa asiakkaan tilille lainasopimuksessa määritellyn summan ja se on pankin velka, asiakkaan saatava. Nyt pankin velat ja saatavat ovat nousseet molemmat saman verran. Niinpä pankit luovat rahaa kaksinkertaisen kirjanpidon avulla.

Tähän rahanluomisprosessiin on toki olemassa viranomaissäädöksiä, jotka pankin on otettava huomioon. Ne ovat vähimmäisvarantovaatimus ja vakavaraisuusvaatimus. Globaalissa maailmassa nämä eivät kuitenkaan ole käytännössä onnistuneet rajoittamaan rahanluontia.


MITÄ TARKOITETAAN TALOUSDEMOKRATIALLA?

Nykymaailmassa talous on yhä enemmän eristetty poliittisen päätöksenteon vaikutusvallasta. Talousdemokratialla tarkoitetaankin laveasti ottaen kaikkea, mikä mahdollistaa demokraattisen päätöksenteon myös talousasioissa.

Suomen Talousdemokratia ry vaatii rahanluontivallan ottamista pois yksityiseltä pankkisektorilta ja rahan velkaperusteisuuden katkaisemista. Tällä tarkoitetaan, että rahaa ei tulisi luoda korkoa kasvavana velkana yksityisten pankkien toimesta, vaan velattomasti julkisen kulutuksen kautta. Tämän tarkoituksena on ehkäistä ongelmaa, jossa koron takia velkaa on aina enemmän kuin rahaa sen takaisin maksamiseksi.


FAKTOJA RAHASTA:

1. Kaikki raha on velkaa.

2. Valtaosa rahasta syntyy yksityisten pankkien luottoina.

3. Keskuspankit painavat setelit ja yleensä kansalliset rahapajat “takovat” kolikot.

4. Noin 3% rahasta on olemassa fyysisessä muodossa, loput ovat bittejä tietokannoissa.

5. Velkaa on enemmän kuin on olemassa olevaa rahaa sen takaisin maksuun, koska uusiin luottoihin liitetään korko, mutta korkoa vastaavaa summaa ei synny kuin uutena luottona (johon myös liittyy korko).

6. Jos kysyntää löytyy ja kysyjillä on tarvittavat vakuudet luoton saantiin, uusia luottoja myönnetään ja uutta rahaa syntyy.

7. Valtioiden välillä vallitsee jatkuva kauppasota, koska jokainen maa yrittää viennillään paikata vajetta, jonka velkojen korot aiheuttavat. Eli valtiot pyrkivät saamaan alueelleen “velatonta” rahaa positiivisen kauppataseen avulla.

Lähteenä on www.talousdemokratia.fi -sivuston PDF-tiedosto.

Seuraavaksi Kaninkolo -blogin joidenkin uusimpien juttujen (Paranna sairaus ja oireet katoavat., En olisi niinkään varma., Talent euvostoliitto (jatkuu), Kaninkolo: Eeppistä epäonnistumista parhaimmillaan., 0.01% ja On olemassa yksi negatiivinen tekijä ylitse muiden) avulla tilanteen hahmottamista yhä uudelleen ja uudelleen -->

Lainauksia ko. jutuista:

"Yli 150 maassa rahan kierto alkaa vasta sitten, kun joku menee pankkiin, lainaa sieltä rahaa ja kuluttaa sen eteenpäin.

Kun pankit lainaavat rahaa, ne lainaavat vain-ja-ainoastaan lainattavan pääoman verran. Eli pankki luo rahaa asiakkaan tilille lainasopimuksessa määritellyn summan verran ja vain-ja-ainoastaan sen verran. Ei senttiäkään yli tai alle. Tästä johtuen korot maksetaan omasta tai toisen lainaamasta rahasta.

Ja niinpä koko järjestelmä on yksi massiivinen ponzi. Tarkemmin sanoen velkapyramidiponzihuijaus. Ne jotka ovat ottaneet lainaa eilen ja tänään ovat velan takaisin maksamisessa täysin riippuvaisia niistä jotka ottavat velkaa huomenna.

Näin ollen ei ole olemassa kestävää velkatasoa. Koko idea on täysin järjetön.

Jokainen valtio, yritys, kansalainen, jne on 100% riippuvainen rahasta, jonka joku lainaa pankista ja kuluttaa kiertoon. Näin järjestelmä on rakennettu. Tällainen se on!"

"Kreikan velkojen leikkaaminen ei muuta mitään!

Pankkien pyörittämä ponzi on edelleenkin paikallaan. Kreikkalaisten (niin kuin kaikkien muidenkin) työllistyminen, sosiaaliturva, eläkkeet jne. ovat edelleenkin 100% riippuvaisia siitä, että joku menee pankkiin, lainaa rahaa ja kuluttaa sen eteenpäin. Kreikan talouspoliittinen valta on edelleenkin ulkoistettu luottoluokitusyhtiöille sekä päämarkkinatakaajille. Vaikka Kreikka jotain (muka) voittaisikin, se on kohta uudelleen samassa tilassa: Lamassa."

"Kuten tiedämme: euvostoliitossa inflaatiovauhti on useiden hintojen muutosvauhtien keskiarvo. Eli kun raaka-aineiden hinnat kasvavat, niin kasvaa myös "inflaatio". Ja kun "inflaatio" kasvaa euvostoliiton keskuspankki nostaa ohjauskorkoa.Juuri silloin kun ihmiset kaikkein eniten tarvitsevat ostovoimaa, se "imetään" heiltä koron nostolla pois. Hmm. Miksiköhän?"

"Seuraavien äärimmäisen jännittävien kuukausien aikana suosittelen pitämään muutaman asian mielessä.
- Miksi pankit kaatuvat? Koska ne pyörittävät velkapyramidiponzihuijausta.- Mikä on euvostoliiton keskuspankin toissijainen tarkoitus? Pitää velkapyramidiponzihuijaus pyörimässä.
- (Velka)ongelma ei ole ongelma, se on ominaisuus. Tämä ominaisuus on implementoitu yli 150 maahan, eikä se näin ollen voi (enää paljoakaan) levitä.
- Euvostoliitossa euvostoliiton keskuspankkia (EKP) on kielletty lainoittamasta viranomaisia tai julkista sektoria. Tällä on selkeä tarkoitus: talouspoliittisen vallan ulkoistaminen luottoluokitusyhtiöille sekä päämarkkinatakaajille ts. velkakirjamarkkinoille. Ja tällä taas on selkeä tarkoitus: IMF:n saattohoito (vrt. Kreikka, Irlanti jne.)"

" "Herra Keiser: Kuinka tuloja tuottavien varojen myyminen auttaa pitkällä tähtäimellä palauttamaan Kreikan talouden kestävyyden?

Herra Varoufakis: Ei se palautakkaan, ei ollenkaan. Annas kun annan nopean esimerkin. Otetaan valtion arpajaiset... (ilmeisesti paikallinen RAY), se tuottaa vuodessa 400 miljoonan euron osinkotulot Kreikan valtiolle, ja nyt he yrittävät myydä sitä 900 miljoonalla." "

"Noh. Jos keskuspankki voi lainata "hätälainoituksella" rahaa jopa 0.01 prosentin korolla, niin mitä tämä tarkoittaa?

Ensinnäkin, koko keskuspankkikartellin toissijainen tarkoitus on pitää pankit, eli ponzi, pystyssä kansalaisten kustannuksella.

Toiseksi, euvostoliitossa euvostoliiton keskuspankkia (EKP) on kielletty lainoittamasta viranomaisia tai julkista sektoria, ja tällä on selkeä tarkoitus (vrt. Kreikka, Portugali, Irlanti, [lisää euvostoliiton maa])

Kolmanneksi, Vuosisadan huijaus: Kuinka Wall Street työnsi keskinäiset ristikkäisvelkansa veronmaksajien niskaan."

"Lainasopimuksen mukaan asiakas sitoutuu maksamaan lainaamansa rahamäärän pankille takaisin sekä korot.

Korko tarkoittaa sitä, että pankkiin on palautettava enemmän rahaa, kuin sieltä on lainattu.

Nyt sitten, jos pankit lainaavat vain-ja-ainoastaan lainasopimuksessa määritellyn summan verran, mistä korot maksetaan? Aivan oikein! Omasta tai toisen lainaamasta rahasta.

Tämä tarkoittaa sitä, että pankit pyörittävät ponzia. Tarkemmin sanoen velkapyramidiponzihuijausta, koska ne jotka ovat ottaneet lainaa eilen ja tänään ovat velan takaisin maksamisessa täysin riippuvaisia niistä jotka ottavat velkaa huomenna.

Ja tämä on se yksi negatiivinen tekijä ylitse muiden. Pelkästään tämä yksi tekijä riittää romahduttamaan asiakkaiden maksukyvyn.".

Mikä sitten ratkaisuksi?! ---> No, sehän on ollut selvää jo pitkään; ratkaisuja on vain pidetty piilossa globalistien hallitsemissa valtamedioissa erittäin tarkkaan, jotta neorenessanssin sijaan kansalaiset saataisiin nukutettuina ja harhaanjohdettuina alistettua neofeodalismiin:

Kaninkolo -blogi listaa ratkaisumalleja mm. talousdemokratian pohjalta: "Sairaus on rahan "syntymekanismi". Kaikki muu on vain oiretta tästä. Paranna sairaus ja oireet katoavat. Lääkkeitä on. Esimerkiksi:Toholammilla käytössä oma paikallisraha
Ouluun suunnitellaan rahatonta taloutta aikapankissa
Colonial scrip - Wikipedia, the free encyclopedia
Social Credit: Synopsis of Social Credit
"Suomen Talousdemokraattinen Puolue": Talousdemokratian 2.0 version hahmottelua
Silvio Gesell - Wikipedia, the free encyclopedia
Wörgl - Wikipedia, the free encyclopedia
Kuinka tähän pattitilanteeseen on päästy?
Creating New Money
Naturalmoney.org
LETS
WIR".

LaRouche -liikkeen keskeiset ongelmanratkaisuteesit taasen ovat: Glass-Steagall -lain uudelleen asettaminen globaalisti (kampanjapakettisivusto) ja NAWAPA -missio (kampanjapakettisivusto).

Noiden yllä mainittujen ratkaisukokonaisuuksien vertailuna on ymmärrettävä, että esim. noita Kaninkolo -blogissa ehdotettuihin paikalliseen velattomaan + korottomaan rahaan ja itsenäiseen kansallisvaltioita ja niiden kansalaisia palvelevaan ekonomiaan päästään kunnolla käsiksi vasta sitten, kun globaalin pankkiirioligarkismin toimintakyky ja järjestäytymismahdollisuus on riittävästi torpattu; siinä keskeisin työkalu on juuri Glass-Steagall -laki eli nyt Yhdysvaltain kongressissa läpimenoaan yrittävänä lakiehdotuksena nimeltään H.R. 1489. Sen lisäksi on tullut toinenkin Glass-Steagall -lain versio; H.R. 2451 (LaRouche PAC -juttu; Rep. Hinchey Introduces a Second Glass-Steagall Bill in the House).

Glass-Steagall -laki on itse asiassa niin suurta myrkkyä globalistien pankkiirioligarkkisille tavoitteilleen, että se on ollut kaikkein tiukimmin poisraivattua informaatiota valtavirtamediassa. Se on myös laki, josta juurikin Britannian eliitit ovat sanoneet: "Yhdysvaltain lähteminen Glass-Steagall -lain tielle on vakavan aggression osoitus Britanniaa kohtaan!". Tämä kertoo jo paljon! ---> Meidän kansalaisten tähdellisin vihollinen löytyy pankkien ja oligarkkien piiristä, ei mistään toisesta valtiosta tai kansalaisuudesta tai rodusta tai kansanryhmästä!

Loppujohtopäätöksenä voidaan hyvällä syyllä sanoa; yksinomaan ei riitä se, että vain muutetaan rahan syntymekanismia - luonnetta pois pankkiirioligarkismin monetarismiversiosta. On myös tajuttava yhteiskunnallisen sisällön periaatteet kaukaa historiasta saakka kamppailussamme pankkiirioligarkismia ja sen eri lieveilmiöitä - vaikutuksia vastaan. Tässä mielessä LaRouche -liike tarjoaa kaikkein parhaimmat eväät sekä torjua ko. imperialistisia pankkiirioligarkkisia vaikutuksia että sen jälkeen toteuttaa vapaammin ekonomisen suojamuurin turvassa renessanssista ja humaania yhteiskuntaelämää alkuperäisinä ihmisyyden parhaimpien puolien ideaaleina!

Tämän tausta-aineistoksi tarjoan lopuksi viime kuussa tekemäni kirjoituksen, joka valaisee asiaa lisää --> Yhteenvetoa poispääsemiseksi hyvän ja pahan taistelussa globalistien pankkiirioligarkkisesta neofeodalismiuhasta neorenessanssiin.

No comments: